mam moznost kupit router Cisco Linksys WRT54GS bez zaruky (cize cca dvojrocny) za 1200 sk ... oplati sa mi to? nemyslim teraz az tak na tu cenu, no na zivotnost - trochu sa bojim toho, ze uz ma cez 2 roky, kolko mi tak este moze vydrzat ... vie mi niekto poradit? oplati sa to kupit?
PS: chcem ho na bezne domace pouzitie - zdielanie pripojenia pre viac PC/NB
wifi router
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Podľa mňa áno.
Len si ho daj preklepnúť nejakému profesionálovi, nech ho otestuje (a budeš si istejší).
Až sa s ním zachádzalo s úctou, tak neviem, prečo by mal mať rapídne zníženú životnosť. Router nemá mechanické časti, čo by sa mohli opotrebovať (okrem koncoviek, spojov antény, adaptéru).
No a elektrická chyba sa nikdy nedá presne odhadnúť v žiadnom prístroji (akurát až je celá séria výrobkov chybná sa dá celkom určite predpokladať znížená životnosť celku).
Len si ho daj preklepnúť nejakému profesionálovi, nech ho otestuje (a budeš si istejší).
Až sa s ním zachádzalo s úctou, tak neviem, prečo by mal mať rapídne zníženú životnosť. Router nemá mechanické časti, čo by sa mohli opotrebovať (okrem koncoviek, spojov antény, adaptéru).
No a elektrická chyba sa nikdy nedá presne odhadnúť v žiadnom prístroji (akurát až je celá séria výrobkov chybná sa dá celkom určite predpokladať znížená životnosť celku).
tak to uz asi kaslom na to (na tu prehliadkufikus-kukis napísal:Len si ho daj preklepnúť nejakému profesionálovi, nech ho otestuje (a budeš si istejší).
este par otazok:
-ma niekto skusenosti s tymito routrami?
-na co si treba dat pozor pri kupovani?
2fikus-kukis -dakujem za radu
//este jedna poznamka - vraj bol napajany na prepatovu ochranu
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Z hľadiska bežného smrteľného používateľa, čo ho raz nastaví a už sa s ním nebabre, sa lepšie starať nedá.smejo napísal:minimalne?... este ako tak sa on da postarat?
co sa na routroch zvykne kazit (nebodaj sa da aj volnym okom odhalit) ?
Môže sa Ti odpáliť nejaký port cez médium v ňom zapojené (ale to je nehoda spôsobená ľudskou osobou), prípadne komplet celý, taktiež mu môže zlyhať zdroj. Ale inak by sa nemalo nič poškodiť (to máš tak ako v desktope: pokazí sa Ti niečo, zistíš čo to je a môžeš to akurát tak vymeniť, aby si predišiel modrým obrazovkám, pazvukom, stratám stability).