Ja len dodám jeden zaujímavý fakt, ktorý tu nebol spomenutý. Na konci filmu nabádajú ľudí na registráciu na stránku projektu. Zo začiatku som bol nadšený. Čakal som nejakú komunitu, ktorá diskutuje na rôzne témy, alebo že sa minimálne dozviem koľko ľudí sa už pridalo. Miesto toho na mňa vyskočil formulár, ktorý chcel moje meno a neviem už presne čo všetko. Neodporuje to náhodou tak trochu myšlienke filmu?
K otázke projektu venus mám isté výhrady, no aj napriek tomu som zástancom aspoň vyskúšať tento režim. Nepáči sa mi ÚPLNE nahradenie ľudskej práce strojmi, pričom neposkytuje ľuďom žiadny duchovný rast (a nemyslím tým náboženstvo ako také). Nebudem ten venus odsudzovať, pretože niesom schopný zorganizovať nič lepšie.
Problematiku náboženstva v poslednej dobe preberám dosť často. Taktiež nemienim odsudzovať ani jednu stranu (zarytý ateisti / zástancovia áboženstiev). Porovnajme si ale náboženstvo a filozofiu. Filozofia je keď sa niekto domnieva, že niečo je tak ako je a prečo to tak je (

). Stavia tak len na domnienke, ktorú môže ktokoľvek vyvrátiť, a nahradiť ju nejakou inou, vlastnou domnienkou. Náboženstvo (aspoň väčšina z nich, alebo lepšie povedané väčšina z hlavných) stavia na určitých faktoch. napriek tomu si každé náboženstvo chybne vysvetľuje tieto fakty a každý tvrdí že má pravdu.
Môj názor je taký, že filozofia je vlastne náboženstvom pre ateistov (alebo skôr náhradou náboženstva).