|
|
|
| Autor |
Správa |
Sperow Light Expert

Stav:  Založený: 18.10.2006 Príspevky: 51 Bydlisko: my PC Karma: 
|
Zaslal: 03 Jan 2007, 13:36 Predmet: Vytvorenie Wi-fi siete |
|
|
.. ak to tu uz je tak sry.. asi som to prehliadol
Mám taký problém som z dediny a chceme vytvorit Wi-fi siet, nase domy sú od seba vo vzdialenosti cca 300 m niekde aj menej. Viditelnost dost dobrá na domy.. iba jeden je naprd polozený.. chcel by som sa spýtat aké komponenty by boli vhodné a akou "metodou" by sme sa mali spojit podobne ako na lan ?
... ja som mal navrh ze kazdý by si kupil vsesmerovu anténu (vysielac/prímac) a wi-fi kartu .. a potom nejak robzehat siet.. v zivote som s niecim takým nerobil tak sa nesmejte za výrazy za pomoc vrelá vdaka  |
|
| Návrat hore |
|
 |
lama2d VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.02.2005 Príspevky: 762 Bydlisko: MYsql Karma: 
|
Zaslal: 03 Jan 2007, 13:55 Predmet: |
|
|
Bol o tomto skvely clanok v PC Revue ( August, cislo 8 ). Skus niekoho poprosit. Mozno niekto ma *.pdf tochto cisla. Ja som ho nenasiel . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sperow Light Expert

|
Zaslal: 03 Jan 2007, 15:06 Predmet: |
|
|
| lama2d napísal: |
Bol o tomto skvely clanok v PC Revue ( August, cislo 8 ). Skus niekoho poprosit. Mozno niekto ma *.pdf tochto cisla. Ja som ho nenasiel . |
a z ktorého roku ?? lebo co som pozeral na ich stránke tak augustové cislo z roku 06 nic také neobsahovalo
EDIT/ neviem ako ale nasiel som to, dufam ze mi to pomôze je to clánok z roku 8/2005 |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 15189 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 03 Jan 2007, 15:15 Predmet: |
|
|
| So vsesmerovymi antenami si mozes tak sparat zuby. Rozhodne treba, aby klienti mali smerove anteny a niekto bude mat vsesmerovu alebo sektorovu antenu a k tomu Access Point. Na tu vzdialenost netreba silne anteny, kedze pasmo na dedine by nemalo byt zarusene. Tazko povedat ci bude klientom stacit wifi karta a antena, zalezi to vsetko od dlzky kabla, pretoze tam vznikaju velke straty a kabel dlhsi ako 3 metre uz moze robit problemy, takze by bolo v tom pripadne lepsie pouzit AP v rezime klient (napr OvsiLink). |
|
| Návrat hore |
|
 |
canopus Guru

Stav:  Založený: 07.11.2005 Príspevky: 2954 Bydlisko: Lewice Krcma Orinoco :-) Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Sperow Light Expert

|
Zaslal: 03 Jan 2007, 15:20 Predmet: |
|
|
| hojko napísal: |
| Tazko povedat ci bude klientom stacit wifi karta a antena, zalezi to vsetko od dlzky kabla, pretoze tam vznikaju velke straty a kabel dlhsi ako 3 metre uz moze robit problemy, takze by bolo v tom pripadne lepsie pouzit AP v rezime klient (napr OvsiLink). |
to je pekné a teraz do slevenciny bitte
2canopus uz som si zohnal ten clánok tak teraz studujem a doplnam tie svoje ubohé vedomosti
edit1/ dlzka káblu od karty ku anténe bude max 8m takze na 50ohmovom kábli by to mohlo frcat v poho..
edit2/ takze chcem sa spýtat.. je nás 8 na tu siet, kazdy by si kupil smerovú anténu za cca 1 400 Sk má 15dB a nikde "dostredu" medzi nás by som dal AP len taký problém.. bude iba v budove, nieco bolo písané k nemu, ze je moznost pripojit externú atnténu.. mám k nemu dat vsesmerovu anténu ?? asi hej..
edit3/ som si pozeral nejaké AP, podla vás je ktorý lepsí ? : Wline W3000G ,, OvisLink WL 5460 AP,, wline W 4000G - wireless Access Point Router -- ak ste nasli nieco lepsie do 2000 Sk tak môzete poradit |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 15189 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 03 Jan 2007, 23:36 Predmet: |
|
|
| 8m kabla je vhodne tak na obesenie. Je to strasne dlhy kabel a urcite to nedoporucujem, vonkoncom nie k obycajnej wifi karte. U APcka by to este slo, ale lepsie bude pouzit tesnene skatulky a do nich vlozit APcko + napajanie. Z APciek urcite ten Ovis 5460. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|