Tupac 10. vyrocie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
usbecko
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa usbecko »

odporucam precitat:

Kód: Vybrať všetko

Všechno se to stalo 7. zárí 1996 v Las Vegas.
Ve 20 hodin Tupac navštívil boxerský zápas Mike Tyson vs. Bruce Seldon. Ve 20.30, když po 109 sekundách Mike Tyson vítazí, Tupac opouští MGM Grand Hotel, kde také došlo k potyčce mezi Tupacem a Orlandem Andersonem, celá potyčka a odchod všech zúčastnených je zachycen na priemyselnej kamere. Policisté vyloučili souvislost této šarvátky s vraždou. Tupac spolu s Marion "Suge" Knightem nasedají do sedanu BMW 750iL, aby odjeli na charitativní koncert, predtím ale ješte zajíždzjí do domu Suge Knighta.

Ve 23.15 zastavují na križovatce, vedle jejich BMW zastavuje bílý Cadillac, z neho vylézá muž černé pleti a trináctkrát vystrelí na jejich "bavorák". Tupac byl zasažen čtyrikrát do hrudníku, Suge mal pouze škrábanec na hlave. Všechno se to odehrálo velmi rychle. Cadillac s vrahem zmizel v ulicích Las Vegas. Suge Knight odváží tažce raneného Tupaca do University Medical Center. Ješte ten večer se Tupac podrobil první ze trí operací.
Jak vystrižené z akčního filmu, nebo ne? Taky Vám behá mráz po zádech jako mne? Ale to ješte není všechno. Jak to všechno probíhalo dál?
Druhý den 8. zárí se Tupac podrobil další operaci. V pondelí 9. zárí došlo k hádce mezi policií a asi dvaceti Tupacovými kamarády. Policie to vše nazvala jako nedorozumení a vše uklidnila Tupacova prítelkyni. Čtyri muži, kterí byli behem hádky zatčeni, byli propušteni. Nakonec se vše obešlo bez jakéhokoliv obvinení. Policie hlídala celou situaci aby nedošlo k nejaké odvete.
V pátek 13. zárí 1996 v 4.03 hodin Tupac podlehl svým zranením a šest dni po prestrelce umírá. Bylo mu pouhých 25 let.

Souvislosti

Rekl bych, že všichni tušili a nejspíš byli i presvedčeni, že za vším stojí hoši z Bad Boy. Však taky pul roku na to, presne 9. brezna 1997, byl zastrelen Notorius B. I. G., jeden z predstavitelov Bad Boy. Bylo verejne známo, že predstavitelé eastcoast, zastoupeni práv? nahrávací společností Bad Boy, a westcoast, kde zase kralovala společnost Death Row, se nemeli príliš v lásce, výsledkem byli četné prestrelky a mnoho neshod.

Kdo ví jestli smrt techto dvou bezesporu nejvetších osobností v oblasti rapu nemnela užší souvislost. Na druhou stranu Tupac jiste vedel do čeho jde když nazpíval a vydal písničku "Hit´Em Up" (text je k dispozici v části "diskografie"), ve které naprosto otevrene f**kuje Biggieho, Puffyho, Bad Boy a další, kterí meli co dočinení s eastcoast.

Je naživu?

Jak už jsem napsal na začátku, drtivá vatšina fanoušku je presvedčena, že Tupac stále žije. Nadeji jim dává mnoho faktu, které nasvedčují tomu, že Tupac svoji smrt dobre sehrál a nyní si užívá života nekde na soukromém ostrove a až prijde vhodná doba, tak se vrátí a všem nám ukáže zač je toho loket. A co si o tom myslím já? Abych pravdu rekl, tak sám nevím čemu mám verit, jednu dobu jsem veril, že Tupac opravdu žije, ale dnes se spíše prikláním, ač nerad, k tomu, že Tupac je skutečne mrtev.
A ty fakta? Tady jsou:

Tupac zemrel 13. v pátek, tak už tohle je velmi podezrelé.

