Ublizuje pocitacu teda HW restart ???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ublizuje pocitacu teda HW restart ???

Príspevok od používateľa Šu-Do »

piste prosim :)
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Majo053 »

Hardwaru určite nie ale windowsu niekedy áno :lol:
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

chceny alebo nechceny
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

chceny alebo nexceny to je jedno... proste som pocul ze restart znizuje zivotnost
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

Šu-Do napísal:chceny alebo nexceny to je jedno... proste som pocul ze restart znizuje zivotnost
Ak myslíš tvrdý reštart tak tam podľa mňa nič nekazíš, pretože prerušíš el.obvod a PC sa spustí odznovu (bios).Životnosť čoho to ma zaujíma?
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

Ked stlacis tlacitko RESET tak tym vlastne len das doske signal aby sa restartovala, takze tam nema co skodit. Co sa tyka resetu ako vypadok elektriky, tak tam nema co skodit, iba narazove prudy, ktore vsak skodia zakazdym ked zapinas pocitac, takze taktiez skoro nic. Jediny mnou zaznamenany pripad poskodenia, bol ked som resetol comp za naplnotociacej sa cdromky, ona to potom nerozchodila, ale bola nejaka shitna, takze tomu som sa ani moc necudoval :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Majo053 napísal:Ak myslíš tvrdý reštart tak tam podľa mňa nič nekazíš, pretože prerušíš el.obvod a PC sa spustí odznovu (bios).Životnosť čoho to ma zaujíma?
proste ked date START a RESTARTOVAT... ci sa tym nejako opotrebuvava HARDWARE a nie SOFTWARE :)
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

Tak ti píšem po trití krát, že nie! :)
Stando
Star
Star

Príspevok od používateľa Stando »

kym by si ho vyresetovavanim znicil uz by si ten komp daaavno nemal. je to hlupost ved ten stary komp co mam presiel tolkymi resetmi ze az a stale fici... no ak budes mat komp vyse 20 rokov a kazdy den nejaky ten reset tak mozno...
toto ta trapi :lol: ale nemusi :wink:
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

Praveze sa znizuje a znacne. Najviac to pocituju prave HDD akonahle sa jedna o reset pri ktorom sa disky prestanu tocit a nasledne znova zacnu. Je vseobecne zname ze sa ani neodporuca vypinat pocitac na kratku dobu, lebo pri kazdom roztacani diskov sa opotrebuva mechanika ale najme hlavy.
Tak isto vsetky ventilatory su namahane roztacanim kym nedosiahnu pozadovane otacki.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

SSPPYY napísal:Praveze sa znizuje a znacne. Najviac to pocituju prave HDD akonahle sa jedna o reset pri ktorom sa disky prestanu tocit a nasledne znova zacnu. Je vseobecne zname ze sa ani neodporuca vypinat pocitac na kratku dobu, lebo pri kazdom roztacani diskov sa opotrebuva mechanika ale najme hlavy.
Tak isto vsetky ventilatory su namahane roztacanim kym nedosiahnu pozadovane otacki.
disky su vyrabane na zivotnost cca 10 000 hodin, bez ohladu na to kolko krat sa rr ... potom nevypinajme monitor lebo sa pokazi, keby to bolo podla teba
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No podla mna tam nieco bude.. ale len velmi malililinkate.. ;) tj. odislo by nieco, keby si niekolko dni/tyzdnov robil dookola restarty bez prestavky.. ;) Ale tym by sa mozno len ukazal nejaky vadny kus.. ktory by Ti v beznej prevadzke odisiel povedzme za rok.. ;)

OT: ja som sa pred cca 8-10r hral s FDD mechanikou.. ani za boha mi nechcela nabehnut, tak som furt zapol komp.. kukol, ci mi nabootovala mechanika.. a hned zase vypol.. urobil nejaku zmenu v kabliku.. a zase zapol, ci nabootoje FDD.. a zase vypol.. takto dokolecka.. nuz a zakladna doska po cca 20 opakovaniach to uz nerozchodila. Nech je jej zem lahka.. :oops: Bol to vsak este stary typ (myslim sa to volalo AT?.. tj. komp sa nedal vypnut softwarovo).. sucasne ATX dosky uz by snad mali byt odolnejsie.. ;)
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

SSPPYY >>>> "Je vseobecne zname ze sa ani neodporuca vypinat pocitac na kratku dobu, lebo pri kazdom roztacani diskov sa opotrebuva mechanika ale najme hlavy."

