Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

WiFi anténa a blesky
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Robbie42
Star
Star

Stav: Odhlásený
Založený: 17.12.2005

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 19:56    Predmet: WiFi anténa a blesky Odpovedať s citátom  

Ja mám taký problém, chcem sa na internet pripájať pomocou WiFi a anténa by mala byť na streche (ak nebude iná možnosť, čo asi nebude)... Aká je šanca že do nej udrie blesk (sme dosť vysoko, myslím náš dom)... Ako sa tomu poprípade brániť (myslím bleskoistky a podobne) ?
ďakujem za čo najpodrobnejšiu pomoc Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail MSN Messenger
Smith
Light Star
Light Star

Založený: 16.05.2004

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 9:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

toto by tiez zaujmalo aj mna, mam totiz antenu dost vysoko nad strechou a bleskozvod je proti nej nizky. Takze otazka. Aka bleskoistka? Aky drot od nej? Dopredu diky za vsetky rady co sa tu objavia (aspon dufam) Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
vvert
Light Expert
Light Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 31.10.2006

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 12:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

ked na antene (kabli) nie je bleskoistka tak by mala byt antena nižšie ako je blizky hromozvod,ale inač všade vravia ze treba bleskoistku,dalej to je uz len na náhoda Very Happy a odpečie len tvoje PC alebo AP Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 16:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nemyslim, ze ta bleskoistka pomoze. Ked ti do toho drbne blesk, tak ti to zhori od anteny az po PC a podla mojho nazoru tam mozes mat aj 5 bleskoistiek. Navyse to robi utlm, ak si dobre pamatam, tak hadam nieco okolo 1 dB.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
DarthVader
Medium Star
Medium Star

Založený: 30.07.2004

PríspevokZaslal: 05 Jan 2007, 14:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

Zivot je svina. Ale ked si zoberies ze kolkokrat ti do domu udrel blesk tak si s tym netreba lamat hlavu.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 01.03.2006

PríspevokZaslal: 05 Jan 2007, 15:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

nedala by sa ta antena nejako napojit na hromozvod ? myslim, ze keby to bolo takto napojene, nemalo by sa nist stat ani PC a ani AP Rolling Eyes
Návrat hore
coolerman
Expert
Expert

Založený: 20.01.2005

PríspevokZaslal: 05 Jan 2007, 15:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

hej chlupy ja mam OMNI V12 a smerovku 26db na zakladnej skole vysokej asi 23metrov a mam anteny vyssie ako hromozvod o 2 metre a uz rok frcim bez problemov a to uz sa pekne blizkalo Laughing
Návrat hore
mathev
Light Star
Light Star

Založený: 26.08.2006

PríspevokZaslal: 05 Jan 2007, 19:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

bleskoistka je cisto na tebe.
Vacsina wifi providerov ich nepouziva pri klasik domovych klientoch lebo je to zbytocne a nakolko za tym nejsu vacsinou providerove zariadenia tak to ma na klobase...
pokial chces mat istotu bleskoistka ti neuskodi popripade nejaka bleskoistka aspon na Lan tiez moze dobre posluzit...
ja osobne som kazdemu klientovi dal na vyber ci ju chce alebo nie a vysvetlil mu klady a vacsina ludi si ju dalo. (nie vsetci)

btw videl som co narobi blesk so zariadenim bez bleskoistky.
prepatie preslo cez apcko do sietovky kompu a odpalilo zkladnu dosku.

v podstate je strasne mala pravdepodobnost ze zrovna vam sa take nieco stane ale clovek nikdy nevie Smile preto na svojich zariadeniach ktore ma stali nie malo penazi chcem vzdy riziko podobnych veci eliminovat a za to mi tych 700 korun stoji.

a este edit : je aj rozdiel ci niekto prevadzkuje siet sposobom lacne apcko za 2 litre a lacna antena. co je investicia par tisic alebo pouziva kvalitnejsie niekedy aj zariadenia ktore sa pohybuju v radovo desattisicoch. tak si dobre rozmysli ci si to neha vlastnou blbostou odpalit
Návrat hore
mathev
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 05 Jan 2007, 19:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

snake2 napísal:
nedala by sa ta antena nejako napojit na hromozvod ? myslim, ze keby to bolo takto napojene, nemalo by sa nist stat ani PC a ani AP Rolling Eyes

prave na to sluzi bleskoistka Smile napojis do nej kabel medzi antenou a apckom/pc a je na nej taky srobik na ktory das kablik a uzemnis to (na kolik,hromozvod atd....)

