|
|
|
| Autor |
Správa |
gwixt Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.09.2005 Príspevky: 3408 Bydlisko: Trash-Can Karma: 
|
Zaslal: 20 Feb 2006, 12:01 Predmet: |
|
|
| Sheep napísal: |
porovnaval kradnutie hmotnych veci so softwarom co je uplne ina zalezitost  |
ano??? a na to si ako prisiel??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6630 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 20 Feb 2006, 14:22 Predmet: |
|
|
| Sheep napísal: |
porovnaval kradnutie hmotnych veci so softwarom co je uplne ina zalezitost  |
Podla mna je to zlodejina, tak ci tak. Niekomu tvorba toho SW nosi domov cerstvy chlieb, takisto, ako niekomu stavanie budov.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
will.i.am Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.10.2005 Príspevky: 2263 Bydlisko: B503 Karma: 
|
Zaslal: 20 Feb 2006, 19:00 Predmet: |
|
|
Ten "autor" to je socka. Tu niet o com. Take kec co tu on vypotil...
Napriklad, nestahoval by som novy program ktory nepotrebujem uz len preto, aby mi zbytocne nezaberal miesto na disku
A vrchol toho vsetkeho bol na konci Líbí se Vám tento článek? [ano]
A kde je moznost NIE? Radsej ju tam nedavali, lebo pre tolko nie by im spadol server  |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 14120 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 20 Feb 2006, 23:42 Predmet: |
|
|
| will.i.am len pre tvoju informaciu je autor R.Hulan velmi uspesny podnikatel, prachov ma jak nas**tych, takze o socke by som pomlcal. To ale nic nemeni na tom ze je to chory narcis. |
|
| Návrat hore |
|
 |
test Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.03.2005 Príspevky: 668 Bydlisko: Doma Karma: 
|
Zaslal: 20 Feb 2006, 23:50 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 - a mozno to je ten problem, ze autor ma dost penazi na to, aby si mohol ten Photoshop kupit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
will.i.am Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.10.2005 Príspevky: 2263 Bydlisko: B503 Karma: 
|
Zaslal: 21 Feb 2006, 12:58 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 napísal: |
| will.i.am len pre tvoju informaciu je autor R.Hulan velmi uspesny podnikatel, prachov ma jak nas**tych, takze o socke by som pomlcal. To ale nic nemeni na tom ze je to chory narcis. |
Sak to je mozne, ale ja som myslel to "socka" skor z psychickeho hladiska jak z financneho... |
|
| Návrat hore |
|
 |
MS FRANKY King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.01.2005 Príspevky: 1847 Bydlisko: Stromwind-druha budova vľ Karma: 
|
Zaslal: 22 Feb 2006, 20:59 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 napísal: |
Máš pravdu ked už raz človek zbohatne nevie si spomenúť na to že aké to bolo ked bol nula..
PS: chorý narcis? pecka to skadiaľ bereš? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tucniacik Amateur

Stav:  Založený: 28.12.2004 Príspevky: 25
Zaslal: 24 Feb 2006, 19:42 Predmet: |
|
|
| p4ra napísal: |
| Podla mna je to zlodejina, tak ci tak. Niekomu tvorba toho SW nosi domov cerstvy chlieb, takisto, ako niekomu stavanie budov.. |
No medzi tým je OBROVSKÝ ROZDIEL, pretože ked niekto čorne auto - to bude niekomu chýbať (napr. predajcovi, ktorý zaň už zaplatil výrobcovi). Pričom ked si stiahneš nejaký program, ktorý by si si NIKDY nekúpil za tie peniaze - výrobcovi ani predajcovi to nechýba, nič nestratili - lebo o tom ani nevedia (nemuseli zaplatit za balenie produktu, za prenesené dáta a pod.)
Samozrejme si môžu výrobcovia a predajcovia imaginárne vyčísliť škodu ale tá je prd platná, pretože nie je pravdivá: tí čo stiahnu program, ho použijú iba párkrát alebo vobec - takže ked si nejaký program sosne 150 ludí, neznamená to že firma stratila 150 produktov a hned si vyčísli škodu 150 krát cena produktu...
a dalej treba rozlišovať dalšiu vec: väčšina ludí čo stahuje, nemá v záujme program používať na komerčné účely. Ten, kto stiahne program a potom ho používa na vlastné obohacovanie by mal byť potrestaný - či sa jedná o "napalovača" alebo firmu, ktorá robí s nelegálnym softvérom (okrem samozrejme OS produktov microsoftu - kedže sa jedná o monopol a warez len predstavuje zvrátenú formu "konkurencie"). |
|
| Návrat hore |
|
 |
mastermind Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.02.2005 Príspevky: 4732
Zaslal: 24 Feb 2006, 19:43 Predmet: |
|
|
| je to zlodejina. |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6630 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 24 Feb 2006, 20:02 Predmet: |
|
|
| Tucniacik napísal: |
No medzi tým je OBROVSKÝ ROZDIEL, pretože ked niekto čorne auto - to bude niekomu chýbať (napr. predajcovi, ktorý zaň už zaplatil výrobcovi). Pričom ked si stiahneš nejaký program, ktorý by si si NIKDY nekúpil za tie peniaze - výrobcovi ani predajcovi to nechýba, nič nestratili - lebo o tom ani nevedia (nemuseli zaplatit za balenie produktu, za prenesené dáta a pod.)
Samozrejme si môžu výrobcovia a predajcovia imaginárne vyčísliť škodu ale tá je prd platná, pretože nie je pravdivá: tí čo stiahnu program, ho použijú iba párkrát alebo vobec - takže ked si nejaký program sosne 150 ludí, neznamená to že firma stratila 150 produktov a hned si vyčísli škodu 150 krát cena produktu...
a dalej treba rozlišovať dalšiu vec: väčšina ludí čo stahuje, nemá v záujme program používať na komerčné účely. Ten, kto stiahne program a potom ho používa na vlastné obohacovanie by mal byť potrestaný - či sa jedná o "napalovača" alebo firmu, ktorá robí s nelegálnym softvérom (okrem samozrejme OS produktov microsoftu - kedže sa jedná o monopol a warez len predstavuje zvrátenú formu "konkurencie"). |
Toto nie je nic ine, len chabe ospravedlnovanie sa. To, co robime vsetci je zlodejina a je taka ista, ako keby si isiel a ukradol auto. A to je fakt. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tucniacik Amateur

