No a potom doslo na kodeky a tak. Nainstaloval som Ace Mega codec pack a bolo. Ale problem - vsetky videa v BSplayeri mi idu iba so zvukom, titulky sa zobrazuju, ale namiesto obrazu vidim len ciernotu. BSplayer teda neprehra ani jeden video subor. Avsak Windows media player prehrava WMV subory tak, ze su strasne tmave, aby som vobec nieco videl - nepomohlo ani zvysenie kontrastu a jasu na monitore. Tak isto sa sprava aj RealPlayer pri prehravani RMVB suborov.
Takze som skusal kadejake cachre-machre s kodekmi, ale nic nepomohlo. Z netu som sosol program "DirectX Happy Uninstall" a pomocou neho som odinstaloval DirectX9.0c a teraz mam verziu 8.1 (defaultne instalovanu s windowsom).
Nastali zmeny - BSplayer sice stale nic neprehra, tak ako predtym, avsak v ostatnych prehravacoch (RealPlayer, WMP, VLC) ide vsetko tak ako ma. Lenze teraz mi nejde ziadna hra, ktora vyzaduje najmenej DirectX9.
Problem je v tom, ze nemozem nainstalovat DirectX9.0c, lebo sa nejako nechce nainstalovat. Odklikam vsetko "Next"... ako vzdy, ale ani sa nenainstaluje, len hodi hlasku, ako keby sa uspesne dokoncila instalacia, a tam je napisane len "The components installed are now ready to use" a verzia DirectX ostane pri 8.1. DXDIAG nehlasi ziadne problemy.
Sosol som z netu DirectX9.0a a ten nainstalovat isiel, avsak potom uz nesli ziadne videa prehravat (opat len ciernota) vo vsetkych prehravacoch, tak ako predtym (vid prva cast prispevku).
Takze ako z tejto zamotanej situacie? Tu hlasku "The components installed are now ready to use" som googloval, ale nenasiel som nic pouzitelne.
Vratit sa pomocou System Restore pred uplne prvu instalaciu DirectX9.0c nepripada do uvahy, lebo po nom som instaloval a nastavoval vlastne vsetko, s cim som stravil cely vcerajsok.
Takze za akukolvek radu budem vdacny, zvlast za taku, ktora mi pomoze - tu ocenim tucnou K+ karmou.
P.S: prispevky typu "preinstaluj system" beriem ako spam a davam za ne K- !