Tak by to malo vypadať tak že velmoc ako Rusko by mala odisť a povedať dakujeme a odísť tak potom ty nečítaš čo píšeš ! Podľa teba malo by Rusko sa dať rokradnuť židmi ako Slovensko a štáty RVHP, alebo tak ako urobili ruskí cári že predali za par dolárov Aliašku tomu by sa hovorila pohromaMisho891 napísal:Nadl...ty aj čítaš čo píšem??? Hovorím iba fakty. To, že potláča opozíciu je fakt. Či sa ti to páči alebo nie. Netvrdím, že všetko to čo urobil bolo zlé. Jeho kroky v zahraničnej politike boli všetky samozrejmé a potrebné pre Rusko ako samostatný štát. Iba bránil záujmy svojho štátu čo je úlohou hlavy štátu. Zlepšila sa aj ekonomika Ruska. Ja som len toho názoru, že jeho čas už uplinul a mal by sa stiahnuť z politickej scény. jeho čas vypršal...
Vztahy USA a Ruska
Ja píšem o Putinovi nie o Rusku! Nechápem čo za nezmysli tu splietaš. Hovoríš o rozkrádaní Slovenska židmi??? Poprosil by som argumenty, lebo tie sú na mieste, keď len tak bez rozpakov dávaš takéto obvinenia. Predaj Aljašky bol obrovskou chybou. Vtedajších ruských vodcov ospravedlňuje iba neznalosť surovinového bohatstva v tejto zemi, ale to uz ideme od témy.nadl napísal:Tak by to malo vypadať tak že velmoc ako Rusko by mala odisť a povedať dakujeme a odísť tak potom ty nečítaš čo píšeš ! Podľa teba malo by Rusko sa dať rokradnuť židmi ako Slovensko a štáty RVHP, alebo tak ako urobili ruskí cári že predali za par dolárov Aliašku tomu by sa hovorila pohromaPovedať veľmoci ako je Rusko, odite tak to sa mi zdá
![]()
![]()
V tom s tebov suhlasím, je potrebné sa pozrieť aj do minulosti.jackb napísal:ta zena to bolo len btw a preto ta skratka bola na zaciatku tej vety![]()
s tym stasti mas pravdu. je len nepochopitelne ze politici si urcite pamataju na okupaciu a tazke zbavovanie sa Cervenej armady, ale napriek tomu dovoluju umiestnenie vojsk a zariadeni noveho Velkeho brata. Je to smutne a az mierne zvratene.
Tak si polož otázku kto je Putin? Putin je predstavitel veľmoci ! Veď sa on sám nevymenoval za predstavitľa velmoci. Ja tedá nechápem aké splietanie, hovoríš že je autoritatvny podľa teba aký má byť? Vieš Rusko malo svoju politiku ja nerozumiem ruskej politike ale tej politika nerozunieš ani ty, Toť vše.Misho891 napísal:Ja píšem o Putinovi nie o Rusku! Nechápem čo za nezmysli tu splietaš. Hovoríš o rozkrádaní Slovenska židmi??? Poprosil by som argumenty, lebo tie sú na mieste, keď len tak bez rozpakov dávaš takéto obvinenia. Predaj Aljašky bol obrovskou chybou. Vtedajších ruských vodcov ospravedlňuje iba neznalosť surovinového bohatstva v tejto zemi, ale to uz ideme od témy.
Putin je veľmi schopný politik, vďaka ktorému sa Rusko začína pomaly dostávať z krízi. Dokázal toho mnoho, o tom nepochybujem. Avšak Rusko sa charakterizuje ako demokratický štát, ale praktiky, ktoré presadzoval Putin toho veľa s demokraciou spoločného nemali. A to nehovorím o jeho zahraničnej politike. Spolu zo svojim prisluhovačom Lavrovom prehlbuje krízu na západnom Balkáne, spolupracuje s Iránom a snaží sa viesť agresívnu politiku voči USA. To všetko je pochopiteľné, lenže sa zamyslime nad tým, či to Putinovi v poslednej dobe vychádza. Situácia v Kosove nedopadla podľa jeho predstáv, výstavbu radaru a raketovej základni sa mu taktiež nepodarilo odvrátiť a na záver dostal asi najsilnejšiu facku, a to v podobe pozvania Gruzínska a Ukrajiny do NATO. A aký je to autoritatívny politik??? Stačí keď si spomenieš na vládu istého pána na Slovensku v období 94-98...iste vieš o čom hovorímnadl napísal:Tak si polož otázku kto je Putin? Putin je predstavitel veľmoci ! Veď sa on sám nevymenoval za predstavitľa velmoci. Ja tedá nechápem aké splietanie, hovoríš že je autoritatvny podľa teba aký má byť?