Bílý Cadillac, ve kterém sedel vrah, nebyl nikdy nalezen. Jak to?! Las Vegas je prece uprostred poušt?.

Ve Vegas je pouze malá, 8 blokov dlouhá, černošská čtvrt. Jestli byl vrah černoch, tak kam utekl a kam se skryl?

Tupac mal mnoho bodyguardov, proč nikdo nepronásledoval onen bílý cadillac? A navíc zde nebyl jediný svedek... Na ulici, kde se odehrálo hlasité strílení.

Tupacovo nové album se jmenovalo Makaveli... Makaveli byl italský válečný vladce, který v bitve predstíral smrt, aby tak obelstil svého neprítele. Když byl Tupac ve vezení mnohokrát prečetl jeho knižku. Treba se od neho neco naučil.

Makaveli napsal pred svou smrtí dve knihy. Album "All Eeyz On Me" obsahuje dve CD-čka, první pojmenoval "book one" a druhé "book two". Stejne jako Makaveli pojmenoval dva díly svých knih.

Na obalu posledního alba Makaveli je Tupac vyobrazen jako Ježíš na kríži. Neplánoval už tehdy vzkríšení?

Tupac byl prý zpopelnen den po jeho smrti. Od kdy se telo zpopelňuje den po smrti, když jde o vraždu?

BMW ve kterém jeli Tupac a Suge dostalo trináct zásahu. Čtyri z nich dostal Tupac do hrudníku, Suge sedel vedle nej a byl jenom škrábnutý na hlavu. Tomu ríkám z prdele klika.

Tupac v klip k písni "I Ain't Mad At Cha" predpovídal jeho smrt.

Tupac vždy nosil neprest?elnou vestu, když šel mezi lidi. Proč ji nemel práve? ten den?

Ve své písni "Life Goes On" si preje aby mu jednou na jeho pohrbu "každý raper" zarapoval. Proč Death Row nevyslyšelo jeho prání.

Producent jeho nového alba Makaveli byl "SIMON" (pseudonym Suge Knighta). Simon byl apoštol, který pomohl Ježíšovi nést kríž a byl první, který byl svedkem jeho vzkvíšení.

Ve svých písních a obzvlášt na posledním albu Makaveli mluví o své smrti a o vzkríšení, napr v písni "White Man’s World" ríká "My time away just made perfection, you think I´d die?" (Nadešel čas odejít, myslíš, že bych umrel?)

Proč tak bohatá společnost s takovou mocí jako je Death Row Records nevypsala odmrnu za dopadení vraha?

Jak už bylo napsáno, Tupacovo nové album se jmenovalo "The Don Killuminati: The 7 day theory”, je záhadou co touto definicí mel na mysli. Uvnit obalu se mužete dočíst: “Exit: 2pac, Enter: Makaveli”, jakoby mel 2pac zemrít a Makaveli narodit.

Proč Suge Knight a ostatní, kterí ho doprovázeli nespolupracovali s policií pri objasnoní vraždy?

Od Tupacovi smrti se objevilo mnoho lidí, kterí prísahají, že videli Tupaca živého.

A nakonec je tu jistá hra s čísly. Jak už víte v názvu alba Makaveli je napsáno "The 7 day theory". Tak počítejte se mnou. Tupac byl zastrelen 7. zárí, naživu byl ješte 7 dní poté, zemrel v 25 letech (2 + 5 = 7), byl zastrelen na den presne 7 mesíce po vydání alba "All Eeyz On Me" a nakonec zemrel ve 4 hodiny a 3 minuty (4 + 3 = 7). Moc podivné náhody nemyslíte.

