Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Zaujimave obmedzenia sieti? Chello?!
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Dem0n
Professional
Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 02.08.2005

PríspevokZaslal: 27 Sep 2006, 19:12    Predmet: Zaujimave obmedzenia sieti? Chello?! Odpovedať s citátom  

Mam taky problem mam Chello 10mbit a z nejakeho dovodu mam obmedzenie stahovanie dat. Ma niekto taky isty problem? Podotykam, ze cez torrenty mi ide rychlost 250kB/s ale som pocul ze obmedzuju na 16kB/s... mate aj vy podobne problemy!?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jjj
King
King

Založený: 23.09.2004

PríspevokZaslal: 27 Sep 2006, 20:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

Precitaj si zmluvu co si vlastne podpisal Rolling Eyes Twisted Evil
Mozes ju sem aj upnut nece sa mi to hladat ....
Návrat hore
Dem0n
Professional
Professional

Založený: 02.08.2005

PríspevokZaslal: 28 Sep 2006, 6:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

Uz je to v poriadku, mali technicke problemy Rolling Eyes mozete locknut Wink
Návrat hore
jjj
King
King

PríspevokZaslal: 30 Sep 2006, 16:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nic sa nebude lockovat .. mna by ta zmluva zaujimala ..ak mas scaner mohol by si to pre mna a dalsich ludi urobit Confused
Ide o to ze co je tam v tych zmluvnych podmienkach napisane .... hlavne o rychlosti fup agregacii a reklmaciach ci vypovedani zmluvy. Toto na svojich strankach nemaju a ani to tam asi mat nebudu .....

Ak to upnes patri ti moje velke DIKI Wink
Návrat hore
killa_bee
Star
Star

Založený: 25.08.2005

PríspevokZaslal: 30 Sep 2006, 21:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

chod na http://www.upc.sk potom click na Internet - Ceny a uplne na spodku mas sekciu Stiahnut, su tam vsetky zmluvne podmienky pre vsetky produkty
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jjj
King
King

PríspevokZaslal: 03 Okt 2006, 20:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak chello ma v zmuvach na vsetkych uzivatelov velmo pekne usitu Fup a je teda dost mozne ze kazdou chvilou ju mze zacat uplatnovat ..... a co je najviac na prd tym ze to podpisete s tym aj suhlasite .. tak neviem no je tu nejaky pravnik ..je tam nejaka medzera .. slo by to obist/vypovedat zmluvu .. THX Sad

7.8 Poskytovateľ je povinný poskytovať riadnu dostupnosť k Službe a táto povinnosť nemôže byť splnená, ak
je Sieť preťažená. V tejto súvislosti sú Užívatelia oprávnení využívať Službu len v rámci povolenej kapacity.
Poskytovateľ môže stanoviť povolený objem prenesených dát pre jednotlivé rozsahy Služby. Prekročenie
povoleného objemu nastane, keď počas doby určenej Poskytovateľom bol vyčerpaný objem prenesených dát
povolený pre daný rozsah Služby. Ak Užívateľ dosiahne 90% povoleného objemu za určenú dobu, Poskytovateľ
zašle Užívateľovi oznámenie, v ktorom sú definované právne následky. Ak Užívateľ dosiahne 100% povoleného
objemu za určenú dobu, Poskytovateľ služby má nárok obmedziť poskytovanie Služby prostredníctvom zníženej
rýchlosti prenosu dát.

