Dieg0, nie zas tak dlhé roky...
U symetrických zosilňovačov sa dá lupnutie krásne obmedziť, až odstrániť. Ale to je asi nad Tvoje sily. Nejako sa Ti moc páčia nesymetricky napájané zosy, ktoré majú snáď viac nevýhod než výkod (výstupný kondík kazí DF...) Môj zos nelupe vôbec. Symetrika.
Kupované výhybky neberú ohľad na fázu, nemajú kompenzácie impedancie... Je to spravené podľa knižky. Ale prax je iná. Strmosť aj deliaca frekvencia sa dá krásne dodržať pri výrobe výhybky, nevidím v tom problém. Vyleptanie prípadnej DPS je hračka, DPS nieje ani treba, stačí kúsok dosky nejakej a na nej pekne poumiestňuješ súšiastky, poprepájaš a je to. Aj pekne sa to dá spraviť. Ale neviem kto má doma rperobedňu na to aby do nej kukal... Domáca výroba cievok tiež nieje problém. Existujú programy, kam zadáš rozmery kostričky (vyrobenej alebo kúpenej v trebars dexone), indukčnosť a priemer drátu, ono to vypočíta koľko závitov potrebuješ... Presnosť to má veľmi dobrú. Následné overenie premeraním nieje tiež problém, multimetre čo merajú indukčnosť kúpiš v obchode... Tie kupované vexle sú stavané v prevažnej väščine z cievok vinutých tenkým drátom, kondenzátory čínske bipolárne (nekvalitu počuť na výškach, nehovor že nie), odpory poddimenzované biele kocky... Takže tak to vidím ja. Nejednu výhybku som vyrobil. Ukáž čo si vyrobil Ty.
Ešte k tomu premeraniu. Máš doma zvukovu, že. Nehovor že nie. Tak si stiahni program ARTA z netu, spusť LIMP, prečítaj manuál a už máš čím merať indukčnosti, kapacity, odpory...
Tento Tvoj prístup mi je nejako povedomý, nick tiež. Niesie ten magor čo chcel IRFká naprať do konca? Hm? Ak hej, tak poreferuj, ako ďaleko leteli puzdrá koncákov