A je toto vše pravda? 
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Hej hovori sa, ze vlastne preto je taky uznavany , lebo ho nazyvaju novodobym " otcom " rapu
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

skuste precitat, podla mna autor tohto clanku ma cistu pravdu http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006090403
marek63
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marek63 »

ahojte..tak prečital som si vaše prispevky..s nektorymi suhlasim a s nektorimi určite nie..čo sa tyka Vyročia ano je to smutne :cry: mohli ste si prečitat aj moj članok v jednom nemenovanom SK denniku, chalan čo si sem dal odkaz na tu tvoju stranku je pekne že si si spravil stranku ale nekopiruj s 2pac.cz a Tupac.cz . Čo sa tyka toho videa pri tom aute.. je to Fake a raper o ktorom si myslite že je Tupac sa vola ThaRealest (www.tharealest.net alebo www.jevonjones.com)..a o članku s Dfens by ste si mali urobit každy svoj nazor..je to uboho preloženy text pomocou translatoru..a je to jeden s prvych Tupacovych textov takže asi tak..ked si autor chce robit mienku s jedneho textu tak to je divny človek... a to aj ostatny ktori s autorom suhlasia.. stači si napriklad preložit texty ako ghetto gospel, changes, I aint mad at cha, Dear mama, life goes on, Keep ya head up ...atd.. mohol by som to tu vypisovat cely den.. :) ..zatial to je asi tak všetko.. ahojte.. (moderator stranok tupac.cz/diskuze) :idea:
marek63
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marek63 »

a ešte nečo exploid alebo jaky to maš nick.. ked hovoriš že Dr.Dre si zasluži veči respect tak to asi o nom hoodne viš že?? :lol: :lol: :D :D ale nee jako tvoj nazor :wink: :lol: ..ale Dre je dobry producent to sa musi nechat..ale trošku robil v minulosti , dost p..ovin :)
Flipperr
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Flipperr »

uf to uz desiate vyrocie a na toho negra si este dakto spomenie? :D
Ale nie chnges sa aj mne fes paci...
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

No skoda ho, i ked som si nie isty ci je mrtvy. Podla mna je niekde na nejakom ostrove a smeje sa ako sa mu predavaju albumy :D
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Prestudoval som si o nom celu stranku www.tupac.cz (thx to marek63 za odkaz). Rap pocuvam od svojich 6 ci 7 rokov. Tupac bol osobnost, ako pisali mnohi, dosiahol za svojich 25 rokov to, co iny dosiahli za cely svoj dlhy zivot. Cital som aj rozhovor, ci mal rad Vianoce etc. Ako iny pisali, prv sa volal Lesane Parish Crooks, mama ho dala "premenovat" ma Tupac Amaru Shakur (prve dve mena su žiariaci had a tretie vdačny bohu, ci tak nejak to bolo). Co viem este, viem ze bol vela krat postreleny v BMW ktore vlastnil Suge (mal ho nove, este nemalo ani SPZ) a pri prestrelke sa snazil skrit na zadne sedacky a tam tie streli schital, lebo chranil Sugeho (?). Potom, ze ho isiel odniest do nemocnice ale isiel na opacnu stranu ako mal, kde ich chytila policia a Tupaca odniesla do nemocnice, odkial utiekol. Potom sa dostal do vezenia (alebo predtym, mam to dopletene) na 1,5 roka, ktore bolo prisne strazene, odkial ho kamos, ktory zalozil nahravacie studio Death Row vykupil (zaplatil kauciu 1,4 miliona dolarov) a nahral s nim par albumov, poslednych par mesiacov vedel, ze zomrie, o tom je album 7Day Theory, kde o tom rapuje. Tak nahraval albumy, nahral aj 24 songov za 2 tyzdne, aj 3 a jeden den. Prvu stvrtinu ci polovicu dna stravil nahravanim filmov, potom bezal do studia nahravat albumy. Texty pisal vacsinov za mikrofonom. Posledne obdobie spal 4-5 hodin denne max. Zomrel v Nevade (ak sa nemylim) po boxerskom zapase ako isli z Las Vegas, strhla sa bitka s (do Las Vegas isiel na boxersky zapas za Tysonom - jeho dlhodoby kamarat) po ktorom musel odist so Sugem do jeho Clubu 662. Potom sa strhla bitka s clenami Death Row a Orlandom Andersonom (tak nejak). Orlando mal ukrast jeho privesok (retaz a privesok) a mal za to dostat peknych par tisic dolarov. Privesok mal priemer 8 cm (?) a bol na nom anjel smrti. Mal tam logo spolocnosti Euphanasia.
Sorry, ak je to nepriehladne, napisal len to, co som chcel.
2Pac Rest In Peace
Btw - THUG LIFE - clovek, ktory nemal nic, ale nieco dokazal
Este nieco, mal rad knizky do Makaveliho, to bol vojvodca. Cely jeho zivot sa da prirovnat ku nemu. Verim, ze sa tato jedinecna osoba raz vrati.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