Ako demokraticke sa charakterizuju aj mnoho inych statov ktore nejsu, vid USA, Izrael atd.Misho891 napísal:Avšak Rusko sa charakterizuje ako demokratický štát, ale praktiky, ktoré presadzoval Putin toho veľa s demokraciou spoločného nemali.
Uznavam ze Putin tiez nepatril medzi demokratickych politikov ale na druhu stranu ako si sam pisal Rusko povzdvihol na vyzsiu uroven a urobil z neho velmoc ktora sa moze rovnat USA.
Niekedy mozno prave ten autoritativny vodca alebo uz to trochu prezeniem diktator moze byt lepsie rieseni pre stat ako demokracia ktora naopak moze posobit ako brzda vo vyvyoji.
Dalo by sa to aj skratit do vety ze v demokratickom systeme kradnu vsetci kto ho reperezentuju, v diktatorskom state kradne len diktator.
Ja by som Putina nepodcenoval urobil to čo mal urobiť. kali520 horil o nástupcovi Putina tak že toho by som už vôbec nepodcenoval, hovorí sa že s krotkého mačiatka vyrastie šelma. Nebudem sa zmienovať o " slvenských politikoch " stačí sa poriadne pobzerať okolo seba a výsledom ích politiky ti je jasný. Nuž a Putin, môj názor je že bol chlap na pravom mieste, môžeš mať svoj mázor ja si ho prečítam keď sa mi chce reagovať tak toaj urobím, vieš prečo je chlap na správno mieste ? Keď bol torpédovaný Kursk tak na vlastné uši so počul v televítii volal Putin Clintonovi že či chce začat III svetovú vojnu a to bola správa v televízií v tej oblasti kde došlo k útoku na kursk nachádzali sa dve USSA ponorky. Na náhodu vybuchnutého torpéda na palube neverím ! Tej oblasti sa taktiež nachádzala Ruská namorná flotyla ktorá začala ponorky prenasledovať a to by bol HIGH techniky USSA koniec ! Z velenia admirality prišíel rozkaz prenasledovanie zastaviť. Putin následne vyhádzal pol admirality tak že leteli aj bez padákov a preto si myslim že Putin bol a je na správnom mieste. Vieš ja tvoj názor akceptujm ale mám svoj !Misho891 napísal:Putin je veľmi schopný politik, vďaka ktorému sa Rusko začína pomaly dostávať z krízi. Dokázal toho mnoho, o tom nepochybujem. Avšak Rusko sa charakterizuje ako demokratický štát, ale praktiky, ktoré presadzoval Putin toho veľa s demokraciou spoločného nemali. A to nehovorím o jeho zahraničnej politike. Spolu zo svojim prisluhovačom Lavrovom prehlbuje krízu na západnom Balkáne, spolupracuje s Iránom a snaží sa viesť agresívnu politiku voči USA. To všetko je pochopiteľné, lenže sa zamyslime nad tým, či to Putinovi v poslednej dobe vychádza. Situácia v Kosove nedopadla podľa jeho predstáv, výstavbu radaru a raketovej základni sa mu taktiež nepodarilo odvrátiť a na záver dostal asi najsilnejšiu facku, a to v podobe pozvania Gruzínska a Ukrajiny do NATO. A aký je to autoritatívny politik??? Stačí keď si spomenieš na vládu istého pána na Slovensku v období 94-98...iste vieš o čom hovorím
Suhlasím, že aj v iných krajinách nájdeme znaky, ktoré potláčajú demokraciu. O tom niet pochýb. Čo sa týka toho či je lepšia povedzme diktatúra alebo demokracia v tom mám jasno a absolútne s tebou nesúhlasím. Demokracia je to najlepšie čo zatiaľ človek vymyslel. A to nemám z vlastnej hlavy. Winston Churchill len tak pre zaujímavosť. V každej krajine, kde vládne autoritatívny politik alebo diktátor dochádza k utláčaniu časti obyvateľov. Či je to v Zimbabwe, Iráne, Bielorusku, Venezueli, Kolumbii alebo Líbii...kali520 napísal:Ako demokraticke sa charakterizuju aj mnoho inych statov ktore nejsu, vid USA, Izrael atd.
