Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 23 Apr 2014, 17:29



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 25 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku
Zapojenie LED
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.6.2006
Príspevky: 4355
Bydlisko: DeathRow Records [KE]
Karma: Level +3
Príspevok Zapojenie LED
Caute, chcel by som sa opytat, ako by sa dalo spravit ked mam LED Diodu v trubicke, nieco ako podomacky vyrobeny neon a teraz bezi na baterke. Chcel by som aby to bezalo s PC a spustalo sa to s nim. Nevie niekto poradit ako na to?


18 Feb 2007, 22:58
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.6.2006
Príspevky: 2475
Bydlisko: na Slovensku v Pažravej pri Zvolene
Karma: Level +4
Príspevok 
Poznáš pracovné hodnoty Tvojej LED (z katalógu: IK, UAK)?


19 Feb 2007, 0:45
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1921
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie LED
sirmisoturbo píše:
Caute, chcel by som sa opytat, ako by sa dalo spravit ked mam LED Diodu v trubicke, nieco ako podomacky vyrobeny neon a teraz bezi na baterke. Chcel by som aby to bezalo s PC a spustalo sa to s nim. Nevie niekto poradit ako na to?
Na akej baterke?1.5v or 4.5v?Da sa to napojit cez USB.Tam je vystup 5v a su LED ktore mozu ist na priamo,no a pred niektore treba supnut rezistor,popr. ak mas 2 LED tak ich zapojit do serie...Ako napisal fikus...-najlepsie by bolo ak by si poznal hodnoty-aspon to napätie,ale ak nie tak sa to da aj bez toho,len treba byt opatrny.Vystup z USB su dva krajne kontakty(mas tam 4)tie dva stredne nepouzijes.Ak si polozis USB na stol tak,ze dole mas to "biele"a z hora vidis na kontakty,tak vlavo mas - a vpravo mas+.Odporucam najprv poskladat,nasledne vyskusat na 4.5v baterii(najlepsie by bol zdroj 5v) a ak funguje potom zapajat do PC.AK ti nie je nieco jasne,radsej sa opytaj,lebo si lahko mozes odpalit nieco v PC.Inac,ak by si pouzil HLADAT najdes http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=56456&highlight=zapojenie... :)


19 Feb 2007, 8:06
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.6.2006
Príspevky: 4355
Bydlisko: DeathRow Records [KE]
Karma: Level +3
Príspevok 
No takze mam ich z optickych mysiek (jedna Genius a druha Trust) a mam este jednu led-ku lebo vcera som pokazil dalsiu mysku (uz mam novu) a ako napojit do USB? Nemohol by niekto prosim dat link na navod kde sa ro rozoberalo? Dik. A treba mat nejaky USB kabel? Mam jeden predlzovaci, alebo aky treba?


19 Feb 2007, 12:05
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1921
Karma: Level +4
Príspevok 
Ano,potrebujes USB kabel.Ak ho odstrihnes,tak musis zistit ktore zily su spravne,na ktore to treba napojit.Ale ak ti to nie je jasne ani podla toho nakresu,tak tak to daj spravit radsej niekomu kto sa vyzna viac,lebo si narobis viac skody ako osohu...


Prílohy:
Poznámka: schema
b.jpg
b.jpg [ 16.09 KiB | Zobrazené 7003 krát ]
19 Feb 2007, 19:58
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.6.2006
Príspevky: 4355
Bydlisko: DeathRow Records [KE]
Karma: Level +3
Príspevok 
no takze,dal som to do usb,ale mam nejake vysoko-svietive diody asi nieco cez 3 volty a usb potom svieti aj s dvoma,ale svietia troska slabsie,da sa nejako zvysit voltaz alebo ako sa to vola pre USB???


20 Feb 2007, 18:43
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1921
Karma: Level +4
Príspevok 
Na USB sa napätie neda zvysit.Je to 5v.Jedina moznost je zapojit LED paralelne.Podla obrazku by to malo byt jasne.Ak su zapojene do serie scitaju sa napätia a ak je jedna na 3v,tak dve potrebuju 6v a to je vela,preto to na 5v svieti slabo.Ale ak to zapojis paralelne,scitavaju sa prudy(I) a napätie"ostava" a to je zase uz malo a pokial su skutocne na 3v,mohli by sa obe LED odpalit-preto je tam potrebny rezistor,obr.3-podla toho to treba zapojit.Hodnota R by sa dala vypocitat poda ohmovho zakona I=U/R,ale nakolko hodnoty U a I nepoznas,tak ostava len skusat spravnu hodnotu R.Opät odporucam na nejakom inom zdroji.Cim bude hodnota R nizsia tym budu LED silnejsie svietit(obvodom bude pretekat vacsi prud I),avsak ak prekrocis vyrobcom odporucanu hodnotu I na LED,skratis tym zivotnost.Mozno by to slo aj na 5v bez rezistora...Existuju LED aj na 12v.Takze len skusat,popr. pouzit trimer(rezistor s nastavitelnou hodnotou) a ak to bude svietit ok,nastavenu hodnotu odmerat a nahradit pevnym rezistortom...


Prílohy:
b.jpg
b.jpg [ 17.77 KiB | Zobrazené 6961 krát ]
20 Feb 2007, 22:24
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.6.2006
Príspevky: 4355
Bydlisko: DeathRow Records [KE]
Karma: Level +3
Príspevok 
diq zajtra ku mne prida kamos,on to vlastne mi robi,skusime a napisem ako som dopadol.dik


20 Feb 2007, 22:27
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2006
Príspevky: 419
Bydlisko: Pezinok/www.tupac.cz
Karma: Level +2
Príspevok 
neni jednoduchšie obetovat tie 3-4 kilca?? na normalnu do PC?? :oops:


21 Feb 2007, 16:36
Profil  ICQ  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.6.2006
Príspevky: 4355
Bydlisko: DeathRow Records [KE]
Karma: Level +3
Príspevok 
PLS teraz tu neni ten kamos a chcem napojit len jednu ledku,ale aby svietila naplno,on to tak urobil a slo to v pohode cez USB.z kabla ide zeleny,cerveny,biely,cierny kabel.ktore mam napojit???


23 Feb 2007, 18:38
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1921
Karma: Level +4
Príspevok 
Cerveny+ a Cierny-


23 Feb 2007, 22:06
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.9.2006
Príspevky: 648
Karma: Level +2
Príspevok Re: Zapojenie LED
sirmisoturbo píše:
Caute, chcel by som sa opytat, ako by sa dalo spravit ked mam LED Diodu v trubicke, nieco ako podomacky vyrobeny neon a teraz bezi na baterke. Chcel by som aby to bezalo s PC a spustalo sa to s nim. Nevie niekto poradit ako na to?

skus sa pytat v obchode

a jake mas pripojenie


27 Apr 2007, 15:09
Profil  ICQ  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.10.2010
Príspevky: 3
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Zapojenie LED
Ahojte je tu niekto kto by mi vedel pomocť ?? chcela by som si zapojiť do akvárka LEd diódy ,problem je ten že neviem ako :( Som totálna Lama :/
Mám len tie led diódy čo ešte k tomu budem potrebovať??? A keby niekto vie potom poradit aj ako by som to zapojila?? DAKUJEM SURNEE


04 Okt 2010, 16:30
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.4.2007
Príspevky: 1254
Karma: Level +3
Príspevok Re: Zapojenie LED
moncica29 píše:
Ahojte je tu niekto kto by mi vedel pomocť ?? chcela by som si zapojiť do akvárka LEd diódy ,problem je ten že neviem ako :( Som totálna Lama :/
Mám len tie led diódy čo ešte k tomu budem potrebovať??? A keby niekto vie potom poradit aj ako by som to zapojila?? DAKUJEM SURNEE


Ake diody mas? na co ich chces napojit? Pokial nevies na tieto otazky odpovedat tak by som ti neodporucal zapajat to.


04 Okt 2010, 16:55
Profil  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.10.2010
Príspevky: 3
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Zapojenie LED
aughostino píše:

Ake diody mas? na co ich chces napojit? Pokial nevies na tieto otazky odpovedat tak by som ti neodporucal zapajat to.


No nwm ako mysliš ze ake ale su vodotesne :) to je asi dost dôležite a checla som to spravit na vypínač :)


04 Okt 2010, 16:57
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.4.2007
Príspevky: 1254
Karma: Level +3
Príspevok Re: Zapojenie LED
Pojem led dioda je dost siroky pojem. je ich viac druhov. podla toho sa urcuju hodnoty diody a podla toho sa vypocitaju dalsie hodnoty vsetkeho co na to potrebujes (zdroj, rezistor).

vodotesna? :D


04 Okt 2010, 17:23
Profil  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.10.2010
Príspevky: 3
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Zapojenie LED
hej vodotesne :) co si take ešte nepocul?


04 Okt 2010, 17:43
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.4.2007
Príspevky: 1254
Karma: Level +3
Príspevok Re: Zapojenie LED
No schvalne hod sem foto, som zvedavy. a napis aj farbu aku maju.


04 Okt 2010, 17:56
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 6.6.2008
Príspevky: 592
Bydlisko: nedaleko od hojko.com
Karma: Level +2
Príspevok Re: Zapojenie LED
vsak ked hodi foto farbu budes vidiet ne ? :D btw


Prílohy:
5c197eaf66_19865523_o2.jpg
5c197eaf66_19865523_o2.jpg [ 39.2 KiB | Zobrazené 3961 krát ]
08 Okt 2010, 19:50
Profil  Pokec  Facebook  
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2007
Príspevky: 1330
Bydlisko: BJ
Karma: Level +2
Príspevok Re: Zapojenie LED
urcite chce tam nieco vykonove :D cca 10W ledku :D ktoru rovno pripoji na chladic od CPU :D


09 Okt 2010, 2:11
Profil  ICQ  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 25 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2014
[ Time : 0.746s | 14 Queries | GZIP : On ]