Čl. 18 Zmena Podmienok a Tarify
18.1 Poskytovateľ si v súlade s § 40 a nasl. Zákona vyhradzuje právo jednostranne zmeniť Podmienky a/alebo
Tarifu vydaním nových Podmienok a/alebo Tarify.
18.2 Ak Poskytovateľ vydá nové Podmienky a/alebo Tarifu, je povinný najneskôr jeden mesiac pred dňom
nadobudnutia účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify písomne alebo elektronickou poštou na chello adresu
alebo iným vhodným spôsobom (napr. na internetovej stránke, zaslaním SMS) o tom upovedomiť Užívateľa a
nové znenie Podmienok a/alebo Tarify sprístupniť na ZS. Ak zmenou Tarify nedôjde k zvýšeniu Ceny, stačí, ak
Poskytovateľ zverejní Tarifu najneskôr v deň jej účinnosti; o takejto zmene nie je Poskytovateľ povinný
upovedomiť Užívateľa.
18.3 Ak Užívateľ nesúhlasí s novými Podmienkami a/alebo Tarifou, má právo z tohoto dôvodu vypovedať
Zmluvu, najneskôr však doručením písomnej výpovede Poskytovateľovi 10 dní pred dňom nadobudnutia
účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify. Výpovedná lehota v takomto prípade uplynie ku dňu nadobudnutia
účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify. Ak Užívateľ nevypovie Zmluvu v uvedenej lehote a uvedeným
spôsobom, Zmluva sa zmení nadobudnutím účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify a Poskytovateľ má
právo na úhradu Ceny podľa novej Tarify počnúc dňom nadobudnutia účinnosti novej Tarify. Nová Tarifa sa
netýka Ceny uhradenej riadne a včas na Obdobie, ktoré začalo pred nadobudnutím účinnosti novej Tarify.

Čl. 17 Zmena Zmluvy
17.1 Zmluvné strany môžu dohodou zmeniť rozsah Služby, spôsob platby a Obdobie.
17.2 Užívateľ je oprávnený písomne, telefonicky alebo elektronickou poštou zo svojej chello adresy požiadať o
zmenu spôsobu platby, o zmenu rozsahu Služby alebo Obdobia podľa aktuálnych možností Poskytovateľa.
Poskytovateľ tejto žiadosti vyhovie najneskôr do 30 dní od jej prijatia. V prípade telefonickej žiadosti alebo
žiadosti prostredníctvom elektronickej pošty môže Poskytovateľ stanoviť povinnosť a podmienky identifikácie
PIN kódom a variabilným symbolom.
17.3 Poskytovateľ je oprávnený písomne alebo na chello adresu oznámiť návrh na zmenu rozsahu Služby,
doterajšieho spôsobu platby alebo Obdobia najneskôr 30 dní pred nadobudnutím účinnosti takejto zmeny a
zároveň je povinný poskytnúť Užívateľovi možnosť voľby v rámci rozsahov poskytovanej Služby, spôsobov
platby a/alebo Období. Užívateľ má právo (I) z tohoto dôvodu vypovedať Zmluvu, ak s navrhovanou zmenou
nesúhlasí, najneskôr však doručením písomnej výpovede 10 dní pred nadobudnutím účinnosti takejto zmeny,
alebo (II) zvoliť si inú Službu, spôsob a/alebo Obdobie v rovnakej lehote. Výpovedná lehota v takomto prípade
uplynie nadobudnutím účinnosti takejto zmeny. Ak si Užívateľ v lehote 10 dní pred nadobudnutím účinnosti
takejto zmeny nezvolil iný rozsah Služby, spôsob platby a/alebo Obdobie a ani nevypovedal Zmluvu,
Poskytovateľ má právo písomne na Kontaktnú adresu vypovedať Zmluvu ku dňu nadobudnutia účinnosti takejto
zmeny; ak toto právo nevyužije, Zmluva sa zmení nadobudnutím účinnosti takejto zmeny.
17.4 Zmluva sa mení aj zmenou Podmienok a Tarify podľa čl. 18 Podmienok. Zmluva sa považuje za zmenenú
nadobudnutím účinnosti nových alebo zmenených Podmienok a/alebo Tarify.
17.5 Na zmenu Zmluvy podľa čl. 17.2 až 17.4 Podmienok sa nevyžaduje písomná forma s podpismi obidvoch
zmluvných strán.
17.6 Užívateľ týmto udeľuje súhlas s prevodom a postúpením práv a povinností vyplývajúcich Poskytovateľovi
zo Zmluvy na tretiu osobu.
17.7 Ak zo Zmluvy výslovne nevyplýva niečo iné, Zmluvu možno meniť len na základe písomných zmien a
dodatkov podpísaných obidvomi zmluvnými stranami.

