Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

XP SP2: Videa, hry a DirectX [problem]
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Software  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Mek
Guru wannabe
Guru wannabe

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 23.03.2005

PríspevokZaslal: 08 Feb 2007, 17:06    Predmet: XP SP2: Videa, hry a DirectX [problem] Odpovedať s citátom  

Takze predvcerom som si reinstalil system a dal som tam XP a na to rovno SP2. Hned potom som instaloval vsetky ovladace, DirectX9.0c a nastavoval vsetko k obrazu svojmu. Instaloval som aj dalsie programy, co bezne pouzivam, obnovoval data...
No a potom doslo na kodeky a tak. Nainstaloval som Ace Mega codec pack a bolo. Ale problem - vsetky videa v BSplayeri mi idu iba so zvukom, titulky sa zobrazuju, ale namiesto obrazu vidim len ciernotu. BSplayer teda neprehra ani jeden video subor. Avsak Windows media player prehrava WMV subory tak, ze su strasne tmave, aby som vobec nieco videl - nepomohlo ani zvysenie kontrastu a jasu na monitore. Tak isto sa sprava aj RealPlayer pri prehravani RMVB suborov.
Takze som skusal kadejake cachre-machre s kodekmi, ale nic nepomohlo. Z netu som sosol program "DirectX Happy Uninstall" a pomocou neho som odinstaloval DirectX9.0c a teraz mam verziu 8.1 (defaultne instalovanu s windowsom).
Nastali zmeny - BSplayer sice stale nic neprehra, tak ako predtym, avsak v ostatnych prehravacoch (RealPlayer, WMP, VLC) ide vsetko tak ako ma. Lenze teraz mi nejde ziadna hra, ktora vyzaduje najmenej DirectX9.
Problem je v tom, ze nemozem nainstalovat DirectX9.0c, lebo sa nejako nechce nainstalovat. Odklikam vsetko "Next"... ako vzdy, ale ani sa nenainstaluje, len hodi hlasku, ako keby sa uspesne dokoncila instalacia, a tam je napisane len "The components installed are now ready to use" a verzia DirectX ostane pri 8.1. DXDIAG nehlasi ziadne problemy.
Sosol som z netu DirectX9.0a a ten nainstalovat isiel, avsak potom uz nesli ziadne videa prehravat (opat len ciernota) vo vsetkych prehravacoch, tak ako predtym (vid prva cast prispevku).
Takze ako z tejto zamotanej situacie? Tu hlasku "The components installed are now ready to use" som googloval, ale nenasiel som nic pouzitelne.
Vratit sa pomocou System Restore pred uplne prvu instalaciu DirectX9.0c nepripada do uvahy, lebo po nom som instaloval a nastavoval vlastne vsetko, s cim som stravil cely vcerajsok.
Takze za akukolvek radu budem vdacny, zvlast za taku, ktora mi pomoze - tu ocenim tucnou K+ karmou. Very Happy
P.S: prispevky typu "preinstaluj system" beriem ako spam a davam za ne K- !
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Šu-Do
VIP
VIP

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: 09 Feb 2007, 16:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

nemoze vsetko vyriesit iny ovladac k VGA ?? Wink
kamosovi som nahodil iny ovladac kvoli hre.. hra mu potom v poho isla.. avsak problemy s videami mal identicke s tebou
skusal hrozne vela druhov kodekov.. (packy ci samostatne kodeky a nic)
... potom som mu teda dal ine ovladace a v poho Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Mek
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 09 Feb 2007, 18:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

aha ano, medzitym mi to poradili na jedom DC hube aby som skusil ovladace ku gravife vymenit, tak som nainstaloval najnovsie od NVIDIE a nic sa nezmenilo. Tie ovladace som preinstaloval tak, ze som ich poctivo najprv odinstaloval a potom znova nainstaloval.
Nejake ine napady? Confused
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Mek
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 09 Feb 2007, 20:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak som spravil jednu vec - nainstaloval som SP2 znova. Pomohlo to len v tom smere, ze to nainstalovalo konecne DirectX9.0c.
Nainstaloval som najnovsiu verziu BSplayer Pro a uz mi v nom vsetky videa idu.
Avsak, vsetky videa, nezavisle na tom, akeho su typu (MPG, RMVB, AVI, WMV,...) a nezavisle na prehravaci, davali stale prilis tmavy obraz na to, aby sa to dalo nejako seriozne pozerat.
V RealPlayeri to bolo najhorsie, tak som sa zacal trochu hrabat v nastaveniach. Nasiel som daco ako "Vylepsenie grafiky" - bol to taky posuvnik, ktory ponukal tri moznosti, defaultne to bolo na tej tretej (povolit vsetko). Tento posuvnik som posunul do strednej pozicie (disable overlays) Question a zrazu RMVB videa idu, ako maju. Napriek tomu, ked v RealPlayeri otvorim nejake AVI alebo ine, tak stale ide tmavo.
Tieto ostatne subory asi budem otvarat v BSplayeri, kedze som tam nasiel taku akusi vymozenost ze "Nastavit farby" tak tam som ponastavoval nejako jas a kontrast, aby sa na to dalo pozerat.
Je to len take "utekanie od problemu", ale napokon som dosiahol, co som potreboval. Dufam, ze mi to tak vydrzi.
Kazdopadne, ak by mi niekto pomohol do takej miery, aby uz ziadne videa nesli tmavo, tak moja odmena vo forme tucnej karmy stale plati Wink
Návrat hore
Šu-Do
VIP
VIP

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: 09 Feb 2007, 21:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja ti mozem napisat len tolko ze pri niektorych kodekoch som mal aj ja tmave videa... niektore ovsem... Confused
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Software
Strana 1 z 1

Prejdi na: