Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

virus ??? spam ???
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
RazeR
Light Star
Light Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 19.09.2006

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 20:50    Predmet: virus ??? spam ??? Odpovedať s citátom  

caute, potreboval by som od vas radu...
mam taky proble ze dnes uz od rana mi stale na plochu vyhadzuje reklamu nejakeho webu a v pozadi hraje hudba, skusal som uz ten problem odstranit cez:

Ad-Aware Pro = spamy mi naslo 8 a dal som ich odstranit
Avast = nasiel virus a dal som ho odstranit
NOD32 = virus nenaslo vobec ziadny

To vsetko som uz od rana skusal aj par krat po sebe ale tu reklamu mi stale vyhadzuje v intervaloch cca 20 minut...

PS: tak vas prosim poradte mi niekto co mam robit lebo fakt si uz neviem poradit Crying or Very sad
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tomáš
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 01.11.2005

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 20:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

jednozacne ti poradim spyware doctor. aj ja som mal podobny problem a toto jedine mi pomohlo.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
RazeR
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 21:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tomáš napísal:
jednozacne ti poradim spyware doctor. aj ja som mal podobny problem a toto jedine mi pomohlo.
no tak to idem skusit nainstalovat Confused
Návrat hore
RazeR
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 21:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

a este sa chcem spytat...ak nainstalujem ten spyware doctor tak si mozem nechat v pc NOD32 aj Ad-Aware ???
Návrat hore
Tomáš
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 01.11.2005

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 21:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

RazeR napísal:
a este sa chcem spytat...ak nainstalujem ten spyware doctor tak si mozem nechat v pc NOD32 aj Ad-Aware ???
jasne, vpohode.
ale este ta upozornim ze musis mat full verziu aby ti odstranil spyware, trojan atd. ak budes mat len trial tak ti tu spinu iba detekuje ale neodstrani
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
zdravotnik
Light Star
Light Star

Založený: 11.03.2006

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 21:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

dobre je aj ewido
Návrat hore
RazeR
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 21:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tomáš napísal:
jasne, vpohode.
ale este ta upozornim ze musis mat full verziu aby ti odstranil spyware, trojan atd. ak budes mat len trial tak ti tu spinu iba detekuje ale neodstrani

jj, uz mam full tak to idem skusit
Návrat hore
RazeR
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 22:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

no uz som to skontroloval cez spyware doktor, naslo mi 255 infekcii ale to je v tom ze niektore su v programoch ktore pouzivam, konkretne BearShare, da sa s tym nieco robit ??? a este sa chcem spytat ked dam subory ulozit do karanteny oni tam ostanu stale alebo som po nejakom case vymazuju ??? hned ich vymazat nemozem ??? Ten probelm s tou reklamou sa vobec neodstranil, stale mi vyskakuje, co mam robit ??? neni to tym ze mam tie spamy len v karantene ??? Crying or Very sad
Návrat hore
MeSo
Amateur
Amateur

Založený: 01.06.2005

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 23:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mal som ten isty problem ako ty nazyva sa to MALWARE, mozes mat antivir aky chces proste uz to mas v pc a aj ked ti najde virus a vyliecis subor stale to tam budes mat pretoze zdroje su umiestnene v programoch v ktorych akosi infekciu neodstrani proste ja som skusal nod,norton internet aj system work, awg, spybot, adware, spy sweeper vsety programy nieco nasli zmazali ale nepomohlo to jednoznacne odporucam hijackthis dat vypis a rucne odstranit par procesov ... ale musis sa v tom vyznat mne to pomohlo okamzite a teraz uz mam nod kerio personal a naj co je proti spyware a malware a trojanom uplne best je AVG Anti spyware ten som skusal este pred editaciou v hijack a znacne mi pomohol ale dokonale to bolo az po odstraneni v hijack a potom si firewal zapni naplno, proste filtracia cookie .... ina sa ti stranky ktore ta otravuju zase pripoja na porty ktore ti ten trojan otvoril a pride to zase a dookola

Tu je na priklad moj vypis-log z hijack

Logfile of HijackThis v1.98.2
Scan saved at 22:19:55, on 25.11.2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4ss.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4gui.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4gui.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\PROGRA~1\LAUNCH~1\QtZpAcer.EXE
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\avgas.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Winamp\winamp.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
D:\Programy\# BEZPECNOST\HiJack\HijackThis(1).exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://global.acer.com/
R3 - URLSearchHook: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll
O3 - Toolbar: Safety Bar - {052b12f7-86fa-4921-8482-26c42316b522} - C:\Program Files\Safety Bar\SafetyBar.dll (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [LManager] C:\PROGRA~1\LAUNCH~1\QtZpAcer.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [!AVG Anti-Spyware] "C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\avgas.exe" /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{FB2091B8-4F07-45E4-B5B9-06C7B7988FF0}: NameServer = 10.2.72.100,213.215.82.2

dolezite su tieto ulohy
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://global.acer.com/
R3 - URLSearchHook: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll
O3 - Toolbar: Safety Bar - {052b12f7-86fa-4921-8482-26c42316b522} - C:\Program Files\Safety Bar\SafetyBar.dll (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [LManager] C:\PROGRA~1\LAUNCH~1\QtZpAcer.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [!AVG Anti-Spyware] "C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\avgas.exe" /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{FB2091B8-4F07-45E4-B5B9-06C7B7988FF0}: NameServer = 10.2.72.100,213.215.82.2

mal som ich tam pozehnane ale pomazal som co sa mi zdalo ze tam netreba a fakci to.