je to najvacsia osobnost rapu(aspon podla mna) a aj nou premna vzdy zostane...ja osobne neverim ze stale zije ale bol by som rad keby to tak bolo je v tom clanku az dost nahod na jednu vrazdu ale co ked...
*Barborka*
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *Barborka* »

Aj ja si to myslim a je pre mna najvacsou osobnostou rapu ... dosiahol vo svojom zivote vela aj napriek tomu ze to nebola prechadzka ruzovou zahradou ... RIP 2PAC :happyrespect:
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa nosooo »

myslim ze staci ked napisem 2Pac 4ever
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

.. hmm sorry nechce sa mi citat tie dlhe dristy o (t)rapperoch .. taq sem ktosi please vypiste, preco ze je az taka velka osobnost, lebo ja do toho nevidim vobec ...

btw.: ... changes, to mi cosi hovori, ak je to taka pomala vec, ktora ma s rapom spolocneho iba interpreta a cele je to ladene do takeho sladaku, tak to poznam a je to good . :-) ..
2Pacaveli
Addict
Addict

nordkapp_pb napísal:.. hmm sorry nechce sa mi citat tie dlhe dristy o (t)rapperoch .. taq sem ktosi please vypiste, preco ze je az taka velka osobnost, lebo ja do toho nevidim vobec ...

btw.: ... changes, to mi cosi hovori, ak je to taka pomala vec, ktora ma s rapom spolocneho iba interpreta a cele je to ladene do takeho sladaku, tak to poznam a je to good . :-) ..
Preco? Hm.. hovori ti nieco THUG LIFE? Mat nic a dosiahnut nieco? Preto je Tupac pre niektorych (drvivu vetsinu) kral rapu, tak ako aj pre mna. Precitaj si radsej nieco o nom, jeho zivotopis, navstev stranku www.tupac.cz & www.2pac.cz :wink:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

nordkapp_pb napísal:...
naco tu prispievas ked toho vobec nevidis a nechce sa ti to citat? ak sa chces o nom nieco dozvediet, tak si tie "dlhe dristy" precitaj alebo si pozri film tupac - resurrection... a ako mozes o changes napisat, ze je to sladak? to sladak urcite neni, keby si rozumel textu, toto by si nenapisal... prvky sladaku maju tak songy dear mama, me and my girlfriend alebo do 4 luv...
pinco
Darca
Darca

makaveli napísal:naco tu prispievas ked toho vobec nevidis a nechce sa ti to citat? ak sa chces o nom nieco dozvediet, tak si tie "dlhe dristy" precitaj alebo si pozri film tupac - resurrection... a ako mozes o changes napisat, ze je to sladak? to sladak urcite neni, keby si rozumel textu, toto by si nenapisal... prvky sladaku maju tak songy dear mama, me and my girlfriend alebo do 4 luv...
tak sa to tu môže locknúť, veď každý si o ňom môže nájsť čo potrebuje :roll: ... mňa by tiež zaujímala odpoveď nejakého fanúšika. Keď napríklad ty do toho tak dobre vidíš, čo znamená pre teba? Čo také bomba v živote spravil? Berieš si od neho príklad?
2Pacaveli
Addict
Addict

pinco napísal:tak sa to tu môže locknúť, veď každý si o ňom môže nájsť čo potrebuje :roll: ... mňa by tiež zaujímala odpoveď nejakého fanúšika. Keď napríklad ty do toho tak dobre vidíš, čo znamená pre teba? Čo také bomba v živote spravil? Berieš si od neho príklad?
Nejde o to, ze co len co spravil, ale za kolko to spravil. Dokazal nahrat peknu paru albumov za par mesiacov.
pinco
Darca
Darca

sirmisoturbo napísal:Nejde o to, ze co len co spravil, ale za kolko to spravil. Dokazal nahrat peknu paru albumov za par mesiacov.
to je síce od neho pekné, ale veľa ľudí ho opisuje ako matku terezu, tak som si myslel, že aspoň na výskum rakoviny prispieval z predaja svojich albumov, teda ja mám z toho taký pocit. Okrem toho, že nahral niekoľko albumov za krátky čas už nič viac nedokázal? Možno sa mýlim, ja sa mu verejne ospravedlním :D , ale nevidím na ňom nič také úžasné a tie dlhé články sa mi nechcú čítať, tak by som poprosil, aby mi niekto objasnil, prečo ho tak uznávate.
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Sakra si porovnaj napríkad 50Cent-a a 2PAC a pochopíš to!! :roll:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

pinco napísal:tak sa to tu môže locknúť, veď každý si o ňom môže nájsť čo potrebuje :roll: ... mňa by tiež zaujímala odpoveď nejakého fanúšika. Keď napríklad ty do toho tak dobre vidíš, čo znamená pre teba? Čo také bomba v živote spravil? Berieš si od neho príklad?
1. napisal som mu to preto, lebo je tu uz kopec veci o 2pacovi popisanych a on napise, ze chce o nom vediet, ale nechce sa mu tie dristy citat...
2. ja do toho extra nevidim... precital som si zivotopis, pozrel film resurrection, bolo to zaujimave, dozvedel som sa nove veci co ma zaujimali... pocuvam jeho hudbu (povodne albumy, posmrtne nemusim) a ma celkom zaujimave texty, o zivote... ale takisto ako 2paca dokazem pocuvat aj hudbu tupacovych "nepriatelov" ked sa mi paci... 2pac je v hiphope pre niektorych ako F1 v autosporte, 2pac zomrel, a aj ked patri a bude patrit k najlepsim, to neznamena, ze nemohol prist, neprisiel alebo nemoze prist niekto rovnako dobry alebo lepsi (samozrejme nie g-unit a podobne komercne reklamne business odvary) a netreba zabudat na to, ze aj ked 2pac zomrel, tak rap pokracuje aj bez neho...
3. v zivote spravil to, ze dostal tento hudobny styl do popredia, dokazal si nahlas povedat a presadit si svoj nazor a potom si to aj odpykat a dokazat nieco v zivote za cim si siel a ako cierny sa presadit, co nebolo urcite lahke
4. to ze pocuvam 2paca a taku hudbu neznamena ze si z niekoho berem priklad... nepotrebujem si brat z niekoho priklad... zijem a spravam sa podla seba, a tak ako si myslim ze je to spravne, a nie podla niekoho, ako niekto zije alebo zil a co robil... ja som ja a nie niekto iny...
pinco
Darca
Darca

to Baxxter99: nebudem si porovnávať nikoho, ani jedného ani druhého nemusím a keď nemáš žiadnu inteligentnú odpoveď, tak prosím na mna nereaguj. Veď predsa sa dá diskutovať aj bez flamu.

to makaveli: prečítal som si životopis, ale môj názor na neho sa nezmenil. Do popredia sa dostal aj vďaka svojim opletačkám so zákonom, útoky, strelba, sexuálne obťažovanie, marihuana, zbrane, naozaj skvelý človek. Vydal niekoľko skvelých albumov, skoro tak dobré ako beatles. Rapper bol možno dobrý, ale zase tak veľa toho nedokázal.

A prosím nereagujte na mňa nikto, kto nechce normálne na úrovni diskutovať...
Napísať odpoveď