//obrázky pridávajte do príloh

tuto to je pekne vidiet
Návrat hore
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 06 Jan 2007, 3:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

mathev: Chcel by som vidiet, co to spravi ked do toho drbne blesk. Podla mna APcko zhori tak ci tak, ci tam bleskoistka je alebo nie je. Neverim tomu, ze ta sranda tomu zabrani. A ked vravis o zniceni dosky, tak treba pouzivat samotnu sietovku a nie integrovanu na doske, pretoze by to malo odpalit len sietovku a 250 korun je menej ako 4 tisic za novu dosku.
Návrat hore
mathev
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 06 Jan 2007, 12:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
mathev: Chcel by som vidiet, co to spravi ked do toho drbne blesk. Podla mna APcko zhori tak ci tak, ci tam bleskoistka je alebo nie je. Neverim tomu, ze ta sranda tomu zabrani. A ked vravis o zniceni dosky, tak treba pouzivat samotnu sietovku a nie integrovanu na doske, pretoze by to malo odpalit len sietovku a 250 korun je menej ako 4 tisic za novu dosku.

Bezúdržbová bleskoistka PK OPT 2.4 GHz je pásmová ochrana osadená skratovaným štvrťvlnným vedením určeným špeciálne pre mikrovlnné systémy pre pripojenie Internetu v pásme 2,4 GHz. Vyznačuje sa vysokým ochranným účinkom, vhodná pre ochranu koax. kábla a anténneho systému vo vonkajšom prostredí (zóna bleskovej ochrany 0A, B)

Vyznačuje sa vysokým ochranným účinkom, vhodná pre ochranu koax. kábla a anténneho systému vo vonkajšom prostredí (zóna bleskovej ochrany 0A, B) a dokonale chráni prístroje aj pri priamom údere blesku do anténneho systému v zmysle znieniaí dokumentu IEC 61312-1 (skúška prúdovou rázovou vlnou s amplitúdou 2,5 kA s dobou trvania 10/350 µs).

Ochrana se pripája ku koaxiálnemu káblu ako káblová spojka v prevedení N/m - N/f 50 Ohm.

K zemi sa pripája CU vodičom s minimálnym prierezom 2.5mm, dôležité je dodržať minimálny zemniaci odpor.

Bleskoistka sa inštaluje čo najbližšie ku chránenému zariadeniu, t.j WIFI karte.

Na rozdiel od konkurenčných lacnejších plynových bleskoistiek je bezúdržbová (napr. na Skalnatom Plese vo Vysokých Tatrách už cca 2 roky) a vyznačuje sa aj menším útlmom (0.3db oproti 0.5 - 1 db).
Princíp Pásmová priepusť s Lambda/4 zkratom naladená na stred kmitočtového pásma 2.4GHz
Prevedenie N/male - N/female 50 Ohm
Prevádzkový kmitočet 2.3 ~ 2.6GHz
Záťaž 2,5kA pre vlnu 10/350µs
Zbytkové napätie <10V
Útlm 0.3 db
Činiteľ spätného odrazu 20 db
Životnosť bezúdržbová - bez termodynamickej deštrukcie
Pripojenie k zemi PE(N) cez Cu vodič s prierezom minimálne 2.5mm2

takze nemyslim si ze mas uplnu pravdu ze bleskoistka je zbytocnost co nepomoze
Návrat hore
pHysIQ
King
King

Založený: 08.09.2005

PríspevokZaslal: 06 Jan 2007, 13:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mal som WiFi viac nez rok a ked bola burka riesil som to tak ze som odpojil kabel od pc. Keby trafil blesk do anteny, pc by sa nic nestalo.
Návrat hore
INDIGOcorp.
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 23.01.2006

PríspevokZaslal: 06 Jan 2007, 14:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

pHysIQ napísal:
Mal som WiFi viac nez rok a ked bola burka riesil som to tak ze som odpojil kabel od pc. Keby trafil blesk do anteny, pc by sa nic nestalo.
chalan ma najlepsie riesenie aj ked ja osobne to tiez nerobim Very Happy mam v pi*i
Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete
Strana 1 z 1

Prejdi na: