wimax - wimax.sk nejde, nejde ani ich počítadlo ?
wimax - wimax.sk nejde, nejde ani ich počítadlo ?
ahojte, nevedel by mi niekto z vás povedať čo sa deje s wimaxom? internet ide ako keby som mal zaplatený ten najdrahší.
stránka www.wimax.sk nejde
stránka www.moj.wmx.sk kde je poČítadla stiahnutých dát nejde, a teda neviem či to tie data počíta alebo nie.
ďakujem za každú reakciu
stránka www.wimax.sk nejde
stránka www.moj.wmx.sk kde je poČítadla stiahnutých dát nejde, a teda neviem či to tie data počíta alebo nie.
ďakujem za každú reakciu
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: wimax - wimax.sk nejde, nejde ani ich počítadlo ?
neskusal si tam volat ?
Skúšal som v piatok okolo 14:00 a nedvíhal nikto
-
uplink
VIP
rupol im shapovací server, evidentne. Ťahaj koľko Ti hrdlo ráči, kým to nezačnú logovať 
no ako vidím same dobré správy v poslednej dobe
mohol by mi ešte niekto vysvetliť čo znamená ten shapovací server?
mohol by mi ešte niekto vysvetliť čo znamená ten shapovací server?
-
uplink
VIP
Originálne server ktorý prideluje iPČky, alebo sú na ňom zapísané iPčky userov [je jedno či dynamicky pridelenú, alebo staticky] tak má pri každom napísanú rýchlosť, ktorá mu je povolená [shaping - doslova "tvarovanie" ináč povolená rýchlosť]. Keď na tomto servri niečo nefunguje, alebo padne, tak Ti z dôvodu zachovania kvality iSP internet funguje ďalej preroutovaný cez iný server, alebo proste inú vetvu, len aby šiel, avšak Tvoje údaje ako traffic, iP, dáta ktoré preniesieš a pod sa asi nelogujú. Aj keď toto je len moja teória, ktorá fungovala na jednom malom Bratislavskom providerovi. Wimax to má možno riešené ináč, ale asi e e. Takže kľudne sťahuj. Btw. máš limitovaný traffic? Aby si sa vyhol zbytočným pokutám. Lebo možno prenesené dáta logujú, len ten shaping im rupol.
http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_shaping
http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_shaping
mám to vyriešené tak že môžem stiahnuť myslím 15 gb a potom sa mi spomalý rýchlosť, čiže pokuty by nemali byť žiadne
-
uplink
VIP
Tak potom by to malo byť okay. Ale kto vie či nelogujú traffic, to ani srnka netuší.
Hah, asi tak, začalo sa to stredom apríla, proste bolo nejakého 21eho a ja som mal ešte stále limit, pozerám čože, toto sa mi ešte v živote nestalo ;D Mám 25GB-ový limit a proste prekročil som ho v pohode. Už 2í mesiac čo ťahám proste úplne neustálo a dúfam, že to aj další mesiac nepôjde 
btw. minulý rok vo februári a v marci bolo toto isté, proste cez tie 2mesiace som stiahol asi 350giga a nič, som sa čudoval, a teraz jak sem zabehnem na hojko vidím tému dobre mi prišla aj nálada
A pochybujem, že by logovali traffic, lebo zodpovednosť za výpadky berú oni, nie my a keď stiahneme nadmerný limit dát tak sa nič nestane, nakolko po prekročení limitu máš jasne napísané, že je to zadarmo, lenže teraz to je zadarm to je pravda ale rýchlosť je stála. Ja mám od nich tú najdrahšiu službu, čo je za 33eur, takže som rád, že aspoň toto sa mi podarilo, že som mal takéto štastie, aspoň som si mohol cez torrent-y posťahovať veci atď. Obyčajne okolo 20eho niekde v strede mesiaca mi dochádza limit, tých 25GB mi nikdy nevydrží.
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2010, 23:25)
Všimol si niekto novú stránku wimax-u? Zmenilo sa niečo? Ja som mal výpadok 3dni, asi už zapli tie serveri a teraz je aktívne zase to obmedzenie ;S
btw. minulý rok vo februári a v marci bolo toto isté, proste cez tie 2mesiace som stiahol asi 350giga a nič, som sa čudoval, a teraz jak sem zabehnem na hojko vidím tému dobre mi prišla aj nálada
A pochybujem, že by logovali traffic, lebo zodpovednosť za výpadky berú oni, nie my a keď stiahneme nadmerný limit dát tak sa nič nestane, nakolko po prekročení limitu máš jasne napísané, že je to zadarmo, lenže teraz to je zadarm to je pravda ale rýchlosť je stála. Ja mám od nich tú najdrahšiu službu, čo je za 33eur, takže som rád, že aspoň toto sa mi podarilo, že som mal takéto štastie, aspoň som si mohol cez torrent-y posťahovať veci atď. Obyčajne okolo 20eho niekde v strede mesiaca mi dochádza limit, tých 25GB mi nikdy nevydrží.
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2010, 23:25)
Všimol si niekto novú stránku wimax-u? Zmenilo sa niečo? Ja som mal výpadok 3dni, asi už zapli tie serveri a teraz je aktívne zase to obmedzenie ;S
-
uplink
VIP
Ináč chalani, smiem vedieť prečo máte ten net za 9,90 a nie ten za 13, keď ten za 13 je neobmedzený? 
-
Andrew007
Guru wannabe
Uplink preto lebo na papiery balik naj ma 3gb predpl. dat a volne zas "neobmedzene",ale zas aj tam sa uplatnuje FUP. (cize 15gb dat)
** uplatňuje sa FUP - Fair Use Policy alebo Politika korektného využívania služby
btw, aj ja som mal doma wimax pred 2 rokmy, a vtedy sme mali 10gb a potom to zvisili na tych 15.

** uplatňuje sa FUP - Fair Use Policy alebo Politika korektného využívania služby
btw, aj ja som mal doma wimax pred 2 rokmy, a vtedy sme mali 10gb a potom to zvisili na tych 15.
Ja mám službu NAPLNO a platím okolo 30€ tuším a mám tiež 25GB, takže tak. Ale teraz som si všimol, že v Zákazníckej zóne mám, že "Prenesené Dáta", to ako bude sa môcť dať prenášať dáta?
//autoeditácia príspevku (04 Júl 2010, 19:07)
Mal by som otázku na wimax-ákov, keď sa na stránke hodíte do zákazníckej zóny a prihlásite sa, máte tam sekciu "Prenesené Dáta" kde Vám vlastne zobrazuje koľko dát ste prečerpali/počet pripojení atď. No máte tam všetko až na to, že napr. mne nezobrazuje 7i mesiac tj. Júl, vy ho tam máte? Lebo ja tam mám len 201005 a 201006 čo znamená Máj a Jún.
No keď ho tam nemáte ani vy, to znamená, že download/upload sa Vám neráta, a znova môžte sťahovať hocikoľko lebo systém Vám neregistruje stiahnuté dáta, čiže pri prekročení limit-u Vás nemá čo bloknúť/spomaliť. Dajte sem čím skôr vedieť, lebo ak to Vám chýba tiež tak idem sťahovať o 106 ;D
//autoeditácia príspevku (04 Júl 2010, 19:07)
Mal by som otázku na wimax-ákov, keď sa na stránke hodíte do zákazníckej zóny a prihlásite sa, máte tam sekciu "Prenesené Dáta" kde Vám vlastne zobrazuje koľko dát ste prečerpali/počet pripojení atď. No máte tam všetko až na to, že napr. mne nezobrazuje 7i mesiac tj. Júl, vy ho tam máte? Lebo ja tam mám len 201005 a 201006 čo znamená Máj a Jún.
No keď ho tam nemáte ani vy, to znamená, že download/upload sa Vám neráta, a znova môžte sťahovať hocikoľko lebo systém Vám neregistruje stiahnuté dáta, čiže pri prekročení limit-u Vás nemá čo bloknúť/spomaliť. Dajte sem čím skôr vedieť, lebo ak to Vám chýba tiež tak idem sťahovať o 106 ;D
nie mne to tam nechýba 
ale počítadlo mám na moj.wmx.sk , len ma zaráža to že linku maju stále obsadenú, btw ta stránka je nová ?
myslíš tu www.wmx.sk ?
lebo ja mám v zmluve stránku moj.wmx.sk
ale počítadlo mám na moj.wmx.sk , len ma zaráža to že linku maju stále obsadenú, btw ta stránka je nová ?
myslíš tu www.wmx.sk ?
lebo ja mám v zmluve stránku moj.wmx.sk
Mne moj.wmx.sk ani nejde, ja sa prihlasujem cez wmx.sk a tam napravo je prihlasovacia zóna, ale ja tam júl vôbec nemám, čiže zase sťahujem o 106.
Jj, wmx.sk je úplne nová, len mi chýbajú nové akcie, zvyšovanie rýchlostí atď.
Jj, wmx.sk je úplne nová, len mi chýbajú nové akcie, zvyšovanie rýchlostí atď.
ja tam júl mám , mám tam 9 gb ale mám to tam iba do 9.7. , aj to je neaký nezmysel, 9 gb som určite nestiahol, majú v tom poriadny bordel. mne moj.wmx.sk taktiež nejde, no ale jedna pozitívna správa je že viazanosť končí o pol roka, no keď tu prídu po tu somarinu čo máme na streche tak ich niekde pošlem, pri zapájaní mi hovorili že všetko je neobmedzené a na ďalší mesiac som zistil niečo iné
Tiež mám júl iba do 9. 7., predtým sa mi to aktualizovalo každý deň.
Aj mne končí viazanosť asi o 4 mes., ale nemám si čo iné dať ani DSL. Problém s peniazmi nemám (zatiaľ), skôr s dostupnosťou.
Sťahuj, kým ešte nie je zákon, za ktorý za to budú odpájať (prinajmenšom) !!
Aj mne končí viazanosť asi o 4 mes., ale nemám si čo iné dať ani DSL. Problém s peniazmi nemám (zatiaľ), skôr s dostupnosťou.
Sťahuj, kým ešte nie je zákon, za ktorý za to budú odpájať (prinajmenšom) !!
dnešný deň tam nevidím , idem sťahovať 
Asi tak, proste ja mám tento net tuším od roku 2006, tak viete/vieš si predstaviť čo to je, začínal som s netom 512/128 a teraz mám ten najdrahší 2048/512. A čo mám z toho? Nič. Pred rokom niekedy v novembri mi končila zmluva, tak som si ju predľžil a vtedy som si aj dal túto najdrahšiu službu, nejde o peniaze ale o pokrytie a dostupnosť ktoré u nás nie je. V Novembri mi končí zmluva, tak dúfam, že dovtedy nejaký t-com aspoň postaví nejakú pridrbkanú anténu alebo už fakt neviem.
Anténa ako anténa, či nie ? A je jedno, či to bude T-com alebo wifi. Kvalitu ako dsl a optiku to mať nebude.
Internet by mal byť zo zákona. Aspoň 2 MB/s všade. A nech to obce/mestá zabezpečia. U nás tam sedia 6-ti a nič nerobia, nič nevybavujú !! Už by sa mohli naučiť konečne zháňať peniaze.
Internet by mal byť zo zákona. Aspoň 2 MB/s všade. A nech to obce/mestá zabezpečia. U nás tam sedia 6-ti a nič nerobia, nič nevybavujú !! Už by sa mohli naučiť konečne zháňať peniaze.
ja som si vzal wimax a o 3 tyzdne prisiel uplne novy provider.
tu je jeho stranka : http://satlan.sk/index.php?option=com_c ... 5&Itemid=2
ma super ceny a ten zriadovaci poplatok uz nie je taky vysoky ale co si ho kamarat bral tak platil len 30 eur.
je to tazke s tymi internetami tu u nas na dedine
tu je jeho stranka : http://satlan.sk/index.php?option=com_c ... 5&Itemid=2
ma super ceny a ten zriadovaci poplatok uz nie je taky vysoky ale co si ho kamarat bral tak platil len 30 eur.
je to tazke s tymi internetami tu u nas na dedine