a to je naozaj vsetko? nechce sa mi verit ze by to slo az tak lahko...Fabo napísal:hojko: hranice este existuju, len colna kontrola nie
Grim: obciansky samozrejme musis mat so sebou, nemusi byt novy.
Vieden
Sa poutieraj, ja ti snad vravim ze si chudak alebo ze ja som bohaty?fildinko napísal:Tak ja doma netlacim peniaze ako ty!
Alebo ty si myslis ze tam s nimi budes zjednavat? Ze ceny veci vo viedni su ovplyvnene tym kolko penazi si zoberies? Spamataj sa, za 1500 korun sa vo viedni raz najes a dvakrat napijes, potom mozes ist s drobnymi co ti budu stacit akurat na verejne WC domov. Ty si asi z nejakeho lacneho kraja ked chces ist do Viedne robit s 1500 korunami vianocne nakupy, omfg... A este si tu na mna otvaraj hubu ked si dovolim upozornit ze si za to kupis hovno.
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
vsak od 21.12.2007 sa colne kontroly na statnej hranici s okolitymi krajinami slovenska okrem ukrajiny zrusili - schengenska dohoda.. iba prejdes do rakuska bez nejakeho zastavenia popri opustenych colnych budovach a ked nebudu uz ani tie, zistis to podla tabule ÖsterreichGrim-Reaperka napísal:a to je naozaj vsetko? nechce sa mi verit ze by to slo az tak lahko...
-
Grim
Darca
tak v tom pripade parada. Dakujem vsetkym.makaveli napísal:vsak od 21.12.2007 sa colne kontroly na statnej hranici s okolitymi krajinami slovenska okrem ukrajiny zrusili - schengenska dohoda.. iba prejdes do rakuska bez nejakeho zastavenia popri opustenych colnych budovach a ked nebudu uz ani tie, zistis to podla tabule Österreich
Gangy, cudoval by si sa, co sa da za 1500SK kupit, ked je nejaky dobry vypredaj/akcia.Gangy napísal:Ako fakt neviem co si chces vo Viedni kupit za 1500 korun. By si sa mal trocha zobudit sa mi zda...
Ja som si raz na Mariahilfke kupil dvoje Hilfiger polokosele za 40€.
Jedlo a pit je tam dost drahe a aj doprava, listok na MHD stoji 1.50€.
Viedeň je nádherna. Akurát včera som tade šiel, bohužiaľ len sme prefrčali mestom.
Na vianočných som tam bol pred 3 rokmi. Je to tam naozaj drahé, obyčajna kobliha (as soon as TV) stála €2,35. Jablko v karameli alebo punč šli nad €3.
Pokiaľ ide o cestu tam, tak vlakom uplne pohodlne sa do Viedne dostaneš. V BA na stanici si kúpiš spiatočný lístok, ktorý platí aj na MHD (električka/metro..). S kamarátmi tak ideme hocikedy do Viedne (pozreť, nie len na vianočné. Napr. teraz je Van Gogh výstava - oplatí sa vidieť).
Pokiaľ ide o cestu tam, tak vlakom uplne pohodlne sa do Viedne dostaneš. V BA na stanici si kúpiš spiatočný lístok, ktorý platí aj na MHD (električka/metro..). S kamarátmi tak ideme hocikedy do Viedne (pozreť, nie len na vianočné. Napr. teraz je Van Gogh výstava - oplatí sa vidieť).
Už to tu padlo viackrát, takže ja len potvrdím: 1500 na nákupy do Viedne je relatívne málo. Na trhoch možno nakúpiš zopár gýčových drobností (a že ich je tam požehnane), ale z vlastnej skúsenosti viem, že na samotnom trhu som do seba len lial punč a nákupy nechal na nákupné centrá.
Treba si uvedomiť, že v Rakúsku je trochu iná úroveň, ako u nás. Príklad: obyčajný hotdog na trhu = 3 € (90,37 Sk). Dal by si toľko zaň na Slovensku? Takže ber to tak: iný kraj, iný mrav, iné cenové úrovne...
Treba si uvedomiť, že v Rakúsku je trochu iná úroveň, ako u nás. Príklad: obyčajný hotdog na trhu = 3 € (90,37 Sk). Dal by si toľko zaň na Slovensku? Takže ber to tak: iný kraj, iný mrav, iné cenové úrovne...
Zas ale handry vedia mat aj lacnejsie a hlavne vacsi vyber. Keby si inac vyrobky kupoval v takej Bille, tak budes milo prekvapeny, ze dost veci stoji rovnako. Ked sa v nej prepracujes aj k alkoholu tak mozes zistit, ze tam je dokonca aj lacnejsi. Co sa fakt predrazi by bola navsteva takeho zubara ci holica.
-
.:M4jco:.
Medium Star
Dnes som tam bol a ceny sú ccs rovnaké ako minulý rok. Čiže furt platí že minimálne 100Euro musíš mať keď chceš čosi kúpiť. Značkové trička máš od 15euro(Converse) až po 30Euro (Etnies, Volcom, Nike...) Mikiny sú rôzne od 50Euro až po 100Euro (Mikiny su naozaj drahé...) a Tenisky su za 60-70-90-... Euro

-
pryja
Darca
Co ti kto zhasol?Dežko napísal:No aj ja som bol na tých vianočných trhoch, všetko bolo brutálne drahé... 0,5l coly bolo 70Sk Následne som vypil flašu JimBimu, no a potom my už shasli...
Ta cena nie je az tak prehnana, tolko das za nealko aj na stanici alebo v stanku s obcerstvenim. Nemozes cakat, ze sa tam najes a napijes za 100korun. Si zober, ake su ceny v Bratislave na trhoch. Kolko das za 2dcl coly alebo chleba s mastou? Pomaly tak isto ako u susedov.
Gangy napísal:Sa poutieraj, ja ti snad vravim ze si chudak alebo ze ja som bohaty?
Alebo ty si myslis ze tam s nimi budes zjednavat? Ze ceny veci vo viedni su ovplyvnene tym kolko penazi si zoberies? Spamataj sa, za 1500 korun sa vo viedni raz najes a dvakrat napijes, potom mozes ist s drobnymi co ti budu stacit akurat na verejne WC domov. Ty si asi z nejakeho lacneho kraja ked chces ist do Viedne robit s 1500 korunami vianocne nakupy, omfg... A este si tu na mna otvaraj hubu ked si dovolim upozornit ze si za to kupis hovno.
-
pryja
Darca
Do centra sa dostanes v pohode, vsade su tabule s oznacenim, akurat rano okolo osmej a poobede od stvrtej zvyknu byvat zapchy a vtedy treba pevne nervy.
S parkovanim su velke problemy, casto sme kruzili celu vecnost dokola, kym sa naslo nejake miesto. A kamarat si v lete nasiel sek na pokutu 20euro za zle parkovanie a dodnes nevie, preco
Vraj tam nebola ziadna znacka.
Tu mas nieco blizsie
http://jurkovicova.blog.sme.sk/c/149167 ... -auto.html
S parkovanim su velke problemy, casto sme kruzili celu vecnost dokola, kym sa naslo nejake miesto. A kamarat si v lete nasiel sek na pokutu 20euro za zle parkovanie a dodnes nevie, preco
Tu mas nieco blizsie
http://jurkovicova.blog.sme.sk/c/149167 ... -auto.html