Vzdialena pracovna plocha
standardne xindows XP je client OS, teda multitasking single user.
user switching je len feature navyse...
to iste je aj s vistou.
w2k server je multitasking a uz aj multi user fungujuci v dvoch modoch -
1. aplikacny - t.z. ako terminal server - vtedy je multi user multitasking (specialne multi user registre)
2. administrativny - 2 user + multitasking (normalne registre)
w2k3 je na tom rovnako ako w2k az na to ze v admin mode zvladne 3 userov, realne cez rdp avsak jeden z nich pracuje s koncozlou...
pre XP existovali riesenia ze napr 2-3-4 userov pustilo na jednu workstation/os...
tu mas napr riesenie, ktore by mohlo zaviat...
http://www.thinstuff.com/products/xpvs-server/
alebo toto:
http://www.kood.org/terminal-server-patch/
ono keby si nelenil, trochu poguglil najdes toho namraky...
ide len o to ci to niekto skusal :) vsak... no ja pracujem s terminal serverom... aj doma ho mam nainstalovany :)
user switching je len feature navyse...
to iste je aj s vistou.
w2k server je multitasking a uz aj multi user fungujuci v dvoch modoch -
1. aplikacny - t.z. ako terminal server - vtedy je multi user multitasking (specialne multi user registre)
2. administrativny - 2 user + multitasking (normalne registre)
w2k3 je na tom rovnako ako w2k az na to ze v admin mode zvladne 3 userov, realne cez rdp avsak jeden z nich pracuje s koncozlou...
pre XP existovali riesenia ze napr 2-3-4 userov pustilo na jednu workstation/os...
tu mas napr riesenie, ktore by mohlo zaviat...
http://www.thinstuff.com/products/xpvs-server/
alebo toto:
http://www.kood.org/terminal-server-patch/
ono keby si nelenil, trochu poguglil najdes toho namraky...
ide len o to ci to niekto skusal :) vsak... no ja pracujem s terminal serverom... aj doma ho mam nainstalovany :)
Re: Vzdialena pracovna plocha
Viem , ze je to stara tema, ale nechcem zakladat novu temu. Poprosil by som o radu, ktory program mam pouzit na ovladanie druheho PC v sieti (lanka) . Som uplny amater, takze to napisem polopate. Mame doma dva PC na sieti (lanke) a chcem z jedneho PC ovladat ten druhy. Vypnut PC, restartovat, napr. zapinat a vypinat programy, proste dostat sa na jeho plochu. Vopred dakujem
Btw windows 7 na oboch PC
Btw windows 7 na oboch PC
uplne najjedonuchsia volba je TeamViewer ale na ten treba pripojenie na net u oboch pocitacoch (to ze su na LANke nic neznamena)
Ale aj klasicky sposob cez VNC bude fungovat. Odporucam program UltraVNC Viewer
V tomto pripade musia byt pocitace za rovnakym NATom (router), lebo inac bude treba presmerovat porty.
Ale aj klasicky sposob cez VNC bude fungovat. Odporucam program UltraVNC Viewer
V tomto pripade musia byt pocitace za rovnakym NATom (router), lebo inac bude treba presmerovat porty.
No splnam aj aj, tak co je lepsie, co ma viac funkcii pripadne? ten teamviewer alebo UltraVNC viewer?
Ja mam doma TeamViewer a funguje aj bez pripojenia von. Da sa tam nastavit LAN rezim, ked sa nepripajas na Teamviewer ID, ale priamo na IP. VNC som neskusal, pred par rokmi som s nim mal problemy pri neverejnych IP a potom som zacal pouzivat Teamviewer, ktory sa pripoji hocikde 
Co ma viac funkcii neviem, ale staci mi, ze TeamViewer sa da nainstalovat aj ako service, takze sa zapne hned po restarte a da sa cez neho normalne prihlasit.
Co ma viac funkcii neviem, ale staci mi, ze TeamViewer sa da nainstalovat aj ako service, takze sa zapne hned po restarte a da sa cez neho normalne prihlasit.
@GothaR
ak nevidis IP (ping) druheho pocitaca tak sa logicky pripojit nemozes
ak ju vidis, tak sa veselo pripojis aj hocijakym VNC klientom
ak nevidis IP (ping) druheho pocitaca tak sa logicky pripojit nemozes
ak ju vidis, tak sa veselo pripojis aj hocijakym VNC klientom
Ja viem, ale TeamViewer to ma nejako osetrene, ze ked ten PC za firewallom (routrom) ma internet, tak spojenie funguje.
ale to samozrejme...ak mas internet na oboch PC tak je uplne jedno na jakej su LANke a pojde to samozrejme
ale ak su dva PC na nejakej intra siety (bez spojenia s internetom) ale nevidia sa (niesu za rovnakym NATom) tak to nemoze ist ani teamviewerom
ale ak su dva PC na nejakej intra siety (bez spojenia s internetom) ale nevidia sa (niesu za rovnakym NATom) tak to nemoze ist ani teamviewerom
Tak diky moc dievcata K+, nainstaloval som si ten teamviewer a vsetko ide ako ma
.
Ping môže byť zakázaný, aj to sa stáva. Tzn môže to fachať aj bez pinguwladas napísal: ak nevidis IP (ping) druheho pocitaca tak sa logicky pripojit nemozes