Upgrade NTB, oplati sa??

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Upgrade NTB, oplati sa??

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Caute, obraciam sa k Vam, s jednou dilemou. Mam NTB HP Compag nx6110. Intel Pentium M 1,73 GHz, 512 MB DDR 400 MHz, Mobile Intel 915GM/GMS,910ML Express Chipset Family (integrovana). Uz dlchsie rozmyslam o kupe dalsej 512 MB pamate, teda rozsirenim na 1 GB, ale chcem sa opytat, oplati sa to vobec pri takejto HW zostave?? Ak ano pri akych aplikaciach sa to najviac prejavi (kaneclaria,internet,stahovanie, myslim tym P2P).Vopred dakujem za odpovede.NTB pouzivam len na kancelariu,internet a stahovanie (Strong DC,torent).Ziadne hry.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no tak ked to nepouzivas na hry tak sa ti to oplati lebo sa ti zrychli system aj veškerá práca na ňom
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Podla mna sa upgrade ramky jednoznacne oplati, za minimalne naklady si dost citelny spohodlnis pracu.

Btw od intel 915 co mas tam grafarnu sa terajsie modely posunuli k intelu 3100 co su skoro rovnake shity - teda na hry .. Ak sa teda nehras tak sa ti to oplati a velmi.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ako tu uz bolo pisane, hram to pri tej grafike nepomoze ale praci so systemom urcite ano.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OK diki moc chalani to som potreboval vediet. Nebudem zakladat novu temu, preto sa opytam rovno. V jednej predajni mi povedali, ze oni by mi zohnali original HP pamat(ale cena ze 1200 SK 512 MB, tak nejak), lebo ze ina by mi tam nechodila. Ako to teda je?? ja si myslim, ze je to blbost, preco by to s takymi Kingstonami cca za 800 SK nemalo ist??...........mno neviem. Navrhy,rady,skusenosti, atd....diki.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Rada: posli ich kade, lahsie
Dovod: Je mozno pravda, ze tam je najvacsia sanca uspechu /aj ked ani tomu moc neverim /, ale menil som uz vo viacerych notasoch, kombinoval rozne znacky a nikdy zatial problem nebol
Samozrejme, ak pridavas uz k stavajucej pamati este jednu, je tu vzdy moznost, ze to nepojde. Ale to plati vzdy a nezachranis to ani pamatami HP. Ak nepridavas, tak ber kingstonku, vlastne tak, ci tak ber kingstonku :) Oproti pamatiam s nalepskou HP nijako nestratis, jedine ziskas. Minimalne, co sa financii tyka.

p.s.: Alebo sa skus dohodnut, ze si vezmes pamat, napr. tu kingstonku alebo inu znacku. Doma spustis memtest a ak to nepojde bez chyb, tak im to este v ten den prinesies. Mozno sa daju ukecat....
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

v tomto nesuhlasim...ja co som robil na par hp notebookoch tak ked som dal namiesto origi hp nejaku ramku inej znacky tak to neslo ako by malo..memtest nedopadol tiez dobre a na notebookoch hp je zarez na ram o nieco uzsi, lebo aj ramky od hp su uzsie asi o milimeter, takze ja by som asi dal o tych par stovak viac..
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

guess.whoo napísal:v tomto nesuhlasim...ja co som robil na par hp notebookoch tak ked som dal namiesto origi hp nejaku ramku inej znacky tak to neslo ako by malo..memtest nedopadol tiez dobre a na notebookoch hp je zarez na ram o nieco uzsi, lebo aj ramky od hp su uzsie asi o milimeter, takze ja by som asi dal o tych par stovak viac..
Priatelkyna sestra ma HP a daval som tam dve Kingstonky 2x1GB a uplne v pohode memtest a stale jej ide ok. Nebol to samozrejme jediny notas od HP. Taktiez Asus, acer, gateway a este nebol problem. Ale nesuhlasit samozrejme mozes, ja len vravim zo skusenosti, ake mam. :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno jednu originalnu HP 512 MB pamat tam mam a rozmyslal som,ze len dokupim dalsiu 512 MB aby som mal 1GB (2 x 512 MB). Takze to skor nepojde ako pojde?? myslim s tymi kingstonami. Asi najlepsie vyskusat niekde kde ich maju skladom.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Don_Pipino napísal:Mno jednu originalnu HP 512 MB pamat tam mam a rozmyslal som,ze len dokupim dalsiu 512 MB aby som mal 1GB (2 x 512 MB). Takze to skor nepojde ako pojde?? myslim s tymi kingstonami. Asi najlepsie vyskusat niekde kde ich maju skladom.
ak ti to nepojde spolu hpcko vyhod predaj alebo to je jedno a kup si 1gb modul ak to kompatibilne bude tak dokup bud ten 512mb alebo uz rovno tiez 1gb modul k tomu co uz mas,myslim ze rozdiel medzi single channel a dual nespozorujes kedze nerobis nejake narocne operacie na tom booku :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

alebo predaj tu 512ku co mas dnu a kup 2 x 1GB a to uz ti to pojde ako namydleny blesk. :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

begbeee napísal:alebo predaj tu 512ku co mas dnu a kup 2 x 1GB a to uz ti to pojde ako namydleny blesk. :)
povodne som to napisat chcel ale kedze napisal na co to vyuziva napadlo ma ze to nepotrebuje az tak velmi tolko pamate pochybujem ze to prevzdzkuje na viste a tak a kedze hry nehra a nemyslim ze robi nieco v 3dmaxe alebo cade tak 1gb bohato staci
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Priatelkyna sestra ma HP a daval som tam dve Kingstonky 2x1GB a uplne v pohode memtest a stale jej ide ok. Nebol to samozrejme jediny notas od HP. Taktiez Asus, acer, gateway a este nebol problem. Ale nesuhlasit samozrejme mozes, ja len vravim zo skusenosti, ake mam. :)
ved jasne..aj ja som vravel len z vlastnej skusenosti..nevravim ze na vsetkych notasoch to bude robit somariny.:)
Napísať odpoveď