Vieden

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Fabo napísal:hojko: hranice este existuju, len colna kontrola nie :)

Grim: obciansky samozrejme musis mat so sebou, nemusi byt novy.
a to je naozaj vsetko? nechce sa mi verit ze by to slo az tak lahko...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

:?:

sak Schengen nie?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

fildinko napísal:Tak ja doma netlacim peniaze ako ty!
Sa poutieraj, ja ti snad vravim ze si chudak alebo ze ja som bohaty?

Alebo ty si myslis ze tam s nimi budes zjednavat? Ze ceny veci vo viedni su ovplyvnene tym kolko penazi si zoberies? Spamataj sa, za 1500 korun sa vo viedni raz najes a dvakrat napijes, potom mozes ist s drobnymi co ti budu stacit akurat na verejne WC domov. Ty si asi z nejakeho lacneho kraja ked chces ist do Viedne robit s 1500 korunami vianocne nakupy, omfg... A este si tu na mna otvaraj hubu ked si dovolim upozornit ze si za to kupis hovno.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Grim-Reaperka napísal:a to je naozaj vsetko? nechce sa mi verit ze by to slo az tak lahko...
vsak od 21.12.2007 sa colne kontroly na statnej hranici s okolitymi krajinami slovenska okrem ukrajiny zrusili - schengenska dohoda.. iba prejdes do rakuska bez nejakeho zastavenia popri opustenych colnych budovach a ked nebudu uz ani tie, zistis to podla tabule Österreich
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

makaveli napísal:vsak od 21.12.2007 sa colne kontroly na statnej hranici s okolitymi krajinami slovenska okrem ukrajiny zrusili - schengenska dohoda.. iba prejdes do rakuska bez nejakeho zastavenia popri opustenych colnych budovach a ked nebudu uz ani tie, zistis to podla tabule Österreich
tak v tom pripade parada. Dakujem vsetkym.
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

Gangy napísal:Ako fakt neviem co si chces vo Viedni kupit za 1500 korun. By si sa mal trocha zobudit sa mi zda...
Gangy, cudoval by si sa, co sa da za 1500SK kupit, ked je nejaky dobry vypredaj/akcia.

Ja som si raz na Mariahilfke kupil dvoje Hilfiger polokosele za 40€.

Jedlo a pit je tam dost drahe a aj doprava, listok na MHD stoji 1.50€.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Minulý rok som tam bol a za 30euro som si kúpil tričko s dlhým rukávom, značkové samozrejme.

Ale veci typu plyšový medveď alebo hrnčeky tam nájdeš do 5eur tuším.
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

Neviete ako to je s obchodmi v nedelu ?

Su otvorene ?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Viedeň je nádherna. Akurát včera som tade šiel, bohužiaľ len sme prefrčali mestom. :( Na vianočných som tam bol pred 3 rokmi. Je to tam naozaj drahé, obyčajna kobliha (as soon as TV) stála €2,35. Jablko v karameli alebo punč šli nad €3.

Pokiaľ ide o cestu tam, tak vlakom uplne pohodlne sa do Viedne dostaneš. V BA na stanici si kúpiš spiatočný lístok, ktorý platí aj na MHD (električka/metro..). S kamarátmi tak ideme hocikedy do Viedne (pozreť, nie len na vianočné. Napr. teraz je Van Gogh výstava - oplatí sa vidieť).
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Frikso: Ked si to nacrtol, myslim ze na Van Gogh vystavu mas zlavu ak im ukazes listok na vlak ...
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

Už to tu padlo viackrát, takže ja len potvrdím: 1500 na nákupy do Viedne je relatívne málo. Na trhoch možno nakúpiš zopár gýčových drobností (a že ich je tam požehnane), ale z vlastnej skúsenosti viem, že na samotnom trhu som do seba len lial punč a nákupy nechal na nákupné centrá.

Treba si uvedomiť, že v Rakúsku je trochu iná úroveň, ako u nás. Príklad: obyčajný hotdog na trhu = 3 € (90,37 Sk). Dal by si toľko zaň na Slovensku? Takže ber to tak: iný kraj, iný mrav, iné cenové úrovne...
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Zas ale handry vedia mat aj lacnejsie a hlavne vacsi vyber. Keby si inac vyrobky kupoval v takej Bille, tak budes milo prekvapeny, ze dost veci stoji rovnako. Ked sa v nej prepracujes aj k alkoholu tak mozes zistit, ze tam je dokonca aj lacnejsi. Co sa fakt predrazi by bola navsteva takeho zubara ci holica.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Dnes som tam bol a ceny sú ccs rovnaké ako minulý rok. Čiže furt platí že minimálne 100Euro musíš mať keď chceš čosi kúpiť. Značkové trička máš od 15euro(Converse) až po 30Euro (Etnies, Volcom, Nike...) Mikiny sú rôzne od 50Euro až po 100Euro (Mikiny su naozaj drahé...) a Tenisky su za 60-70-90-... Euro :x :D
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Pardon ale to je drahe? U nas som tricko pod liter hentych znaciek nevidel dost dlho a to je 30 euro u teba max napisane. Mikina za 1500 az 3k tiez nieje moc pri tamtych znackach. Ja mam teda uz velmi dlhe roky pocit, ze je vo Viedni okrem lepsieho vyberu aj lepsia cena.
Dežko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dežko »

No aj ja som bol na tých vianočných trhoch, všetko bolo brutálne drahé... 0,5l coly bolo 70Sk Následne som vypil flašu JimBimu, no a potom my už shasli...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dežko napísal:No aj ja som bol na tých vianočných trhoch, všetko bolo brutálne drahé... 0,5l coly bolo 70Sk Následne som vypil flašu JimBimu, no a potom my už shasli...
Co ti kto zhasol? :lol:
Ta cena nie je az tak prehnana, tolko das za nealko aj na stanici alebo v stanku s obcerstvenim. Nemozes cakat, ze sa tam najes a napijes za 100korun. Si zober, ake su ceny v Bratislave na trhoch. Kolko das za 2dcl coly alebo chleba s mastou? Pomaly tak isto ako u susedov.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Gangy napísal:Sa poutieraj, ja ti snad vravim ze si chudak alebo ze ja som bohaty?

Alebo ty si myslis ze tam s nimi budes zjednavat? Ze ceny veci vo viedni su ovplyvnene tym kolko penazi si zoberies? Spamataj sa, za 1500 korun sa vo viedni raz najes a dvakrat napijes, potom mozes ist s drobnymi co ti budu stacit akurat na verejne WC domov. Ty si asi z nejakeho lacneho kraja ked chces ist do Viedne robit s 1500 korunami vianocne nakupy, omfg... A este si tu na mna otvaraj hubu ked si dovolim upozornit ze si za to kupis hovno.
:roll: ..hmm si predstav ze som tam toho dost nakupil :wink:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

neviete mi niekto povedat, ci je tazke sa do centra dostat autom a ako je to s prakovanim, thx :?:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Do centra sa dostanes v pohode, vsade su tabule s oznacenim, akurat rano okolo osmej a poobede od stvrtej zvyknu byvat zapchy a vtedy treba pevne nervy.
S parkovanim su velke problemy, casto sme kruzili celu vecnost dokola, kym sa naslo nejake miesto. A kamarat si v lete nasiel sek na pokutu 20euro za zle parkovanie a dodnes nevie, preco :) Vraj tam nebola ziadna znacka.
Tu mas nieco blizsie :wink:
http://jurkovicova.blog.sme.sk/c/149167 ... -auto.html
Napísať odpoveď