Zdravotne postizene deti
-
fikotek
King
- Kontaktovať používateľa:
Zdravotne postizene deti
Zdravim,
Mluvime o detech "lidech" ktere se narodi uz s nejakou vadou !! Nemluvime o lidech kterym se to stalo v prubehu zivota !!
Jaky mate nazor na tyto deti popr. "dospele" Jak prospivaji nasi "normalni" komunite??
Ja mam na to svuj mozna pro nekoho nelidsky nazor ale podle me by se to melo zabijet hned jak se zjisti ze to dite nebude zdrave. Vzdy me poradne nasere kdyz v televizi vidim kolik jim de penez do ruznych fondu a poradaji se pro ne akce a buh vi co jeste. Namisto toho by tyhle miliardy mohli venovat na daleko uzitecnejsi veci jako je rekonstrukce silnic popr. MHD zadarmo atd.
Mluvime o detech "lidech" ktere se narodi uz s nejakou vadou !! Nemluvime o lidech kterym se to stalo v prubehu zivota !!
Jaky mate nazor na tyto deti popr. "dospele" Jak prospivaji nasi "normalni" komunite??
Ja mam na to svuj mozna pro nekoho nelidsky nazor ale podle me by se to melo zabijet hned jak se zjisti ze to dite nebude zdrave. Vzdy me poradne nasere kdyz v televizi vidim kolik jim de penez do ruznych fondu a poradaji se pro ne akce a buh vi co jeste. Namisto toho by tyhle miliardy mohli venovat na daleko uzitecnejsi veci jako je rekonstrukce silnic popr. MHD zadarmo atd.
-
fikotek
King
Šu-Do kazdopadne lepsi vrazet penize do infrastruktury nez do takovych dementu kteri sou tak akorat na obtiz a lidstvo z toho nic nema. Jen mi rekni co ti da takovy dement??
Rozdil je v tom ze zdravy clovek muze pracovat pulku zivota a pak ho nestastnou nahodou srazi auto a zustane na voziku. A tou pulkou zivota aspon neco da spolecnosti nacoz ten co se tak uz narosi da spolecnosti tak akorat velke kulove a je tak akorat na obtiz. U nas na Vsetine znam zenskou ktera se o takoveho stara uz od narozeni a je s nim porad doma a nic jiného nedela jen se o nej stara. To "dite" podle me uz ma takovych 20 let neumi ani mluvit vyda zvuky podobne volani divociny a co z toho mame my?? Zajimalo by me kolik na nej dostava penez o kolik jen k vuli ni prichazi stat o penize.a aky je rozdiel medzi detmi ktore sa tak narodia a ludmi ktorym sa to stane pocas zivota?? podla teba asi treba utratit vsetkych, no nie?
-
fikotek
King
Tak mi rekni par duvodu proc je nechat zit?? A proc do nich vrazet tak horentni sumy a poradat pro ne akce. Zkus mi tohle obhajit. Ja si ani nedokazu predstavit takove mnozstvi penez ktere by se dalo vyuzit na daleko uzitecnejsi veci.gwixt napísal:nenechas si tuto diskusiu pre vlastne dobro na neskor? lepsie bude kym na to aspon trochu mentalne dospejes .... vazne
Samozrejme tohle se muze stat kazdemu v prubehu zivota to je v poradku ale proc zivit lidi o kterych vime driv nez se narodi ze budou k neuzitku.??
-
fikotek
King
Tak mame snad na to pristroje
A dalo by se to udelat i jinak. pokud by byl ten clovek zdravotne postizeny na tolik ze by nemohl pracovat tak by se o nej dana osoba strala ale uz by na nej nedstavala prispevky. Pac takovy clovek je k nicemu. A na druhou stranu tu mame nase zname citove vazby s tim uz by to bylo horsi.
To je presne jak s ciganama. Ti taky hovno delaji a dostavaji za to balik penez. S nema by se mohlo udelat to same. Nebudes pracovat nebudes dostavat penize. Samozrejmne by se museli udelat nejake smernice. Podle kterych by se urcovalo kam daneho cloveka zaradit.
jen skoda ze s tim my nic neudelame.
To je presne jak s ciganama. Ti taky hovno delaji a dostavaji za to balik penez. S nema by se mohlo udelat to same. Nebudes pracovat nebudes dostavat penize. Samozrejmne by se museli udelat nejake smernice. Podle kterych by se urcovalo kam daneho cloveka zaradit.
jen skoda ze s tim my nic neudelame.
-
Shark NX
Addict
Neviem preco k tomu takto pristupujes. Postihnuty/e clovek/dieta ma pravo zit plnohodnotne. Vyrastal som s jednym Handicapovanym v skole a chvilu som fungoval v jednej organizacii pre pomoc ludom s Downovym syndromom a poviem ti radost v ich ociach a usmev po tom co im pomozes polozi kazdeho.fikotek napísal:Tak mi rekni par duvodu proc je nechat zit?? A proc do nich vrazet tak horentni sumy a poradat pro ne akce. Zkus mi tohle obhajit. Ja si ani nedokazu predstavit takove mnozstvi penez ktere by se dalo vyuzit na daleko uzitecnejsi veci.
Samozrejme tohle se muze stat kazdemu v prubehu zivota to je v poradku ale proc zivit lidi o kterych vime driv nez se narodi ze budou k neuzitku.??
Cigan je ko*ot keby chcel tak moze robit. Ale handicapovany clovek bohuzial nemoze.
-
fikotek
King
Ja ti nevim ale jak muze zit plnohodnotny zivot s DS??Shark NX napísal:Neviem preco k tomu takto pristupujes. Postihnuty/e clovek/dieta ma pravo zit plnohodnotne. Vyrastal som s jednym Handicapovanym v skole a chvilu som fungoval v jednej organizacii pre pomoc ludom s Downovym syndromom a poviem ti radost v ich ociach a usmev po tom co im pomozes polozi kazdeho.
fikotek - nezdá sa ti, že žena sa má rozhodnúť či si dieťa nechá alebo nie, keď sa zistí, že bude nejako postihnuté ? Ako by si chcel na to vplývať ? Nútil by si matku, aby išla na potrat ?
A konkretizuj prosím zdravotne postihnutý - rátaš tam aj ľudí s nejakým fyzickým postihnutím ? Ak áno, tak potom mám o tebe dosť nízku mienku a radím ti aby si takéto sprostosti už viac nerozširoval.
A konkretizuj prosím zdravotne postihnutý - rátaš tam aj ľudí s nejakým fyzickým postihnutím ? Ak áno, tak potom mám o tebe dosť nízku mienku a radím ti aby si takéto sprostosti už viac nerozširoval.
Myslis si ze cesty su dolezitejsie ako zivot?
Keby na takych ludi islo 90% dani ale oni ledva vyziju, tie davky niesu az take velke. A vsedky firmy radsej platia pokuty akoby mali zamestnat postihnutych.
Zivot ma clovek taky aky si ho spravi, ci je normalny, postihnuty alebo je nadpriemerne inteligentny.
Som zvedavy co by si spravil keby sa Tebe malo narodit take dieta. Myslis si ze taky clovek nedokaze zit?
Mozes si spytovat svedomie, ked su Ti peniaze dolezitejsie ako zivot cloveka.
Keby na takych ludi islo 90% dani ale oni ledva vyziju, tie davky niesu az take velke. A vsedky firmy radsej platia pokuty akoby mali zamestnat postihnutych.
Zivot ma clovek taky aky si ho spravi, ci je normalny, postihnuty alebo je nadpriemerne inteligentny.
Som zvedavy co by si spravil keby sa Tebe malo narodit take dieta. Myslis si ze taky clovek nedokaze zit?
Mozes si spytovat svedomie, ked su Ti peniaze dolezitejsie ako zivot cloveka.
Tak buď si istý že potom by si tu nebol ani ty a na svete by bolo o pár miliárd ludí menej a mohli by sme sa aj pozabíjať, však? Lebo nemáme komu pomáhať, tak dáme ďalšiu vojnu... imho asi tak.
Ak je sú ti ale cesty drahšie než život, tak sa zabi a to čo ostane daj dialničnej spoločnosti.
Btw tie akcie robia väčšiou ľudia s dobrým srdcom a nie blbý štát. Takže ti máš svoje peniažky na cesty aj kebyže si jediný normálny a ostatný postihnutý čo je teraz opačne.
A to že ti nemáš ani na MHD to už je tvoja vec, skús žobrať.
Ak je sú ti ale cesty drahšie než život, tak sa zabi a to čo ostane daj dialničnej spoločnosti.
Btw tie akcie robia väčšiou ľudia s dobrým srdcom a nie blbý štát. Takže ti máš svoje peniažky na cesty aj kebyže si jediný normálny a ostatný postihnutý čo je teraz opačne.
Neviem preco, ale tato tema je podla mna zbytocna. Kazdy clovek ma pravo na zivot, nech je aky je. Trufas si snad sudit kto ma zit a kto nie? Mozno v dnesnej dobe su pristroje na zistenie tazkych psychickych poruch, ale nie vsetkych a nie vsetky sa prejavuju rovnako. Sice tito ludia nepreziju zivot plnohodnotne, ale ver mi, aj oni maju pravo zit. Ak by si zakazal narodenie postihnutych ludi, dospeli by sme do satdia, keby pravo na zivot nemali ani homosexuali, rozni prislusnici krajin atd. Tvoj pripad mi pride ako keby si len trapna atrapa nacka a ich prizemny pohlad na zivot. K- setrit nemusis.
-
fikotek
King
Kazdopadne bych nechtel mit postizene dite a rozhodne bych se o nej nechtel starat. Co by si s takovym chtel delat?? Akorat by ti doma rvalo a musel by si ho prebalovat. Takovy zivot by te bavil?? Kdyz si vezmes zrakove postizene dite. Ktere se narodi a uz od sveho pocatku nevidi. Co s takovym chces delat?? nebo bude hluche?? Co t toho zivota bude mit?? Nereknu kdyz ohluchnes v prubehu zivota. Aspon vis jake to je mozna je to potom tezke s tim zit ale co z toho ma to dite ktere se na rodi a neslysi??Ujo Marky napísal: Som zvedavy co by si spravil keby sa Tebe malo narodit take dieta. Myslis si ze taky clovek nedokaze zit?
To jako k vuli tomu ze nemame moznost nikomu pomahat se vyhlasi valka?? To nemyslis vazne?? No jo ale jaky zivot?? Podle me ti lidi nemaji normalni zivot. Tezko urcovat hranice .. ale co s takovy ma kteri sou pripoutani ke kereslu a vydavaji jen nejake zvuky kterese nepodobaji vubec nicemu. Co z toho ma ten clovek a co vic z toho ma ten co se o nej stara. Nebo ze by je to nejak dusevne naplnovalo??filip102 napísal:Tak buď si istý že potom by si tu nebol ani ty a na svete by bolo o pár miliárd ludí menej a mohli by sme sa aj pozabíjať, však? Lebo nemáme komu pomáhať, tak dáme ďalšiu vojnu... imho asi tak.
ja len chcem poznamenať, že to, čo fikotek píše, síce nie je správne, ale imo má pravdu. Na druhej strane, ľudí so zrakovým alebo sluchovým postihnutím by som sem nerátal, pretože takýto človek viac-menej dokáže mať plnohodnotný život a pre spoločnosť dokáže byť užitočný. Horšie sú na tom ľudia, ktorých ako ty opisuješ dokážu vydávať len akési zvuky a preležať celý život. Je to kruté, ale ani ja by som nechcel mať postihnuté dieťa.