Wi-Fi siet
-
Supermaniak
Novice
Wi-Fi siet
Nazdar, zaujimalo by ma zriadenie wi-fi siete v tak stredne velkej budove(tak 3-4 poschodia) pre verejne ucely. Poradite mi niekto co by som tam vlastne mal dat, pozeral som na nete na nejake pristupove body, ale nie som si isty co vlastne potrebujem. Inak Hotspot je to iste ako pristupovy bod, alebo je to nieco ine ??? Ocenim hocijake rady(k veci
)
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: Wi-Fi siet
Hotspot je Prístupový bod, akurát sa naň môže napojiť každý a zadarmo (moderné kaviarne s prístupom na internet - otvoríš notebook, objednáš si kávičku, pripojíš sa na Hotspot a začneš pohodlnne surfovať).Supermaniak napísal:Inak Hotspot je to iste ako pristupovy bod, alebo je to nieco ine ???
V budove mysli nato, že za každou stenou sa signál rapidne znižuje (maj to namysli).
-
Supermaniak
Novice
-
Supermaniak
Novice
ja mam pristupovy bod v izbe na stole, ked prejdem napriklad von z rodinneho domu a signal bezi asi tak cez 3 steny a jednu podlahu je asi tak na 10 precentach... to iste aj u mna v skole, a cim je budova starsia, tym ma hrubsie steny, tym je to horsie. podla mna je wifi lepsie na otvorenych priestoroch, kamosi sa tak spojili asi cez 300 metrov (bez prekazky)Supermaniak napísal:Jasne dik. A ano vyzadujem mobilitu, inak by to naozaj nemalo zmysel riesit cez wi-fi.