Uznavam ze Putin tiez nepatril medzi demokratickych politikov ale na druhu stranu ako si sam pisal Rusko povzdvihol na vyzsiu uroven a urobil z neho velmoc ktora sa moze rovnat USA.
Niekedy mozno prave ten autoritativny vodca alebo uz to trochu prezeniem diktator moze byt lepsie rieseni pre stat ako demokracia ktora naopak moze posobit ako brzda vo vyvyoji.
Dalo by sa to aj skratit do vety ze v demokratickom systeme kradnu vsetci kto ho reperezentuju, v diktatorskom state kradne len diktator.
nadl...nepoznám okolnosti ohľadne toho čo si napísal, takže to nebudem komentovať. Ale ako som už dnes povedal, Putin nebol dobrý diplomat a ku koncu jeho vlády sa mu to vypomstilo...
Putin pozdvihol rusko po nastupe k moci co sa zdalo snad ako mission impossible ked si zoberieme stav v akom ho jelcin zanechal
v zahranicnej politike dal vsetkym najavo ze rusko je velmoc a vzdy bola a nikomu nedovoli aby zapad okradal rusky lud...co sa dovtedy dialo...preto tie vyhlasenia o nedemokratickosti...ano je autoritativny...lebo ma moc...a neda sa len tak ovplyvnit...a to znamena v slovniku USA autoritativny...neda si skakat po halve a to je dolezite...to na nom uznavam..."demokraticky" rezim ktory v rusku vladol nepriniesol nic dobre pre vacsinu rusov takze pre nich je lepsi (autoritativny) putin ako "ikona" demokracie jelcin...jednoducho v slovniku USA demokraticke rusko= mozme si tam robit co chceme, autoritativne rusko= nenechaju si skakat po hlave tak ich musime co najviac obvinovat z utlacania ludskych prav nedemokratickosti a inych bludov...jak keby sa to v USA vobec nedialo...
Nechcel som posobit dojmom ze "diktatorsky rezim" resp autoritativna vlada su lepsie od demokracie, ale skorej ze niekedy su nevyhnutne a mozno aj na prospech veci.Misho891 napísal:Čo sa týka toho či je lepšia povedzme diktatúra alebo demokracia v tom mám jasno a absolútne s tebou nesúhlasím.
Krajiny co si tu ty uviedol su viac menej extremi, mozno az na Venezuelu ktora tiez zacina pomaly napredovat.
Co sa tyka samotnej demokracii myslim si ze neni mozne ju realizovat v jej pravej podobe a v sucasnom svete je to skorej utopia. Strany ktore zastupuju nazori ludi je len fraza v skutocnosti tak nerobia a aj keby chceli tak neurobia, zastupit nazori kazdeho obcana je nerealne.
Koniec koncov aj v demokracii vyhra vacsina a ta mensina sa musi prisposobit (takze z isteho uhla pohladu je utlacena). Otazkou ale ostava ze ci ta vacsina urobi spravne rozhodnutia.
no neviem, este par takychto incidentov a uz sa do toho zapoji aj do toho aj svetovy policajt a "bude zle"sme.sk napísal:Ruská stíhačka zostrelila gruzínske prieskumné lietadlo
Tbilisi/Suchumi/Moskva 21. apríla (TASR) - Stíhačka ruských vzdušných síl cez víkend zostrelila gruzínske bezpilotné lietadlo. Oznámilo to dnes gruzínske vojenské letectvo s odvolaním sa na videonahrávku incidentu. Ruská strana to poprela.
