Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Vodne chladenie.
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Overclocking a tuning PC  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
IMI
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 28.01.2005

PríspevokZaslal: 02 Jan 2007, 22:02    Predmet: Vodne chladenie. Odpovedať s citátom  

Cawte, Mam zaujem si kupit tento typ vodneho chladeniaVodné chladenie - THERMALTAKE CL-W0005-01 BigWater SE lenze potrebujem vediet niekolko veci:

1.Treba do toho chladiacu kvapalinu alebo staci voda ?
2.Ked si kupim novu maticnu s inym processorom mozem to dat aj tam alebo treba presne urceneho vodnika ?
3.Znizi sa mi hlucnota pc ?
4.Ked nie tento typ aky by ste mi odporucili do 6000 sk ?
5.Normalne odmontujem chladic dam chladiacu pastu (alebo nemusim dat ?)ten blok alebo aka rit to je namontujem tymi zeliezkami spustim obeh vody a pojde to ?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
vindy
Light Star
Light Star

Založený: 04.09.2005

PríspevokZaslal: 02 Jan 2007, 23:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

1.nuz, k thermaltakom sa dodava taka "zelena" UV voda, ale mala by tam ist aj destilovana, ta zelena je kentus, lebo po case sa zacne usadzat zelena farba v hadickach a budes to musiet (alebo nie) vycistit

2,mozes to premontovat, ale musis mat drziak na vodnika, napriklad kupis ho na AM2 a po roku budes upgradovat na AM3 (neviem ci ma iny drziak) tak iba dokupis (ak si sikovny, tak vyrobis) novy drziak a mas

3. hlucnost podla toho, ake mas cpu, lebo aj ten ventilator co je na radiatore robi nejaky hluk, ale oproti boxom pocitis (ale musis ratat, ze aj cerpadlo ma zvuk, a zdroj, popripade grafika)

4. vykonne je dost, na precsote pretaktovanom na 3,6 to slo max asi do 48C

5. najskor budes musiet asi vymontovat dosku (zalezi podla socketu) lebo na LGA775 sa montuju skrutky z opacnej strany), das dole chladic (ak mas box, zoskrabes zuvacku Cool ), das tenku vrstvu teplovodivej pasty, zalozis, zasrobujes s citom, rozmerias a nastrihas hadicky, zamontujes, davaj bacha aby sa neprehli, lebo by netiekla voda, do nadrzky zvrchu nalejes kvapalinu, spustis, a kukaj ci nahodou niekde nekape Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 0:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

precital si si FAQ a odkaz v nom?

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5501&Itemid=59
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
IMI
King
King

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 10:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3 napísal:
precital si si FAQ a odkaz v nom?

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5501&Itemid=59

nie dakujem t0m4s3 za odkaz , idem citat
Návrat hore
jjj
King
King

Založený: 23.09.2004

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 19:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

Thermaltake neber .... su to suxxxvodnici ... pridam jedno faq ...
http://pretaktovanie.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5761

Celkom good zostava je viscool ... a este dost zalezi co xces chladit a kolko do toho vrazit Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
IMI
King
King

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 19:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

chcem vodniak na procak a este by so msi poprosil niejaku sk stranku na vodnikov (komplety)
Návrat hore
misokgb
King
King

Založený: 31.08.2005

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 23:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

"Vodniak" len na CPU je dost nevyhodna vec, teda pokial nemas pecucu grafiku a chipset. Zvycajne ked sa robi vodnik, vyuziva sa na max. co sa len da, aby som zbytocne nemal hadice, cerpadlo, mega vymennik a pod. v kompe a odobral co najviac tepla za co najmenej hluku... Skus tichepc.sk napr... Tam mas komercne riesenia...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Yahoo Messenger
IMI
King
King

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 0:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

misokgb napísal:
"Vodniak" len na CPU je dost nevyhodna vec, teda pokial nemas pecucu grafiku a chipset. Zvycajne ked sa robi vodnik, vyuziva sa na max. co sa len da, aby som zbytocne nemal hadice, cerpadlo, mega vymennik a pod. v kompe a odobral co najviac tepla za co najmenej hluku... Skus tichepc.sk napr... Tam mas komercne riesenia...

aha u zsom pochopil pointu.dobre tak este nieco poobzeram co najdem ale aj grafiku by som chcel uchladit Very Happy . uvidim ale pisat mozte
Návrat hore
vindy
Light Star
Light Star

Založený: 04.09.2005

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 17:37    Predmet: vodnik Odpovedať s citátom  

este si budes musiet davat pozor, lebo ak mas nejaku lepsiu grafiku, napriklad 79xx, x19xx, tak ked das dole chladic a vymenis za vodnika, tak nebudes mat chladene pamate a tak isto sa budu hriat aj napajacie obvody, vodnik je dobry na uchladenie cpu,gpu,chipsetu ale aj tak budes musiet mat v bedni zopar ventilatorov
napriklad, ak mas pasivny chipset, tak ten sa taktiez chladi pomocou ventilatora na cpu, ktory tam robi prievan a ked vymnis za vodnika, uvidis ze teplota stupne aj o 10C ako mne
Návrat hore
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 23.11.2006

PríspevokZaslal: 12 Aug 2007, 17:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja by som sa chcel opytat vsetkych"vodnych chladicov"-mate niekto natolko tiche PC,ze jedine co je pocut je HDD,DVD ROM,...?Teda ci mate vodou chladeny aj zdroj?
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

PríspevokZaslal: 12 Aug 2007, 18:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
Ja by som sa chcel opytat vsetkych"vodnych chladicov"-mate niekto natolko tiche PC,ze jedine co je pocut je HDD,DVD ROM,...?Teda ci mate vodou chladeny aj zdroj?
Nie je potreba. Daju sa kupis zdroje s kvalitnymi vetrakmi, ktore su pocut az po prilozeni ucha. Moj enermaxx uz medzi ne nepatri, nakolko uz ma tri roky, ale aj tak je komp tichsi ako 99% ostatnych, ktore som mal moznost pocut. Chladit zdroj vodou, to uz je pre naozajstnych fajnsmekrov.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 23.11.2006

PríspevokZaslal: 12 Aug 2007, 19:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ale co pocujes az po prilozeny ucha?Myslis zvuk ventilatora?Lebo prudenie vzduchu musis mat a to asi len tak neskryjes.Ja by som chcel vyrobit fakt tiche PC.Som rozmyslal umiestnit vsetko na jeden velky chladic(pasivny),aj suciastky zdroja..Nebolo by to v "skrini",ale vsetko na tom jednom chladici.Mam taky starsi PC a s tym by som sa pohral..A ja fajsneker som,hlavne co sa tyka elektroniky Twisted Evil .Ty asi mas vodne chladenie,co?
Návrat hore
AXO
Star
Star

Založený: 20.09.2005

PríspevokZaslal: 26 Máj 2008, 16:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

ma tu niekto osobne skusenosti s vodnikom ? chcel by som sa popytat par veci...

nove grafiky maju velke chladice(cez celu grafiku) a ked chcem dat vodne chladenie napr na HD4870(mam na nu zalusk) tak ten vodnik ochladi len ten čip nie ? a co pamate atd(ten pasiv je po celom, akurat je tam "vrtulka" ktora hybe vzduchom)

ako to vyriesit ?

// kolko uchytov na chladiace bloky mozem vlastne na tu 4870 dat ? myslim ze dva(ale uvidim az ked ju budem drzat v paprči), takze jeden ju na čip a druhy na pamate co ?
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

PríspevokZaslal: 26 Máj 2008, 17:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Je uz nejaky blok na tuto kartu? Ako to mame vediet ci bude chladit aj pamate? Na velke hrejuce karty existovali aj presne vyrobene bloky, ktore chladili aj pamatove cipy, takze snad to vyrobia aj pre HD4000 seriu.
Návrat hore
AXO
Star
Star

Založený: 20.09.2005

PríspevokZaslal: 26 Máj 2008, 20:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3 napísal:
Je uz nejaky blok na tuto kartu? Ako to mame vediet ci bude chladit aj pamate? Na velke hrejuce karty existovali aj presne vyrobene bloky, ktore chladili aj pamatove cipy, takze snad to vyrobia aj pre HD4000 seriu.
aha to som nevedel, som myslel ze tam niekde je nejaka norma na velkost, ale zase ked nad tym teraz rozmyslam, tak nove jadra maju odlisne velkosti... takze teda uvidim neskor.. ale dik
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Overclocking a tuning PC
Strana 1 z 1

Prejdi na: