VS. medina Ke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Bracho studuje medicinu v MT a spominal akurat nejaku ich "mrtvolaren" (slovo pitevna z nejakeho dovodu nepouzivaju) a vraj to tam dost pachne po chlaste :D ale nejake moderne vybavenie? Asi rovnake ako ktorakolvek ina nemocnica.

Skutocny rozdiel daval iba v tom, ze ich intrak, fakultna nemocnica a fakulta su pospajane budovy. Rano vstane, obuje si papuce a ide na hodinu, potom na cvika a spat na izbu. Kdezto v Blave je to porozhadzovane po celom meste.

A cosa ucenia tyka tak presedi veeeela casu nad knihami. Myslim, ze nieco take sa flakat proste neda. Prilis vela informacii na to aby sa clovek mohol ulievat. A s tym ucenim cely zivot je to pravda. Ak aj vystuduje a potom 5 rokov neprejavuje aktivitu v odbore musi opat prechadat nejakymi skuskami abo nieco take. Proste doktora, ktory sa 5 rokov ulieval(teda nemusel sa ulievat, ale nerobil nic s medicinou) nikde nezoberu.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Sheep napísal:neboj sa, viem jak to chodi u doktorov a ked k tomu pridam rozhovory so znamymi ktori su lekari tak nocomment :D
no praveze aj ja velmi dobre viem ako to u doktorov chodi :wink: a taky, ktory takto pracuje, tam nema co hladat a ak je dobry riaditel/primar, tak ani nehlada :)
axXis napísal:Bracho studuje medicinu v MT a spominal akurat nejaku ich "mrtvolaren" (slovo pitevna z nejakeho dovodu nepouzivaju) a vraj to tam dost pachne po chlaste :D
to preto, lebo mrtvoly su nalozene vo formaline a v liehu
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majo20000 »

no viem ze je tato diskusia trosku stara :lol: ale
..........planujem ist studovat medicinu,a preto chcem ziskat nejake informacie aj o tejto skole.
Chcel by som nejake informacie co sa tyka kvality,nejake informacie o skuskach,vlastnych skusenostiach atd.....Dakujem
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ja studujem medicinu v MT a nemyslim si,ze by to tu bolo prave najlahsie...jasne,ze vsetci to porovnavaju,no lahke to nie je nikde...poznam napr.jedneho medika z kosic,maju tam trocha iny system,no v podstate je to to iste...a vzdy je nejaky predmet,ktory sa povazuje za postrach- napr.anatomia,farma,chemia...ale treba si tym prejst a kto to chce ist studovat,musi sa pripravit na to,ze sa bude fakt vela ucit...urcite ovela viac ako na niektorych inych skolach...ja som co sa tyka MT spokojna,prve 2 roky mame zatial vyucovanie len doobeda,pricom inde maju cely den a domov sa dostanu az na vecer..a aj vzdialenosti su mensie napr.oproti BA,kde je vsetko rozhadzane a clovek sa vela nacestuje..to je asi najvacsia vyhoda,aj ked potom zas nemocnica je vzdialena na mile od intraku :D teda aspon ja mam taky pocit
janicek2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janicek2 »

od viacerych ludi som pocul, ze kosicka medina je najskorumpovanejsia... pred piatimi rokmi som si tiez daval prihlasku na humanne mediciny vsetky na SR aj CZ...a najviac pozitiv som sa dopocul o martinskej...moja krstna tam studovala...
ja som na veterine a co bolo spominane, ze nebudes mat vela volneho casu je len pravda...tak si to premysli este, lebo kamosi na technikach, ekonomiach a na ucitelstve maju ¾ skusok hotovych, ked ja zacinam...na medine to je zrejme trosku ine, ale aby si bol cca v obraze...
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja chodim na UPJS cize na lekarsku fakultu do kosic...je to velmi tazka skola,a co som pocula aj od kamosiek co su v ba my to mame tazsie...tak my mame napriklad 300otazok z biofyziky a oni 60...a to nie dvojvetove odpovede ale na stranu,dve...co je dost rozdiel...anatku mame tazsiu,proste akoby si kosice kompenzovali to ze su na vychode a ludia sa tlacia skor na zapad ze aj oni su fakt na urovni...zase stretavam sa s tym ze sa ucim ja neviem tri tyzdne vkuse pridem na skusku dam ju na D,a niekto si zozenie otazky,alebo si zaplati a uci sa dva dni a ,,sadnu´´mu otazky...nahoda:) no ale zase zahranicni,co su arabi alebo z USA kanady irska a tak tak ti si platia 4000 euro na semester a ti to aj spravia..niektori su fakt trieda ze klobuk dole ale vecsina ani nevie ako spravia skusku...zahranicni su u nas viac ako zlato,a my obycajni tak nas len poriadne vycerpaju a potom povedia dovi na dalsom termine...pitevne mame podla mna velmi dobre,a uroven profesorov tiez...je to tazke a je toho vela,ale spravili to aj horsi tak preco nie ja?:)
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

:shock: :shock:
hmm...no viem ze medicina je dost tazka,s tym aj pocitam,ze nebude tolko free dni ako doteraz.... :) .....a ako to je s prijamckami?ako ste to zvladli?

diky za doterajsie odpovede :wink:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

No s free dnami prilis nerataj, vsetci moji znami co su na medine...no uz som ich dost dlho osobne ani nevidel :) .

Ak sa pytas na prijimacky, mozem posunut len ich poznatky. Chodili na tie pripravne kurzy do BA. Nakoniec sa tam aj dostali, kamos aj do Brna a tam nakoniec siel. Bola to makaxka co som sa ich pytal, ale to neoklames. Ak sa tomu budes poctivo venovat, obetujes par vikendov pripadne...dostanes sa tam.
p4oLO
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa p4oLO »

no co ja viem ci su tie prijimacky makacka ... ja som sa zacal ucit po maturite otazky do BA nejake necele 2 tyzdne a skoncil som asi 35. cize zas az tak to netreba prehanat s tym ucenim :) no treba byt aspon dobre pripraveny na maturitu ... a ak si prejdes otazky do BA tak aj do kosic by ta mali bez problemov vziat ... ale nakoniec som sa rozhodol pre martin a zatial co je tu prvy semester tak je to vazne uplna pohoda ... ale druhy bude uz tazsi o tretom ani nehovorim :( ... a myslim si ze je aj dost volneho casu ... nieje to zase len o tom ze sa vkuse ucis ...
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

p4oLO napísal:no co ja viem ci su tie prijimacky makacka ... ja som sa zacal ucit po maturite otazky do BA nejake necele 2 tyzdne a skoncil som asi 35. cize zas az tak to netreba prehanat s tym ucenim :) no treba byt aspon dobre pripraveny na maturitu ... a ak si prejdes otazky do BA tak aj do kosic by ta mali bez problemov vziat ... ale nakoniec som sa rozhodol pre martin a zatial co je tu prvy semester tak je to vazne uplna pohoda ... ale druhy bude uz tazsi o tretom ani nehovorim :( ... a myslim si ze je aj dost volneho casu ... nieje to zase len o tom ze sa vkuse ucis ...
a ty si chodil na tie pripravne kurzy co organizuje SIV? :)
p4oLO
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa p4oLO »

nie cosi :D ... podla mna je to totalna hlupost ... aspon co viem od spoluziacok co tam chodili ... ale zase nedavaj len na nazor druhych ... vsetko si musis vyskusat sam, len ty vies ako si na tom s vedomostami, ako sa to rychlo stihnes naucit, ci to pochopis sam atd. ... ale ja by som tam nesiel :)
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ale zas nerobte z toho takeho strasiaka,nie je to sice lahke,ale aj volny cas sa najde...len si to treba spravne rozvrhnut...minuly rok(v prvaku) som byvala asi 5-6 hodin denne na nete :D a v prvom semestri sme mali aj volne dni,druhy sa tiez dal...akoze 2.rocnik je fakt zabijak,no treba tym prejst...ja by som sa tiez napr.aj teraz mala ucit,ale nejde mi to do hlavy,tak co sa budem nutit :D len urcite na to zajtra doplatim,ale co uz :)
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

moni19 napísal:..a aj vzdialenosti su mensie napr.oproti BA,kde je vsetko rozhadzane a clovek sa vela nacestuje..to je asi najvacsia vyhoda,aj ked potom zas nemocnica je vzdialena na mile od intraku :D teda aspon ja mam taky pocit
Monika, pockaj si na to, ked budes chodit na 7 rano do nemocnice :D

tazko nieco porovnavat, ked nechodil clovek na dve skoly s tym istym zameranim, ja studujem v MT

Na skusku sa predsa musis ucit a malo by to byt jedno, na akej skole si ale ju musis spravit , ale ide aj o priebezne testy cez semester a aby si ich zvladol, tak treba presediet mnohe hodiny nad ucivom.

:arrow: ide aj o pristup ucitelov-doktorov k studentom - a ten je zevraj velmi dobry v MT :)
:arrow:v KE je rozmohnuta korupcia, cize niektori studenti si daju zaplatit tazke skusky a je to verejnym tajomstvom, ze to tak tam chodi
Napísať odpoveď