"Ruská stíhačka Mig-29 zostrelila 20. apríla nevyzbrojený, bezpilotný stroj, ktorý vykonával základný prieskum nad gruzínskym územím," povedal veliteľ gruzínskych leteckých síl plukovník David Nairašvili pre agentúru Reuters.
Hovorca ruského vojenského letectva v reakcii vyhlásil: "Nezmysel. Čo by ruská stíhačka robila nad gruzínskym územím?"
Vláda separatistickej gruzínskej republiky Abcházsko predtým oznámila, že jej sily v nedeľu zostrelili ďalšie gruzínske bezpilotné špionážne lietadlo. Podľa zástupcu abcházskeho ministerstva vnútra už stroj identifikovali a ide o produkt izraelského podniku Elbit Systems. Gruzínske ministerstvo obrany následne uviedlo, že s týmto lietadlo nemá nič do činenia, uviedla agentúra RIA Novosti.
Gruzínske vojenské letectvo poskytlo agentúre Reuters videonahrávku, ktorá podľa neho pochádza z kamery na bezpilotnom stroji. Nairašvili uviedol, že stíhačka na záberoch môže byť len ruskou. "Mig-29 má charakteristický dvojitý chvost. Je to ruské lietadlo. Nemá ho Gruzínsko ani abcházski separatisti," vyhlásil s tým, že podľa radarov stíhačka vzlietla zo základne v Abcházsku a po útoku odletela na ruské územie.
Podobné bezpilotné lietadlo zostrelili nad Abcházskom 18. marca. Vláda odštiepeneckého regiónu vtedy Gruzínsko obvinila zo špionáže jeho územia. Tbilisi aj tieto tvrdenia poprelo.
Na vojensku operaciu proti Rusku USA nemaju. Vojensky by aj mali ale neverim ze by ziskali plnu podporu ostatnych statov sveta, predsa neni to len nejaky Irak alebo Afganistan.
USA ma len dve moznosti:
1. Snazit sa o neustalu medialnu diskreditaciu Ruska a pokial mozno hladat nejake vhodne zamienky (napr. o nedodrziavani ludskych prav atd) aby bolo proti nemu mozne zakrocit aspon politicky.
2. Snazit sa presadzovat v Rusku svojich prisluhovacov a dufat v ich prevziatiu vlady.
USA ma len dve moznosti:
1. Snazit sa o neustalu medialnu diskreditaciu Ruska a pokial mozno hladat nejake vhodne zamienky (napr. o nedodrziavani ludskych prav atd) aby bolo proti nemu mozne zakrocit aspon politicky.
2. Snazit sa presadzovat v Rusku svojich prisluhovacov a dufat v ich prevziatiu vlady.
Gruzinské?
Tak to by som velmi pochyboval že sa jedná o Gruzinske lietadlo. Na takú technologiú dorábači hrozna nemajú ! Rusom držím palce lebo som Slovan.VonBurzum napísal:http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/7359514.stm
Tu je záber ako zostrelili to Gruzínske lietadlo.
Re: Gruzinské?
nadl napísal:Tak to by som velmi pochyboval že sa jedná o Gruzinske lietadlo. Na takú technologiú dorábači hrozna nemajú ! Rusom držím palce lebo som Slovan.
Zaujimave co robilo lietadlo Izraelskej vyroby v Ruskom vzdusnom priestoreRuský MIG sestřelil izraelský letoun
I bez toho špatné vztahy Ruska a Gruzie doznaly další eskalace napětí sdělením, že vojenský letoun MIG-29 sestřelil gruzínský bezpilotní průzkumný letoun izraelské výroby.
Podle agentury Mignews, s odvoláním na list Maariv, došlo k incidentu 20. dubna 2008. Rusko svou účast na incidentu zatím odmítá. Abcházské vedení se sice pokusilo vzít vinu na sebe prohlášením, že to byl jejich letoun, který gruzínského bezpilotního průzkumníka sestřelil, gruzínští vojenští odborníci však tuto verzi odmítli, s odvoláním na skutečnost, že „sousedi“ nemají odpovídající technické vybavení.
Maariv uvádí, že letoun „Hermes-450“ byl vyroben v izraelském závodě“Elbit“. Během posledního měsíce je to již druhý incident tohoto typu s izraelským bezpilotním letounem.
V krátké době po incidentu předvedla gruzínská strana videozáznam, na němž je zřetelně patrné, jak MIG-29 bez poznávacích znaků vypouští raketu směrem k bezpilotnímu letounu, který v testovacím letu prováděl zkušební kruh nad Gruzií.
Šéf gruzínských vzdušných sil David Nairašvili prohlásil, že „Letoun, který zaútočil, nenesl na sobě poznávací znaky“, zdůraznil také, že „ani Gruzie ani Abcházie takové letouny nemají, ale že jsou perogativem ruského letectva“. mignews/raz
http://www.jordan-cz-eu.estranky.cz/cla ... sky-letoun
RUSKO: Abcházsko použilo lietadlo československej výroby
Gruzínske lietadlo zostrelilo v nedeľu abcházske letectvo lietadlom československej výroby L- 39 Alabatros. Vyhlásil to minister zahraničných vecí gruzínskej separatistickej republiky Sergej Šamba. Lietadlá československej výroby údajne nakúpila separatistická republika počas vojny s Gruzínskom. Podľa vojenských expertov je problematické pripevniť na lietadlo L-39 rakety, ktoré sú schopné zostreliť iný stroj. Gruzínsko obvinilo zo zostrelenia svojho lietadla Rusko.
Moskva to odmietla a Tbilisi obvinila zo špionážneho letu. Podľa nej tým porušila dohodu o neútočení, ktorú uzavreli v roku 1994. Incidentom, ktorý vyostril vzťahy medzi Moskvou a Tbilisi, sa bude zaoberať Bezpečnostná rada OSN a NATO.
http://www.ta3.com/sk/reportaze/81764_r ... kej-vyroby
A este jedna sprava k tejto teme:
Rusko nebude na rozširovanie NATO reagovať "detinsky"
Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov na zasadnutí parlamentu dňa 2. apríla povedal, že expanzia NATO smerom na východ "nezostane nepovšimnutá".
"Dokážeme, že vieme pragmaticky reagovať a nebudeme sa správať ako malí školáci, ktorí sa urazia, keď ich sotia do dverí a potom vybehnú z triedy, aby sa niekde v kúte vyplakali."
Lavrov ďalej povedal, že Rusko sa musí "sústrediť na svoju ekonomickú silu a zabezpečiť si svoj obranný potenciál."
"Sme pripravení na rôzne možné scenáriá, ku ktorým by mohlo dôjsť", povedal.
Regnum: "Russian foreign minister:Russia will give ´not a childish´ response to NATO expansion eastwards"
http://www.regnum.ru/ensligh/980471.html
co chcel autor toho clanku povedat ze Rusko je anti- USA/Europske a vystrkuje rozky . . . lebo inak neviemkali520 napísal:Prekvapivý svetonázorový vývoj v Rusku
-
Sabo
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Rusku a EU by sa mala zobudit...hladame tu vnutorne rozpory ale ochvilu nas aj Rusko zozeru moslimovia. Staci uz co sa teras deje v Dansku a Holansku.
Pre viac info www.pravdaoislamu.cz
Pre viac info www.pravdaoislamu.cz
Cvičenia NATO pri ruských hraniciach
V Gruzínsku sa začalo vojenské cvičenie NATO
Cvičenie, ktorého cieľom je podľa predošlých amerických informácií osvojenie si vojenskej techniky partnerov, prebehne na vojenskej základni Vaziani, ležiacej iba necelých 100 kilometrov od gruzínsko-ruských štátnych hraníc. Ide o niekdajšiu leteckú základňu ruských vzdušných síl v Gruzínsku.
http://www.sme.sk/c/3976511/V-Gruzinsku ... -NATO.html
Ukrajina a NATO cvičia vojská na Čiernom mori
Cvičenie sprevádzajú na Ukrajine protesty demonštrantov, ktorí členstvo v NATO odmietajú.
Podľa júnového prieskumu verejnej mienky je proti vstupu do aliancie až 60 percent Ukrajincov, opačný postoj vyjadrilo 21 percent. Zvyšok respondentov sa nevedel vyjadriť, alebo ich táto otázka nezaujímala.
http://www.sme.sk/c/3975266/Ukrajina-a- ... -mori.html