Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Zly formular?
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Romanko
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 11.09.2005

PríspevokZaslal: 12 Sep 2006, 21:34    Predmet: Zly formular? Odpovedať s citátom  

mam takyto formular.som nasiel niekde na nete
Kód:
<-- formular.php -->

<head>
<title>mailform</title>
</head>

<body>
<table height="100%" width="100%" cellSpacing="0" cellPadding="0" border="0">
<tr><td align="center" valign="top">
<form action="send.php" method="post">
<table width="200" border="0" class="text">
<tr><td width="50"><b>J</b>méno :</td><td><input name="jmeno" accesskey="j" type="text"></td></tr>
<tr><td width="50"><b>E</b>mail :</td><td><input name="email" accesskey="e" type="text"></td></tr>
<tr><td width="50"><b>W</b>eb :</td><td><input name="web" accesskey="w"  type="text" value="http://"></td></tr>
<tr><td width="50" valign="top"><b>T</b>ext :</td><td><textarea name="text" accesskey="t"  rows="5" cols="25"></textarea></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" class="button" value="Odeslat"> &nbsp; <input type="reset" value="Vymazat"></td></tr>
</form></table>
</td></tr></table>
</BODY></HTML>

<-- send.php -->

<?php

$to = "vas@email.cz";
$extra = "From: $email\r\nReply-To: $email\r\n";
$subject = "Vzkaz od ".$jmeno."";
$mess = "Jméno: ".$jmeno."\nEmail: ".$email."\n Web: ".$web."\nText:\n".$text."";

mail ($to, $subject, $mess, $extra);

?>
<html><head>
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=formular.php">
</head></html>

a ked to hodim na stranku tak sa to ukaze a a potom napise ze na nenasla na serveri..a v riadku kde sa pise adresa sa to presmeruje na formular.php.
neviete co s tym?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
ppt
Professional
Professional

Založený: 27.05.2006

PríspevokZaslal: 12 Sep 2006, 22:09    Predmet: Re: Zly formular? Odpovedať s citátom  

Romanko napísal:
mam takyto formular.som nasiel niekde na nete

a ked to hodim na stranku tak sa to ukaze a a potom napise ze na nenasla na serveri..a v riadku kde sa pise adresa sa to presmeruje na formular.php.
neviete co s tym?
Kedze je pouzita pri formulary metoda POST, tak mi tam chyba v tom send.php este toto:
Kód:

<-- send.php -->

<?php
$email=$_POST["email"];
$jmeno=$_POST["jmeno"];
$text=$_POST["text"];
$web=$_POST["web"];

$to = "vas@email.cz";
$mess = "Jméno: ".$jmeno."\nEmail: ".$email."\n Web: ".$web."\nText:\n".$text."";

?>
A este neviem, naco tam je toto:
Kód:
<html><head>
</head></html>
By som to dal prec. Laughing
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Stav: Prihlásený
Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 13 Sep 2006, 16:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja zas neviem prečo je tam toto:
Citácia:
(to červené by som vynechal)

ppt: to presmerovanie tam dal preto, lebo nemá žiaden výstup na monitor. Žiadnu hlášku, teda sa to pošle a hneď presmeruje na formular. Výsledok je teda taký, že po stlačení odoslať by mal nastať iba reload stránky s vymazaním vstupných polí a odoslaním formulára. ALe ja by som to riešil tak, že buď: by som nerobil nové php, ale priamo vo formular.php by bol aj zdroják toho druhého (neviem už ako sa volá, ten na posielanie myslím) alebo by som vymazal ten riadok čo píšeš a dal by som tam nejaký výstup. Už som to niekde robil, to že mail() bude v podmienke if. S tými cd to tuším bolo, pamätáš?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
ppt
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 13 Sep 2006, 17:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

audiotrack napísal:
ja zas neviem prečo je tam toto:
Citácia:
(to červené by som vynechal)

ppt: to presmerovanie tam dal preto, lebo nemá žiaden výstup na monitor. Žiadnu hlášku, teda sa to pošle a hneď presmeruje na formular. Výsledok je teda taký, že po stlačení odoslať by mal nastať iba reload stránky s vymazaním vstupných polí a odoslaním formulára. ALe ja by som to riešil tak, že buď: by som nerobil nové php, ale priamo vo formular.php by bol aj zdroják toho druhého (neviem už ako sa volá, ten na posielanie myslím) alebo by som vymazal ten riadok čo píšeš a dal by som tam nejaký výstup. Už som to niekde robil, to že mail() bude v podmienke if. S tými cd to tuším bolo, pamätáš?
Jasne, pamatam. Teraz k tomu, co si oznacil cervenym. Je to tam zbytocne, ale myslim, ze by to nemalo vypisat ziadnu chybu. (inac az teraz som si to vsimol Very Happy ) Vlastne ono to to akoby do textu mailu pridalo "nic".
Návrat hore
Romanko
King
King

Založený: 11.09.2005

PríspevokZaslal: 15 Sep 2006, 10:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

A nevedeli by ste prosim vas spravit takyto jednoduchy formular??
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
audiotrack
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: 15 Sep 2006, 10:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

veď ho máš hotový.. prečítaj si čo napísal ppt a čo som písal ja a to musíš dokázať. Iba vymažeš úvodzovky a bodku (to som písal ja) a pridáš tam to čo písal ppt (to s tými premennými nazačiatok) a hotovo... ak si nevieš rady, tak poobede ti to prerobím, teraz idem jesť
---------------------------------------edit----------------------------------------
tak tu to máš:
Kód:
<-- formular.php -->

<head>
<title>mailform</title>
</head>

<body>
<table height="100%" width="100%" cellSpacing="0" cellPadding="0" border="0">
<tr><td align="center" valign="top">
<form action="send.php" method="post">
<table width="200" border="0" class="text">
<tr><td width="50"><b>J</b>méno :</td><td><input name="jmeno" accesskey="j" type="text"></td></tr>
<tr><td width="50"><b>E</b>mail :</td><td><input name="email" accesskey="e" type="text"></td></tr>
<tr><td width="50"><b>W</b>eb :</td><td><input name="web" accesskey="w"  type="text" value="http://"></td></tr>
<tr><td width="50" valign="top"><b>T</b>ext :</td><td><textarea name="text" accesskey="t"  rows="5" cols="25"></textarea></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" class="button" value="Odeslat"> &nbsp; <input type="reset" value="Vymazat"></td></tr>
</form></table>
</td></tr></table>
</BODY></HTML>

<-- send.php -->

<?php
$email=$_POST["email"];
$jmeno=$_POST["jmeno"];
$text=$_POST["text"];
$web=$_POST["web"];

$to = "vas@email.cz";
$mess = "Jméno: ".$jmeno."\nEmail: ".$email."\n Web: ".$web."\nText:\n".$text;

?>
<html><head>
</head></html>
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
dodog
Novice
Novice

Založený: 08.10.2006

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 20:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

Neviete nahodou niekto, ako by sa to presmerovanie dalo spravit tak, aby si tu informaciu subor send.php zobral s formulara.php???

Mam totiz viac formularov, vsetky funguju na tom istom send.php, ale potreboval by som rozne presmerovania. VIem, ze napr mailform.cz to maju tak spravene, ale neviem ako.
Návrat hore
ppt
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 21:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

dodog napísal:
Neviete nahodou niekto, ako by sa to presmerovanie dalo spravit tak, aby si tu informaciu subor send.php zobral s formulara.php???

Mam totiz viac formularov, vsetky funguju na tom istom send.php, ale potreboval by som rozne presmerovania. VIem, ze napr mailform.cz to maju tak spravene, ale neviem ako.
Sorry, ale z toho som velmi nepochopil. Smile Chces presmerovat na stranku, ktora bude odoslana cez formular?
Návrat hore
audiotrack
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 21:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

ak som dobre pochopil, chce toto:
má viac formulárov, ktore sa spracúvajú jedným php a v závislosti od formulára sa zobrazí hláška. Ja by som to riešil cez skryté pole vo formulári a podmienkou v php, kde sa overí hodnota toho poľa, a ak bude napríklad 1 tak napíše "objednávka odoslaná" ak bude 2 tak napíše "úspešne uložené" a tak ďalej. ak si myslel niečo iné, oprav ma..
Návrat hore
dodog
Novice
Novice

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 21:51    Predmet: Odpovedať s citátom  

audiotrack napísal:
ak som dobre pochopil, chce toto:
má viac formulárov, ktore sa spracúvajú jedným php a v závislosti od formulára sa zobrazí hláška. Ja by som to riešil cez skryté pole vo formulári a podmienkou v php, kde sa overí hodnota toho poľa, a ak bude napríklad 1 tak napíše "objednávka odoslaná" ak bude 2 tak napíše "úspešne uložené" a tak ďalej. ak si myslel niečo iné, oprav ma..

ano, chapes to dobre,
a neda sa to tak spravit, ze ak v tom skrytom poli bude hodnota napr: "www.nieco.sk/odoslane.htm" a ono to presmeruje na tu stranku (hodnotu). A na druhom formulari by bola napr hodnota "www.niecouplneine.sk/sprava.htm"
Návrat hore
audiotrack
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 21:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

a prečo to nedáš rovno do form action? no už prestávam aj ja chápať...
Návrat hore
dodog
Novice
Novice

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 22:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

ako to myslis? Mozes uviest priklad, prosim?

Tych formularov mam vela, a potrebujem spravit jeden univerzalny script, ktory uz nebudem editovat. Takze ked uviediem vo formulari ze kam sa ma konkretny formular presmerovat, tak to tam pojde.
Návrat hore
ppt
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 22:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

Cize napisem, ako som to pochopil po audiotrackovom prispevku: Mas napr. 2 formulare. Priklad:
1. formular je na registraciu
2. formular na prihlasenie uzivatela
Oba formulare odoslu udaje do jedneho php suboru. Ty chces dat do oboch formularov skryte pole (toto pole bude oznacovat, ktory formular prave odoslal data).

Toto napisal audiotrack. Ty si sa ho spytal, ci nemoze byt v tom skrytom poli ukryty nazov suboru, do ktoreho sa ma dany formular potom presmerovat. Audiotrack narazal zrejme na to, ze je uplne zbytocne toto vykonat, kedze by si tym ziskal opet viac suborov php, ktore by riesili dane problemy.
Návrat hore
dodog
Novice
Novice

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 22:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

Heh, hej, presne tak.

Ale mne nevadi, ze bude viacej suborov - myslim tych na ktore sa to presmeruje. To nevadi. Len nech je jeden send.php - univerzalny, ktory podla adresy v odoslanom formulari zisti, ze ho ma presmerovat prave tam.

A ked sa niekedy neskor vytvori novy formular, tak sa priamo v nom uviedie, ze kam ma byt presmerovany, a bez toho aby som musel editovat send.php, tak ho tam presmeruje.
Návrat hore
ppt
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 08 Okt 2006, 22:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ale ved to je uplne zbytocne. Ved ty do kazdeho formulara zadavas: <form action="send.php" method="post(abo get)">

Cize tebe stacit len menit tu hodnotu action. Cize raz das send1.php druhy raz das send2.php... Smile
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: