Windows vista je zámerne vadný

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Terepin »

KoCi napísal:Pre svizny beh systemu viacmenej staci hocijaky dualcore a 2GB RAM.
K+ za konštruktívnu odpoveď. Ale nedá mi: 2GB RAM na svižný beh OS a ďalších 2GB na svižný beh zvyšku. :lol:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

:D tak zase s 2GB RAM som aj hraval na viste hry. Zaklinac/Crysis(demo)/Oblivion a dalsie, sprava pamate vo viste je dalsim pozitivom oproti XP ktore som zabudol zmienit :) Vista samotna zabera nejakych 400-500MB co nie je zas o tolko viac ako v pripade XP.
Preetro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Preetro »

KoCi: Vistu som mal moznost odskusat si .. a hroza.. ty uvazujes len o tom, ze pc je len na hry, ale vobec nemas info, ze pod vistou nerozbehas hocijaky starsi program ...uz toto mi dost vadi. Dalsia vec, co mi vadi na viste a celkovo na Microsofte je to, ze Microsoft je Monopol, ktory ovlada trh a tak sa mu musia vsetci prisposobovat ci sa im to paci alebo nie.. napr. vysli pc zostavy, na ktorych ide len vista a ak si chce niekto nainstalovat xp, lebo sa mu nepaci Vista, tak nema sancu bez zasahov v biose. (ak ma stastie tak to v biose nastavi, samozrejme musi vediet obsluhovat bios, co dost ludi nevie)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Bez ohladu na to co tu kto popisal poviem svoj nazor - autor clanku ma absolutnu pravdu. Pouzivam visty uz asi pol roka a moje hodnotenie je take ze s XP som bol spokojnejsi... Vela veci sa posunulo dopredu ale prevladaju tie ktore sa vratili dozadu. Visty su absolutne nevhodne pre pouzivatelov co hraju hry - mozem to len potvrdit, battlefield 2 mi isiel lepsie na starsom pocitaci (2x slabsom vykonom) ako na terajsom novom stroji s 8800GTS - dovov - zla praca s RAM, pretoze aj napriek tomu ze som mal dostatocne pocet FPS a volnej ram - chod BF2 bol kompetne zavysli na rychlosti disku (no comment).

Niektore automaticke updaty ktore si system stiahne, restartuju pocitac aj napriek tomu ze si to v danej chvili neprajem... S tych menej dolezitych mozem spomenut nekompatabilitu relativne nie tak starych aplikacii s tymto systemom (2004-2006), a neuveritelnu potrebu spustania niektorych programov iba ako spravca...

NAOZAJ SOM NEDOKAZAL POCHOPIT AKO MOZE NIEKTO NEXT OS PO POMERNE VELMI USPESNOM XP SPRAVIT HORSIE AKO PREDCHADZAJUCI - ALE TENTO CLANOK TO CELKOM LOGICKY VYSVETLUJE.... Hold Microsoft je monopol a moze sa chovat ako sa jemu zachce kedze prakticky nema konkurenciu, a donuti vas ktomu aby ste skor ci neskor presli na tuto posahanu VISTU...

Teraz pozeram ze Koci tu vychvaluje pracu RAM pri hrach - LOOOOOOL, natocim ti co mi robi disk pri tak starej hre ako je BF2, mam 2GB ram a 8800GTS, mam pol giga volnej pamete a pri prepinani z hry do windows (alt+tab) cakam asi minutu kym to prejde cele cez disk... A to nacitavanie map atd.... Proste sry ale trepes...
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

mystique napísal:Hold Microsoft je monopol a moze sa chovat ako sa jemu zachce kedze prakticky nema konkurenciu, a donuti vas ktomu aby ste skor ci neskor presli na tuto posahanu VISTU...
Dovtedy vyjde Windows 7 a ten to hádam vyrieši. Aspoň podľa zatiaľ uverejnených noviniek.
mycreed
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mycreed »

Vistu uz nejaku dobu pouzivam a ma aj dobre ale aj zle vlastnosti... Podla mna sa Microsoft zameral len na vzhlad, pracu so subormy,... a pracu s internetom a pritom predpokladal ze vsetci pouzivatelia budu mat namakane masiny kde maju min. 2GB ram (aj to je minimum bez hrania)... Takze pre hráčov doporučujem XP a pre tych co hraju tak solitare a hlavnee pre nich je pocuvanie hudby, pozeranie filmov, tahanie z netu tak odporucam vyskusat Vistu (ale ak mate spominanych 2GB ram - ja mam 1GB a staci mi to) ale XP je XP...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Teraz pozeram ze Koci tu vychvaluje pracu RAM pri hrach ...
... Proste sry ale trepes...
Nikde pracu ram pri hrach nevychvalujem, pisem len ze 2GB stacia aj na hranie. Dalej pisem to, ze je sprava pamate vyriesena lepsie ako v pripade XP (a toto nepopries na zaklade nejakeho BF2). To ze u hentej hry ti to blbne, to je naprd.

Proste sry, ale trepes :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Suhlasim s Kocim ...
myst ... mne je jedno ze ked zapinam BF2 tak mi disk bezi jak o zivot. A hovorit ze na XP sa nacitavali mapy kratsie ... A?? Pripadas si ako ten Agresivny Fricek(Nemec) v tom videu kde hral UT?? Lebo mne tak na prvy pohlad nepripadas ... Ja sa nevzrusujem nad tym ze: Na starom PC mi tahalo hru kratsie o 20s ... Hram?? Hram!!
A aj tak v poslednom case mam cim dalej tym menej casu na hry ...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Kde sa vo Viste stratila sprava suborov?Tym mam na mysli tie prikazy co boli vzdy po lavej strane, ako copy,move, new folder...to bolo strasne uzitocne v XP. Teraz ked chcem presunut subor je to strasne nemozne.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Vo viste to presuvas priamo do Okienka v Lavo.
Mas to trochu prehladnejsie ...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

No neviem. Ked mas viac particii a husty strom adresarov, tak v tom lavom okienku je to uplne na hovno. V XP to bolo vyriesene vyborne.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:Suhlasim s Kocim ...
myst ... mne je jedno ze ked zapinam BF2 tak mi disk bezi jak o zivot. A hovorit ze na XP sa nacitavali mapy kratsie ... A?? Pripadas si ako ten Agresivny Fricek(Nemec) v tom videu kde hral UT?? Lebo mne tak na prvy pohlad nepripadas ... Ja sa nevzrusujem nad tym ze: Na starom PC mi tahalo hru kratsie o 20s ... Hram?? Hram!!
A aj tak v poslednom case mam cim dalej tym menej casu na hry ...
chlape musel by si to vidiet ked ti casti mapy a neprejdene oblasti nacitava za chodu - proste si predstav namaxovany BF2 s 1GB ram (swapuje to aj ked nema preco) asi tak nejak to vypasa - kym nepreletim celu oblast mapy tak to laguje ako diva svina... Pri hre crysis mi to napriklad hadze hlasku - display driver stopped bla bla bla a hodi ma to do winov po 30 minutach hrania... Prepinanie ALT + TAB je neuveritelne pomale, hovorte si co chcete, ja som s kompami zacinal uz na BX spectre a toto je zatial najnepohodlnejsi OS aky som mal :wink: V dobe 95 mi boli 95 super, pak mi boli dobre 98 SE, 2000 som nemal tak ako som nemal ME, pak prislo prve XP - kapanek nestabilne, pak SP1 - este to nebolo ono, ale SP2 bol a je momentalne najlepsi OS aky existuje... Co sa tyka ochrany - stacilo pouzivat NOD32, Kerio, Adaware - a reinstal som robil raz za jeden a pol roka, takze tak....
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:chlape musel by si to vidiet ked ti casti mapy a neprejdene oblasti nacitava za chodu - proste si predstav namaxovany BF2 s 1GB ram (swapuje to aj ked nema preco) asi tak nejak to vypasa - kym nepreletim celu oblast mapy tak to laguje ako diva svina... Pri hre crysis mi to napriklad hadze hlasku - display driver stopped bla bla bla a hodi ma to do winov po 30 minutach hrania... Prepinanie ALT + TAB je neuveritelne pomale, hovorte si co chcete, ja som s kompami zacinal uz na BX spectre a toto je zatial najnepohodlnejsi OS aky som mal :wink: V dobe 95 mi boli 95 super, pak mi boli dobre 98 SE, 2000 som nemal tak ako som nemal ME, pak prislo prve XP - kapanek nestabilne, pak SP1 - este to nebolo ono, ale SP2 bol a je momentalne najlepsi OS aky existuje... Co sa tyka ochrany - stacilo pouzivat NOD32, Kerio, Adaware - a reinstal som robil raz za jeden a pol roka, takze tak....
Ako fakt myst ale neviem ja som sa s tvojim problemom v BFku nestretol a to niekedy hravam 64Mapy a Lietam zo stihackou ... Tam staci jedno seknutie a bojujes o zivot ... a nejak som zatial nehavaroval :D
Tu hlasku "display driver stopped responding and has been recovered" Mi pise akurat pri prehriati grafiky ... a aj to len ked mam Notebook polozeny na posteli cize ma obmedzeny pristup vzduchu. Tym padom sa prehreje a Windows Restartuje Driver po ochladeni
Alt+TAB chvilu trva ale tych 10s ma nezabije ... + Zapni si na XP Crysis a po 20min hrania strel Alt+TAB nacakas sa rovnako ... Pri nedostatku ramky este viac
Preetro
Light Star
Light Star

XP bolo lepsie.. Vista je prepadak-nefunkcny operacny system.... je to moj nazor. nemusite so mnou suhlasit..... som zvedavy, co prinesie windows 7
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Preetro napísal:XP bolo lepsie.. Vista je prepadak-nefunkcny operacny system.... je to moj nazor. nemusite so mnou suhlasit.. som zvedavy, co prinesie windows 7
ako dlho si Vistu pouzival? A este by ma zaujimalo na akom pocitaci. Pretoze ak si to hodil na nejaky srot s 512 MB ram tak sa necuduj, to mas to iste ako ked sa niektori snazili pouzivat XP na 64 alebo 128 MB ram. Tiez bola velka vlna nevole...
Priznavam, ze vista nema az tolko vylepseni, aby sa kvoli nej oplatilo kupovat novy HW, ale pri novom pocitaci je uplne jedno, ci tam je Vista alebo XP. Tak preco si niekto nemoze dat krajsi a ciastocne vylepseny system? Pripadate mi ako male deti co zavidia susedovi nove auticko.
Preetro
Light Star
Light Star

GothaR napísal:ako dlho si Vistu pouzival? A este by ma zaujimalo na akom pocitaci. Pretoze ak si to hodil na nejaky srot s 512 MB ram tak sa necuduj, to mas to iste ako ked sa niektori snazili pouzivat XP na 64 alebo 128 MB ram. Tiez bola velka vlna nevole...
Priznavam, ze vista nema az tolko vylepseni, aby sa kvoli nej oplatilo kupovat novy HW, ale pri novom pocitaci je uplne jedno, ci tam je Vista alebo XP. Tak preco si niekto nemoze dat krajsi a ciastocne vylepseny system? Pripadate mi ako male deti co zavidia susedovi nove auticko.
Bola to original Vista na novom HP pavilion.. poroste vzhlad pekny ale inak nic moc.Najviac ma zarazilo, ze starsie aplikacie sa pod nou nedaju vobec rozbehat.... cize ak niekto chce pc na hry no prosim.. tomu je asi jedno, na ktorom OS ich bude hrat ak ma nadupany pc za 35 000... ale ak chce niekto OS na pracovne ucely a nejde mu spustit soft, ktory mu do vtedy bez problemov bezal na XP, tak snad nebude kupovad uplne novy soft s novymi licenciami len preto, ze si kupil jedno pc s vistou.. proste absurdne :x
A len tak pre info.. XP slapalo aj na 64 ak si mal to pc len na pracu .. samozrejme ak si hral na tom hry tak sekalo, ale inak slapalo dobre.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

XP na 64 mb ram urcite neslapalo pretoze po boote systemu s cerstvou instalaciou zere cca 80 MB ram - nehovoriac o tom ze ti musi bezat nejaky antivir a sluzby na pozadi ked s niecim robis - cize, minimum 128, optimum 256....
Preetro
Light Star
Light Star

mystique napísal:XP na 64 mb ram urcite neslapalo pretoze po boote systemu s cerstvou instalaciou zere cca 80 MB ram - nehovoriac o tom ze ti musi bezat nejaky antivir a sluzby na pozadi ked s niecim robis - cize, minimum 128, optimum 256....
blbost.. slapalo.. mam to odskusane aj na starom pc
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ach ano pan mudry - lenze ti to slapalo asi tak ze spustenie kazdej aplikacie slo cez disk a swap... Prosimta nepoucuj...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

mystique napísal:ach ano pan mudry - lenze ti to slapalo asi tak ze spustenie kazdej aplikacie slo cez disk a swap... Prosimta nepoucuj...
No ved v poriadku, ale aj taki boli...ved aj teraz vela ludi instalovalo Vistu na 512MB RAM, system sa spusti, mozes si ho pozriet, ale je nepouzitelny...
Napísať odpoveď