Zaslal: 24 Feb 2006, 20:04 Predmet: |
|
|
| Martin44 napísal: |
Nemyslim, ja to viem
Myslim, vacsina tychto prispevkov vznika na zaklade novin a televizie pripade internetu..tak neviem v com je problem.
A ja som to nehovoril ako argument ale ako fakt.
NEpodporujem tymto ten clanok, len som chcel zviditelnit aj tento dovod vysokych cien original software.
dajme tomu original by nestal 1000 ale 800 a to je podla mna znacny rozdiel.[20percent]  |
No televízie a noviny žijú z reklám, ktoré im zadávaju nejake firmy a samozrejme keď má byť nejaká reportáž, ktorá by sa im nepáčila, tak môžu veľmi lahko vydierať .
takže vychádzať len z dennej tlače a televízie je veľmi škodlive
Treba sa napr. zamyslieť prečo sa v televízii nespomenie veľmi škodlivý duopol tel. operátorov orange a eurotel (či jak sa volaju), (Fruniho BMG-invest sa tiež v televízii moc nespomínalo - teda až potom čo padlo)
Ale samozrejme z časti máš pravdu: keby všetci programy kupovali tak by boli lacnejšie - už z jedného dovôdu: nevyhadzovalo by sa tolko peňazí na rôzne ochrany (starforce a pod.), pretože takáto ochrana v súčasnosti už stojí veľké peniaze. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tucniacik Amateur

Zaslal: 24 Feb 2006, 20:31 Predmet: |
|
|
| p4ra napísal: |
| Toto nie je nic ine, len chabe ospravedlnovanie sa. To, co robime vsetci je zlodejina a je taka ista, ako keby si isiel a ukradol auto. A to je fakt. |
vidím že máš vela argumentov
Hmm taže keď som si stiahol z privátneho ftpečka program, ktorý viem že by som si NIKDY nekúpil - ako sa výrobca programu dozvie, že niečo stratil?
Natož keď niekomu ukradneš mobil tak to určite pocíti (minimálne si bude musieť kúpiť nový). |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

|
Zaslal: 24 Feb 2006, 20:41 Predmet: |
|
|
Myslim si, ze to, co som ti napisal vyssie je dostatocny argument. Problem je skor v tvojej hlave, ze si to zlahcujes tymto vysvetlenim.
Cize podla teba, ak niekto niekomu ukradne mobil, tak mu to bude chybat. Ale, ked ukradnes jednu kopiu software-u, tak to chybat nebude? Kde je tu logika? Takisto, ako bude niekomu v tej chvili chybat fyzicky telefon, tak nejakem programatorovi bude v tu chvilu chybat 50 USD, aby mohol ist s rodinou na dovolenku. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kenny19 Medium Star

Stav:  Založený: 15.11.2005 Príspevky: 395 Bydlisko: Veľký Šariš Karma: 
|
Zaslal: 24 Feb 2006, 22:24 Predmet: |
|
|
Najprv som nechapal ze preco poti take dristy, az kym som sa nedocital ze aj on vytvara svoj vlastny software, asi nieje on zaujem, niekde sa docital o crackovani (schvalne kolko krat sa to slovo v clanku vyskytuje )a zacal nadavat...a pochybujem zeby u nas dokazal nejaky 15 rocny uhrovity chalan cracknut nejaky software / hru. Teda aspon ja nepoznam takeho. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dair Guru wannabe

Stav:  Založený: 17.01.2006 Príspevky: 2107 Bydlisko: down under Karma: 
|
Zaslal: 25 Feb 2006, 4:31 Predmet: |
|
|
| Tucniacik: si myslim ze to cele zjednodusene povedane je ak na to nemas peniaze tak by si to nemal vyuzivat.... je to ako s MHD za ktoru musis platit lebo je to poskytovana sluzba platis->vezies sa NEPLATIS ->NEVEZIES SA. Ak ides na cierno "jasne ze to konkretne nikomu nechyba" ale o to nejde, ale o princip nieco za nieco |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|