zanechanie vs a zahranicie(problem ohladom byrokracie)
zanechanie vs a zahranicie(problem ohladom byrokracie)
takze sestra nespravila 4.rocnik VS. nechapem co sa stalo, nejak sa na to vykaslala, ale o to teraz nejde. isla na brigadu do zahranicia a rozhodla sa tam zostat a neprihlasit sa znova do skoly. neviete ako je to teraz zo socialnou a zdravotnou poistovnou? musi sa nahlasit po odchode skoly, ci staci ak na urad zajde az po prichode. dalsi problem: maju rodicia narok na socialne pridavky za letne mesiace aj ked poslednu(neuspesnu) skusku mala v juni? lebo som pocul o takej variante, ze tento narok zanika po ukonceni studia a to je vraj v tomto pripade prave ta posledna skuska.
Re: zanechanie vs a zahranicie(problem ohladom byrokracie)
No zalezi od toho ako tu skolu ukoncila, ak nespravila skusku a zhodnotila, ze ju znova ani neurobi, tak studium konci dnom, kedy sa uzatvaraju pocty kreditov pre postup do dalsieho rocnika (u nas koniec skuskoveho), ak to bol posledny mozny termin skusky by to malo byt tak, ako pises, ale ci to niekto presne kontroluje, tak to neviem.
K poistovniam - zdravotna poistovna je spravidla zhovievavejsia, kedze mas moznost prestupit inam a chcu si ta udrzat
Do socialnej by som urcite zavolal a zistil ako to je, malo by stacit pisomne oznamenie, co moze urobit sestra aj zo zahranicia. Termin tu bude asi kratsi, napriklad pri zalozeni zivnosti to musis v SP oznamit do 8 dni od vydania zivnostenskeho listu, cize je to dost o hubu. Samozrejme chybu neurobis ak sa ozves aj zdravotnej poistovni a zistis ako to chce mat, ja som si svoje uzil pri zuctovani poistenia - zakon je v ich pripade iba pribliznym navodom 
K poistovniam - zdravotna poistovna je spravidla zhovievavejsia, kedze mas moznost prestupit inam a chcu si ta udrzat