Toto si odporuje ...
Ak Užívateľ nesúhlasí s novými Podmienkami a/alebo Tarifou, má právo z tohoto dôvodu vypovedať
Zmluvu, najneskôr však doručením písomnej výpovede Poskytovateľovi 10 dní pred dňom nadobudnutia
účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify.
a toto ...
Ak zmenou Tarify nedôjde k zvýšeniu Ceny, stačí, ak
Poskytovateľ zverejní Tarifu najneskôr v deň jej účinnosti; o takejto zmene nie je Poskytovateľ povinný
upovedomiť Užívateľa.
18.3 Ak Užívateľ nesúhlasí s novými Podmienkami a/alebo Tarifou, má právo z tohoto dôvodu vypovedať
účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify.

Sak je to kokocina ..... ako mozem doddrzat tych 10 dni ked providerovi stacio oznamit zmeny v den konania zmien ?
Návrat hore
killa_bee
Star
Star

Založený: 25.08.2005

PríspevokZaslal: 05 Okt 2006, 8:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nic si tam neodporuje, poviem ti to po lopate

- ak sa chello rozhodne zmenit Sluzby, resp Tarify a tato zmena sa bude tykat zvysovania cien, tak je povinny to oznamit minimalne tusim tych 30 dni pred tou zmenou. Cize mas dostatok casu dorucit pisomnu vypoved.

- ak sa cena menit nebude, tak nie su povinny to vopred oznamit, pretoze konkurencia je tvrda a Sluzby (rychlost v tomto pripade) ide stale hore a kazdy normalny clovek sa tomu len potesi. Ja som napr. zacinal na Classicu 384/?? a momentalne Classic 4mega+3 ostre IPcky Smile stale za tu istu cenu. Naozaj nemam dovod vypovedat zmluvu.

A co sa tyka FUPky...uz som to tu pisal tusim viackrat, z neoficialnych kruhov by sa kapacita mala pohybovat okolo 80GB. No a tolko trafficu je na normalneho uzivatela myslim ze viac nez dost.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dudinko
Light Professional
Light Professional

Založený: 20.08.2006

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 10:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

Takze pisal som mail do chella ohladom tejto otazky a odpoved znela takto:
Citácia:
Dobry den pan /vycenzurovane/!

Dakujeme, ze vyuzivate nase sluzby Chello. Obmedzenia rychlostne a datove sme nezaviedli. V pripade, ze mate obmedzenu rychlost, skuste nas kontaktovat telefonicky na cisle 02/594 22 333.

S pozdravom

Marek Novák
Internet Helpdesk
UPC Broadband Slovakia, s.r.o.
tel.: +421 (0)2 594 22 333
fax: +421 (0)2 594 22 200, 400, 323
post@upc.sk
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
jjj
King
King

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 15:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ludkovia ako je to so zapajanim dalsich zariadeni za dodany ethernet modem od UPC ?
Dostal som info ze jedine zariadenie co je mozne pouzit je iba pasivny/aktivny swich coz absolutne nevyhovuje mojim potrebam na bezpecnost a dalsiu administraciu mojej domacej siete .... zaujimalo byma ci to nejako riesite a co tam maju chelisti pozapajane ... noa podla jedneho infa co sa ku mne dostalo udajne ich servery dokazu rozlistit router od PC ... (btw sak router aj sietovka maju vlastne mac adresy tak mi nejako neleze dohlavy jakma mozu za nieco podobne dodzubat ...)
Rolling Eyes
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 15:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

jjj napísal:
Ludkovia ako je to so zapajanim dalsich zariadeni za dodany ethernet modem od UPC ?
Dostal som info ze jedine zariadenie co je mozne pouzit je iba pasivny/aktivny swich coz absolutne nevyhovuje mojim potrebam na bezpecnost a dalsiu administraciu mojej domacej siete .... zaujimalo byma ci to nejako riesite a co tam maju chelisti pozapajane ... noa podla jedneho infa co sa ku mne dostalo udajne ich servery dokazu rozlistit router od PC ... (btw sak router aj sietovka maju vlastne mac adresy tak mi nejako neleze dohlavy jakma mozu za nieco podobne dodzubat ...)
Rolling Eyes
uplne jednoducho. Vyrobcovia maju prideleny prefix MAC adresy podla ktorej sa da rozoznat jak vyrobca, tak aj jeho konkretny typ vyrobku. tu je zoznam vyrobcov, podla ich OUI http://standards.ieee.org/regauth/oui/oui.txt
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete
Strana 1 z 1

Prejdi na: