|
| Autor |
Správa |
Robbie42 Star

Stav:  Založený: 17.12.2005 Príspevky: 567
Zaslal: 13 Sep 2006, 15:28 Predmet: Zdielanie DSL |
|
|
Mal by som otázku...
Sused oproti má zriadené DSL pripojenie a chceli by sme sa o to "podeliť"... Otázka je, ako sa to dá zariadiť? Teda čo k tomu potrebujeme, ako dostať k nám káble a podobné lamerské otázky... ďakujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
sundevil VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.03.2005 Príspevky: 2697 Bydlisko: Home: MT Work: BA Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
snake2 Medium Professional

Stav:  Založený: 01.03.2006 Príspevky: 1130 Bydlisko: H:Kerestur(TT);S:Brno(CZ) Karma: 
|
Zaslal: 13 Sep 2006, 15:32 Predmet: Re: Zdielanie DSL |
|
|
| Robbie42 napísal: |
Mal by som otázku...
Sused oproti má zriadené DSL pripojenie a chceli by sme sa o to "podeliť"... Otázka je, ako sa to dá zariadiť? Teda čo k tomu potrebujeme, ako dostať k nám káble a podobné lamerské otázky... ďakujem  |
co znamena "oproti" . oproti cez ulicu , oproti v baraku ..... upresni pls |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robbie42 Star

Zaslal: 13 Sep 2006, 15:41 Predmet: Re: Zdielanie DSL |
|
|
| snake2 napísal: |
| co znamena "oproti" . oproti cez ulicu , oproti v baraku ..... upresni pls |
Oproti cez ulicu  |
|
| Návrat hore |
|
 |

Stav:  Založený: 01.03.2006 Príspevky: 1130 Bydlisko: H:Kerestur(TT);S:Brno(CZ) Karma: 
|
Zaslal: 13 Sep 2006, 15:43 Predmet: Re: Zdielanie DSL |
|
|
Oproti cez ulicu  |
da sa aj kablom ( museli by ste kopat alebo to nejak natahnut na elektr. vedenie ) alebo jedine wifina a to je drahsie |
|
| Návrat hore |
|
 |
Smith Light Star

Stav:  Založený: 16.05.2004 Príspevky: 291 Bydlisko: Martin Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 13 Sep 2006, 17:25 Predmet: |
|
|
ziadny router nepotrebuje .. staci ak spravi LAN-ku a ma to v pohode .. cize 1 kabel to vyriesi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
uelektronik Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.08.2006 Príspevky: 518
Zaslal: 13 Sep 2006, 17:49 Predmet: |
|
|
| kabel by nemal tahat lebo tym porusuje zakon, nakolko je tahanie vodicov cez verejne priestranstvo bez povolenia zakazane. a navyse ak mu ten kabel bude vysiet vo vzduchu tak nie je vyluceny blesk, a tiez mu budu tiect vyrovnavacie prudy medzi zemou kamarata a jeho zemou. ak sa aj tak rozhodnes tahat kabel tak nesmie mat viac ako 100m, tak hovori norma na UTP prepojovanie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robbie42 Star

Zaslal: 13 Sep 2006, 18:35 Predmet: |
|
|
Takže káblom to je nelegálne, hej? No tak neviem čo bude... |
|
| Návrat hore |
|
 |
uelektronik Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.08.2006 Príspevky: 518
Zaslal: 13 Sep 2006, 18:40 Predmet: |
|
|
Takže káblom to je nelegálne, hej? No tak neviem čo bude... |
je to legalne ak si vybavis podpisi susedov ze suhlasia ak ten kabel pojde cez spolocne priestory vlastnikov panelaku a ziska povolenie od bytovej spravy, a ak byvas v rodinnom dome tak neviem kto to musi schvalit, asi obecny urad |
|
| Návrat hore |
|
 |
juurr0 Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.08.2006 Príspevky: 119 Bydlisko: ano mam... Karma: 
|
Zaslal: 13 Sep 2006, 19:43 Predmet: |
|
|
ja to mam tak isto mormalka som kupil kabel k susedovi a omotal to po telefonnom kablu na stlp a od tial to ide po jeho kablu na net az k nemu a nic som nemaloval na cierno mam to tak uz 8 mesiacov a pohoda ...akurat mi to raz rozkopali... ale kupil som spojku spojil zaizoloval zakopal a ide dalej :p |
|
| Návrat hore |
|
 |
Smith Light Star

|
Zaslal: 13 Sep 2006, 20:40 Predmet: |
|
|
| snake2 napísal: |
ziadny router nepotrebuje .. staci ak spravi LAN-ku a ma to v pohode .. cize 1 kabel to vyriesi  |
Ked to spravi jednym kablom, tak v tom bude jeden hacik. On nebude moct surfovat ked nebude ten prvy comp zapnuty + pripojeny (stal by sa z neho vlastne proxy server) a to pochybujem ze by ho ten chalan nechaval bezat 24/7 len kvoli netu.. Uz len kvoli tej spotrebe elektriky. Takto tam hodi router a ma zanedbatelnu spotrebu elektriky a obaja mozu surfovat nezavisle na sebe a navyse to maju tiez aj LANku
//obrázky pridávajte do príloh
|
|
| Návrat hore |
|
 |
micpu Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2006 Príspevky: 405 Bydlisko: WC Karma: 
|
Zaslal: 13 Sep 2006, 21:20 Predmet: |
|
|
niektore routre maju iba jeden konektor na pc siet...tak staci dat za router nejaky hub a mas to...ja to tak mam doma...mam hub s 8 konektormi na pocitac. Ten hub je sice len 10Mb/s ale aj tak takou rychlostou ziaden net nejde a hub som dokonca dostal zadarmo lebo teraz sa uz vsade pouzivaju len 100Mb/s huby, takze v kazdej firme sa ich chcu zbavit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Smith Light Star

|
Zaslal: 14 Sep 2006, 5:37 Predmet: |
|
|
| vsak jasne, mne len ide o to aby to nezapajal ako pisali chalani hore, ze jeden PC za druhu ale radsej vedla seba, a ziska tym viacero vyhod. Ale tak ked vie ze bude zapajat dva PCs tak asi nebude kupovat jednoportovy router... |
|
| Návrat hore |
|
 |
micpu Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2006 Príspevky: 405 Bydlisko: WC Karma: 
|
Zaslal: 14 Sep 2006, 6:40 Predmet: |
|
|
hmmm..ale teraz ked si kupujes pripojenie dsl tak dostavas router a vacsinou je jednoportovy, ale ked uz mate dsl tak jsne ze si jednoportovy kupovat nebude to da rozum |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|