Najhorsie na malware je to ze sa dostane do pc ako bezpecny program ale potom ti poriadne do.... pc.
Jedinou chybou preco prenikol do tvojho pc neni antivir ani adware ale FIREWAL .... win firewal je total shit je tam asi len aby sa nepovedalo ... neda sa ani poriadne nastavit, lebo len dobre nastavenym firewalom zabranis utokom a prinikom na tvoj pc cez otvorene porty
Návrat hore
RazeR
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 23:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

MeSo napísal:
Mal som ten isty problem ako ty nazyva sa to MALWARE, mozes mat antivir aky chces proste uz to mas v pc a aj ked ti najde virus a vyliecis subor stale to tam budes mat pretoze zdroje su umiestnene v programoch v ktorych akosi infekciu neodstrani proste ja som skusal nod,norton internet aj system work, awg, spybot, adware, spy sweeper vsety programy nieco nasli zmazali ale nepomohlo to jednoznacne odporucam hijackthis dat vypis a rucne odstranit par procesov ... ale musis sa v tom vyznat mne to pomohlo okamzite a teraz uz mam nod kerio personal a naj co je proti spyware a malware a trojanom uplne best je AVG Anti spyware ten som skusal este pred editaciou v hijack a znacne mi pomohol ale dokonale to bolo az po odstraneni v hijack a potom si firewal zapni naplno, proste filtracia cookie .... ina sa ti stranky ktore ta otravuju zase pripoja na porty ktore ti ten trojan otvoril a pride to zase a dookola

a mohol by si mi nejak poradit aj s tym hijackthis ??? napriklad nevies o nejakom "navode" alebo kde by sa to dalo stiahnut ??? mozes mi napisat aj na icq alebo SS...bol by som ti vdacny keby si mi s tym pomohol lebo ma to uz dost serie Confused
Návrat hore
MeSo
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 23:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak prikladam ako prilohu hijackthis ... po spusteni stlac na tlacitko SCAN a ukaze ti podobny vypis ako som mal ja potom skus s neho povymazavat niektore kluce aby to vyzeralo podobne ako moj vypis, bude sa to urcite lisit ... Snaz sa hlavne pomazat veci suvisiace s internet explorerom, vymazes to stlacenim tlacitka fix checked ... a program urobi aj naslednu zaloha ktora sa da potom obnovit

HijackThis(1).zip
 Popis:
Vypis aktivnych uloch.

Stiahnúť
 Názov súboru:  HijackThis(1).zip
 Veľkosť prílohy:  178.73 kB
 Stiahnutí:  11 krát

Návrat hore
MeSo
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 25 Nov 2006, 23:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ale pokila nemas riadny firewal tvoja praca bude zbytocna ... najprv si nainstaluj firewal .. najlepsie podla mna kerio ale urcite nie win firewal .. a potom radim aj avg anti spzware a samozrejme nod a potom to rob cez hijack inak sa ti to tam zase nadrbe
Návrat hore
RazeR
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 26 Nov 2006, 0:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

MeSo napísal:
Ale pokila nemas riadny firewal tvoja praca bude zbytocna ... najprv si nainstaluj firewal .. najlepsie podla mna kerio ale urcite nie win firewal .. a potom radim aj avg anti spzware a samozrejme nod a potom to rob cez hijack inak sa ti to tam zase nadrbe

nainstaloval som si uz aj kerio ale iba 2.1.4 verziu, myslis ze staci ??? mam aj najnovsiu verziu 4, hoci je to multilangue ale cestina je tam spravena mozno na 30% a blokovalo mi dost vela stranok, hlavne trackery tak som ju vymazal lebo som nevdel vobec co tam mam vlastne nastavovat.
A ohladom toho HijakThis tu mas screen lebo ja fakt neviem co mozem vymazat, ak budes mat cas tak sa nato mrkni

//obrázky pridávajte do príloh
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 26 Nov 2006, 1:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Over si program razer.. podľa mňa to bude svinstvo, ale ak to poznáš, tak potom oki..

..ale určite bude svinstvo proces windowssecurityupdate.exe.. tohoto sa treba určite zbaviť. Smile

Skús aj túto všestrannú utilitku: http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?t=16475
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
RazeR
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 26 Nov 2006, 2:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Over si program razer.. podľa mňa to bude svinstvo, ale ak to poznáš, tak potom oki..

..ale určite bude svinstvo proces windowssecurityupdate.exe.. tohoto sa treba určite zbaviť. Smile

mal si pravdu s tymi suboramy, vymazal som ich a uz mi ziadna reklama nevyskakuje takze dik za pomoc a este sa ta chcem spytat myslis ze mi staci kerio personal firewall verzia 2.1.4 ???
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: