Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Windows Vista, zvukove karty a DX10
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC)  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Shakal
Light Expert
Light Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 31.01.2006

PríspevokZaslal: 17 Aug 2007, 15:27    Predmet: Windows Vista, zvukove karty a DX10 Odpovedať s citátom  

Taaaaaaaaaaakze.

Poznate to. Stretnu sa dvaja mudrlanti v krcme pri pive a jeden zacne nadavat na novy OS od M$. Nezabudne pri tom spomenut ako dlho on uz pouziva Linuxy, ktore su free, stabilne, uzasne, flexibilne, pekne, vy-efektovane a vonave.
Druhy sa neda zahambit a povie to iste, ale na Vistu.

Prvy ma vsak eso v rukave (vie co plati na oproti sediaceho kamarata) a spusti prednasku o tom, ako Visty maju problemy zo zvuk. kartami od Creativu. Ako na nich nefunguje EAX a ako sa Vista falosne xsichti ked ma prehravat songy na 5.1 kanaloch (vraj v skutocnosti len roztahuje 2 kanale na tie zvysne).

V tom sa ten druhy typek zarazi a v hlave sa mu zacina vynarat kopa otazok.
1/ Je to pravda?
2/ Nespravil zle, ked kupoval nove PC s win Hlistou a chcel do nej vyslovne zvukovu kartu od Creativu?
3/ Vista ma test, ktory ma otestovat 5.1 reprodukciu. Podla testu vsetko funguje. Na obrazku sa zobrazia 4 repraky + 1 sub. a vsetky vydavaju zvyky tak ako maju. Ale naozaj to funguje pri realnom prehravani songov, tak ako ma?
4/ Je nejaky sposob ako naozaj spolahlivo otestovat 5.1 reprodukciu ci sa naozaj nejadna len o nejaku "emulaciu" ?

Prvy typek nezahala a zasadzuje smrtelny uder v podobe reci o tom, ako DX10 voooobec nesposobil ocakavane zvysenie vykonu systemu, tak ako sa o tom hovorilo v prospektoch od M$. Nasledne jeho prisediaci kolega, uz poriadne nalomeny a vytriezveny z predoslej otazky, zacne premyslat, ci /inak spolahlive - Visty/ nepreinstaluje na Win XP.

Taaakze. Zaujima ma vas nazor + budem rad, ak mi niekto povie svoje skusenosti zo zvuk. kartami od Creativu na Win Viste.
Ta moja je - Sound Blaster Audigy 4.

Dik
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
t0m4s3
Admin
Admin

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 17 Aug 2007, 15:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Pokial budes prehravat obycajne mp3, tak sa jedna o akusi emulaciu, tak, ze zvukova karta naklonuje zvuk aj do ostatnych vystupov.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger
Shakal
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 17 Aug 2007, 15:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3 napísal:
Pokial budes prehravat obycajne mp3, tak sa jedna o akusi emulaciu, tak, ze zvukova karta naklonuje zvuk aj do ostatnych vystupov.
No a pri win XP je to to iste?
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 17 Aug 2007, 16:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

Shakal napísal:
No a pri win XP je to to iste?
Ano. Operacny system s tym moc docinenia nema, zavisi hlavne na ovladacoch.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger
KoCi
King
King

Založený: 19.01.2006

PríspevokZaslal: 17 Aug 2007, 19:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

soundblaster x-fi - zo zaciatku problemy boli, nebol dostupny onen soft prikladany k tymto zvukovkam, ktory poskytoval viac moznosti ako len ovladac samotny. 5.1 zvuk mi normalne prehra, v pripade ale ze mas hry ktore nebezia pod OpenAL, mozes si doinstalovat Creative Alchemy. Potom aj hry podporujuce len DirectSound, pobezia v 5.1 mode. Ale je pravdou ze creative sa sustredi najma na podporu x-fi, ostatne karty lezia zatial bokom.

Co sa DX10 tyka.. zatial je to v plienkach, hier jak safranu, HW je len taky prechodovy, takze poriadny kus zeleza si vychutname az sa viac rozsiria hry DX10 a vyrobcovia zacnu chrlit schopne DX10 karty.

.. vistu pouzivam od aprila ako jediny system a nemozem si stazovat. .. mozno keby sa vrhnem na hranie niektorych starsich hier, ze narazim na problemy.. ale ked brat hra na tomto kludne aj fallout ci baldur's gate, ja som hral aj lemmingsov, tak snad to nebude taka tragedia.
Návrat hore
Sheep
Addict
Addict

Stav: Prihlásený
Založený: 18.02.2005

PríspevokZaslal: 17 Aug 2007, 20:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

jedinu vec co by som vytkol windows viste co sa tyka zvuku je to ze bola odobrana podpora MPU-401, hladam na nete nejaky fix nato ale zatial marne... Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
dexter7007
Spammer
Spammer

Založený: 03.06.2007

PríspevokZaslal: 18 Aug 2007, 1:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja vam takto povim mne zvuk na viste ide iba 2.1 ale ked pustim film tak je to 5.1.....uz to ani neriesim lebo chytim nervy a jako je ten comp novy tak ho chytim a rozjebem ostenu.....klud.......... Evil or Very Mad ...............bez OT:DX10 je ozaj v plienkach.......a stych starsich hier mi nejde san adreas to som skusal a nejde.....no newa vychutnam ine hry........to ako kamarat ma doma novy comp namakany ze az.... a on naanom hra princa a super maria Laughing
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Shakal
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 21 Aug 2007, 9:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

vdaka za nazory.
skusim to Alchemy ci sa nieco zlepsi, lebo je pravda, ze v hrach ten zvuk dost skripe.

Ak to nepomoze, tak WinXP rulezzzz
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC)
Strana 1 z 1

Prejdi na: