A podla mna skor nez si dajaky vyvojari vobec vsimnu ze uz su na svete aj 64 bitove procakty tak sa dockame plnej podpory aplikacii na dual core.
Windows XP Professional 64b alebo 32b?....
-
Komo
Star
- Kontaktovať používateľa:
tomu poslednemu odseku vety "dockame plnej podpory aplikacii na dual core." nerozumiem...SSPPYY napísal:brm ta urcite si dam skor 64bit Vistu ako toten 64bit windows 2003 co akoze vsetci nazivame 64bitove XPecko![]()
A podla mna skor nez si dajaky vyvojari vobec vsimnu ze uz su na svete aj 64 bitove procakty tak sa dockame plnej podpory aplikacii na dual core.
dual core je iba o tom, ze nemaka 1 procak ale 2, a to vlastne vedie k narastu vykonu v multitaskingu, cize celkovemu vykonu v systeme.
Komo napísal:tomu poslednemu odseku vety "dockame plnej podpory aplikacii na dual core." nerozumiem...
dual core je iba o tom, ze nemaka 1 procak ale 2, a to vlastne vedie k narastu vykonu v multitaskingu, cize celkovemu vykonu v systeme.
na dual core musia byt optimalizovane programy a nie vsetky vedia pracovat z 2 jadrami vacsina este nie aj ked zopar ich uz je npr. winrar
-
Solid_Snake
Medium Expert
No ja som si x64 XP Pro nahodil pred tyzdnom a nepostrehol som nejaky vykon navyse
mozno je to tym ze x64 aplikacii je jak safranu.. resp skoro nic... ak skusas x86 aplikacie pod x64 tak tych 64 bitov ozaj nijako nepomoze k lepsiemu vykonu - testovane aj na hrach..
jedine coho som sa u x64 XP dockal, bol problem napriklad s Unlocker, WinDVD7 .. vela som toho este neskusal nahodit, ale verim ze to zdaleka nie je vsetko co nefachci...
Suhlasim ze v sucasnosti je x64 skorej marketing (pre desktopy samozrejme), ale zase berme toto ako dlheee prechodne obdobie - preslo sa z 16bit na 32bit.. tak vyvoj ide dalej.. jedneho krasneho slnecneho dna mi vyhodi omalovane okienko vo WIN s hlaskou ze aplikacia je 32bit a nie je mozne taku starinku spustit
jedine coho som sa u x64 XP dockal, bol problem napriklad s Unlocker, WinDVD7 .. vela som toho este neskusal nahodit, ale verim ze to zdaleka nie je vsetko co nefachci...
Suhlasim ze v sucasnosti je x64 skorej marketing (pre desktopy samozrejme), ale zase berme toto ako dlheee prechodne obdobie - preslo sa z 16bit na 32bit.. tak vyvoj ide dalej.. jedneho krasneho slnecneho dna mi vyhodi omalovane okienko vo WIN s hlaskou ze aplikacia je 32bit a nie je mozne taku starinku spustit
-
atlanta171
Amateur
-
atlanta171
Amateur
brm diky, este taky malicky dotaz, na maticnej mam 4 sloty na RAM a obsadene su vsetky, nie je to aj preto..- lebo prave na toto som upozornil dodavatela a odpoved znela daj si 64-bit. Chcem vyskusat ze ten 64 bit dam len virutalne aby som vsetko nemusel odznova nahadzovat a vyskusam ci pojde aj ta 4. RAM
-
atlanta171
Amateur
-
XtremeQTXX
Expert
Kolko GB mas ram ?
Ked 4+ tak 64bit vistu a ked pod tak 32 bit XP .
64bit XP je blbost lebo to neni to iste ako normalne XP ale prerobene server 2003 a nexistuje na to SP 3.
Ja mam 64 bit win 7 beta a som uplne spokojny idu mi vsetki 32 bitove aplikacie (okrem DT a alcohol ale to neni problem 64 bit systemou)
// uz som precital ze mas 4 GB takze jednoznacne vista ultimate 64bit
//skus na tom tvojom xp64 zapnut GTA 4
a preco by si mal buchat hlavu o stol ?? v min poziadavkach na vistu je 800 mhz procak ....... a to ze vista spomaluje PC je blbost pozri si dajake normalne testy
64bit XP je blbost lebo to neni to iste ako normalne XP ale prerobene server 2003 a nexistuje na to SP 3.
Ja mam 64 bit win 7 beta a som uplne spokojny idu mi vsetki 32 bitove aplikacie (okrem DT a alcohol ale to neni problem 64 bit systemou)
//skus na tom tvojom xp64 zapnut GTA 4
Lenze nenapisal aky ma CPU ak nemá nejaký výkonný a dá tam 64 bitovu Vistu Ultimate tak si bude búchať hlavu o stôlXtremeQTXX napísal:Kolko GB mas ram ?
Zdravim,
Mam zakladnu dosku Asus P5k SE, 4x sloty na RAM, typ DDR2
V prirucke ku doske mi pise ze vista 32bit mi viac ako 3GB ramky nenacita. Je to pravda?
Lebo pisu, ze v pripade 64 bitovej verzie mi nacita aj 8GB... Preto sa chcem spytat, ci prechod z 32bit na 64 bit by sa dal nejako vykonat, kedze mam orig 32vistu, a rad by som 64ku, koli tym ramkam (kedze uz mam zakupene 4x2gb).
Za rady vopred dakujem.
V prirucke ku doske mi pise ze vista 32bit mi viac ako 3GB ramky nenacita. Je to pravda?
Lebo pisu, ze v pripade 64 bitovej verzie mi nacita aj 8GB... Preto sa chcem spytat, ci prechod z 32bit na 64 bit by sa dal nejako vykonat, kedze mam orig 32vistu, a rad by som 64ku, koli tym ramkam (kedze uz mam zakupene 4x2gb).
Za rady vopred dakujem.
-
atlanta171
Amateur
-
Wishmaster
Medium Professional
Niektoré 32-bitové verzie windowsu majú vyšší limit, použijú aj 8 GB až do max 64 GB RAM.kacjak116 napísal:Zdravim,
Za rady vopred dakujem.
Vista 64bit má limit 128 GB RAM, a Linux 64 bit má limit 64 TerraByte RAM.