Účet

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
elty
Novice
Novice

Účet

Príspevok od používateľa elty »

Chcel by som sa opýtať, že ak mám otvorený účet v zahraničí, tak či je potrebné ho zrušiť alebo stačí vybrať všetky peniaze a banka zruší účet sama ak na účet za dobu 6 mesiacov neprídu žiadne financie. Pýtal som sa už na to, ale dostal som rôzne odpovede a stále neviem ako to je. Vôbec by som to neriešil ale platím poplatok za vedenie účtu tak nechcem aby mi za rok prišlo všetko platiť aj s poplatkami.

A ak, je možnosť zrušiť účet zaslaním žiadosti o zrušení ? Zrušil by som ho aj osobne, ale žiaľ nachádzam sa na SR a účet je otvorený v Nemecku, inak konkrétne sa jedná o banku Kreisparkasse. Ak by teda niekto vedel odpoveď budem vám vďačný ak nie budem musieť zrejme napísať mail banke, keďže moja nemčina nie je na takej úrovni aby som mohol zavolať.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Účet

Príspevok od používateľa beardie »

Zavolaj im a spytaj sa...
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

beardie napísal:Zavolaj im a spytaj sa...
Však vyššie napísal, že nevie nemecky tak dobre, aby im mohol zavolať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

To pravdepodobne editol az potom...
Navrhujem aspon hodit sem nazov banky, mozno sa niekomu bude chcet precitat si podmienky a prelozit ich
elty
Novice
Novice

Príspevok od používateľa elty »

Nič som neupravoval, všetko som spomenul v mojom prvom príspevku, taktiež aj názov banky Kreisparkasse.
Pozeral som aj v zmluvných podmienkach ale nič som tam nenašiel ohľadne toho, že čo sa stane ak vyberiem peniaze a účet ostane neaktívny. (ani by som to neriešil ak by neboli poplatky za vedenie účtu...).

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2013, 16:35)
Tak na koniec som zistil že je to tak, keď neprídu do dvoch mesiacov na účet peniaze a účet bude prázdny tak ho sami uzatvoria. Môžu byť na ňom aj mínusové hodnoty, avšak len za poplatky spojené z vedením účtu.
Píšem to len preto ak by náhodou niekto bol v podobnej situácií.
Napísať odpoveď