Wifi
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Urcite sa da, 1km je bezproblemova vzdialenost, pokial tam nie su extra zarusene pasma. Budes potrebovat antenu, kabel a bud wifi kartu alebo AP. Antena dajme tomu stoji tak 1300, kabel odhadnem na 400 korun aj s koncovkami, wifi sietovka okolo 1300, APcko snad okolo 2500. Ceny su orientacne, pozri wifishop.sk alebo nejaky iny shop, kde najdes wifi komponenty. Este by si mohol napisat, aky dlhy kabel by bolo potrebne od tvojho pc k antene, pretoze od toho zavisi utlm signala a nasledne treba urcit, ci ti bude stacit wifi sietovka alebo APcko (na ktore by si sa pripojit cez ethernet kabel a odtial kusok kabla do anteny).
-
hojko
Site Admin
Tazko povedat, pretoze si nedokazem uplne presne predstavit situaciu. Ak tam nie je priama viditelnost, tak by to az tak vadit nemalo, ale su tam ine veci, napr vyska a sirka tej budovy, mozne odrazy od bodovy, pouzita antena (sektorova, vsesmerova alebo dokonca smerova), stromy, vysoke napatie...
Keby si aj signal chytal, tak potom je dolezite pripojit sa do siete, mozno tam nie je ziadne zabezpecenie, mozno maju MAL (MAC Access List), WEP, WPA... pre pripojenie pouzivaju PPPoE atd, atd...
Keby si aj signal chytal, tak potom je dolezite pripojit sa do siete, mozno tam nie je ziadne zabezpecenie, mozno maju MAL (MAC Access List), WEP, WPA... pre pripojenie pouzivaju PPPoE atd, atd...
-
audiotrack
VIP
prečo by muselo byť obmedzenie? my máme v škole (UKF) voľné wifi, rýchlosť super (okolo 600 kb/s) a obmedzenie ani časové ani dátové (stiahol som už desiatky giga a ťahal som aj ráno, aj večer...)hojko napísal:Pokial je to nejaky free hotspot, tak ten bude mat zrejme limit, ci uz casovy limit napriklad 15 minut a potom automaticky blokne MAC adresu, alebo tam bude obmedzenie na rychlost, max. pocet pripojenych ludi atd... A ked tam bude tvoja MAC adresa stale, tak ta aj tak bloknu.
ale toto plati prave preto ze si v skole, free hotspoty v mestach maju praveze obmedzeniaaudiotrack napísal:prečo by muselo byť obmedzenie? my máme v škole (UKF) voľné wifi, rýchlosť super (okolo 600 kb/s) a obmedzenie ani časové ani dátové (stiahol som už desiatky giga a ťahal som aj ráno, aj večer...)
-
nejdeoto
Expert
blbost
podla mna to je blbost, pokial maju v obchodnom dome wifi, maju tam hotspot a ten nechytis na antenu... uplna kravina... a ked to je kilaq, zabudni
keby mali antenu smerovanu tvojim smerom, alebo tam hodit niekde medzi zyxela s dvoma vrstvami.... jednou prijme, druhou vysle,,, taqze akm by si tam mal znameho dajakeho...
keby mali antenu smerovanu tvojim smerom, alebo tam hodit niekde medzi zyxela s dvoma vrstvami.... jednou prijme, druhou vysle,,, taqze akm by si tam mal znameho dajakeho...