TOTO SI KDE VIDEL ALEBO POCUL.JA SOM VELMI ZVEDAVY.

Jasne ze restartovat stale pc nie je v "pohode" ale ze sa opotrebuva az tak HDD to je uplna blbost.Dam priklad: aj podrazka sa ti "opotrebje" ked spravis navyse 2 kroky.To je ta ista situacia.
Ked si uz pisal o tom, ze sa platne musia znova roztocit tak to je tiez blbost pretoze sa otacky znizia pri restarte iba MINIMALNE a nie az na nulu.Ludia piste iba taki ktori viete poradit a nie zmiast blbostami.
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Stilo hej zivotnost ti udaju ale to je udavana zivotnost pri nepretrzitom spusteni. Ja nehovorim ze teras pri vypnuti a nabehnuti prides o 10 hodin zivotnosti a ties neznamena ze ked ti vyrobca uda 10000 hodin ze tolko vydrzia.
Majo053 a neviem kamarat kde si studoval ci v dobe kamennej ale keby si studoval na skolach kde sa tym zapodievaju a nebol to dajaky zapadakov tak by si take veci vedel a dokonca aj na vlastne oci videl. Tak si laskavo nechaj debilne poznamky.
A ties by si si mozno mohol uvedomit ze nieje restart ako restart. Ani ten isty typ restartu nemusi vplivat rovnako a ties to zavisi od samotneho HDD.
Software reset z windowsu - nevpliva (najbezpecnejsi)
Harware reset s resetovacim tlacitkom - zalezi od maticnej
Hard reset - uplne vypnutie PC a nasledne zapnutie (najdrastickejsie)
A nepovedal som ze HDD sa znici ale ze sa opotrebuva a nevpliva to na neho dobre
A ked sa chcete hadat tak si najprv zistite ako HDD funguje a hlavne ako sa chova pri spustani PC!
Stilo
Star
Star

SSPPYY : osobe ktora bude robit HARD resety nic dlho nevydrzi, ak budes mat kvalitny zdroj so stabilnou hodnotou napatia a nebudes prekracovat energeticku hodnotu zdroja vykonom PC tak mozes robit restarty kolko len chces, uvedom si ze vyrobcovia myslia ako usetrit "hlavy" a "platne" jednotlivych HDD aj pri resetoch a este raz si precitaj vetu ktoru napisal Majo053 : "pisal o tom, ze sa platne musia znova roztocit tak to je tiez blbost pretoze sa otacky znizia pri restarte iba MINIMALNE a nie az na nulu"
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

podla mna urcite neskodi
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

1. Zdroj v PC inu ako stabilnu hodnotu napetia mat nemoze. Tam mas take citlive suciastky ze staci mala napatova spicka a mozes menit komponenty.
2. Zdroj nema nic spolocne s tym co sa tu bavime teras s HDD
3. Vyrobcovia maximalne tak myslia ako sa co najrychlejsie a najskor nabalit. Keby nato fakt mysleli tak uz tu davno nemame tie smiesne magneticke media ale FLASH disky.
4. HDD svoje otacky vobec nemeni pri soft a hardware (zalezi od maticej) resete, iba pri hard resete ked sa PC uplne vypne a zapne kedy sa HDD taktiez uplne zastavi a znova sa roztaca.
5. Opotrebuvaju sa hlavy a mechanika a nie platne.

Cize restartovat metodou Windows => Start => Vypnut => Restartovat mozte PC resetovat kolko chcete.
Metodou RESET GOMBIK taktiez pokial vam nevadi problematicky a pomaly Windows
Metoda dlhe podrzanie TLACIDLA POWER - prave vtedy nastava ten ony problem s HDD a inymi mechanickymi castami.
Samozrejme to neznamena ze teras takto neresetujte PC. Su obcas pripady ked to je nevyhnutne. Len aby ste vedeli ze to na HDD nevpliva najlepsie a aj ked denne casto vypinate a zapinate PC na kratsi cas je lepsie ho radsej nechat zapnuty.
Kazdopadne este som sa nestretol s pripadom ze sa takto HDD uplne znicilo ale v rapidnych pripadoch casteho ON OFF to je fakt poznat.
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

SSPPYY napísal:1. Zdroj v PC inu ako stabilnu hodnotu napetia mat nemoze. Tam mas take citlive suciastky ze staci mala napatova spicka a mozes menit komponenty.
Nesuhlasim. Zdroj v pc vobec nie je taky stabilny ako sa zda. Je to totiz spinany zdroj, so spatnou vazbou. Pri zmenach zataze nastavaju prekmity vo vystupnom napati, a im sa da zabranit iba velmi velmi rychlymi suciastkami s kombinaciou malych indukcnosti na vystupe. Taktiez nie je pravda ze pocitacove obvody su chulostive na napatove vykyvy, vid SDRAM napajacie napatie v praxi moze mat 3.0 - 3.5V, a mne osobne castokrat Motherboard Monitor zaznamenal napatovu spicku na 3,3V vetve a aj na 5V vetve, a ten program to meral v 10 sekundovych intervaloch, takze to nebole kratka spicka. PC obvody nie su az take chulostive! su chulostive ak tak na staticku elektriku, tam nastava vyboj s napatiami nad 100 V (keby len)

Co sa tyka HDD pri RESETE kedy dojde k odpojeniu elektriky od maticnej dosky, sa komponenty opotrebuju iba do tej miery ako pri normalnom starte pocitaca
Stilo
Star
Star

akoze.. mna poucovat o zdrojoch atd nemusis! ak nehodis/nechodil si na elektrotechnicku skolu tak ma v tomto pripade nepoucuj a vysvetli mi potom rozdiel medzi zdrojom za 600 sk a zdrojom za 3 000 sk ...
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Vsetky tie napatia nesuvisia so zdrojom. Zdroj ti ma dodat tvrdych 5V a 12V (Nove s podporou SATA aj okolo 3V a neratam tie ojedinele pre maticnu dosku). A tie v ziadnom pripade nesmu menit svoju hodnotu. Takze ak chces tvrdit ze ti kolisa napatie tak si pripoj voltmeter priamo na zdroj a jedine co uvidis su maximalne desatine vychilky ak budes merat digitalnym voltmetrom co je nepresnost merania. Naco tam potom do zdrojov davaju tolko stabilizatorov? Ved keby bolo jak hovoris tak zoberem trafo zaneho zapojim Gratzov mostik z diod a dajaky stabilizator s korekciou napatia a si odpalim PC po prvom pripojeni.
A ziadny program ti neodmera napatie priamo zo zdroja. Vsetky napatia si upravuju pre svoju potrebuje samotne periferia alebo maticna doska ak si uz spominal RAMky. Tak isto aj CPU si napatie nastavuje podla potreby ale to nema vobec nic so zdrojom :!:
A cenove rozdiely zdrojov? Tak ide o znacku, kvalitu, vykon, kolko periferii naras utiahne, ako je riesenie chladenie a kopec faktorov. Pozerat na cenu pri komponentoch do PC je blbost pretoze niekedy daco co stoji polovicu moze byt lepsie ako to najdrahsie na trhu.
Napísať odpoveď