ZMENA ip adresy

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
lollo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

martinrozok napísal:no ok spustit som nasiel (srry) ale cmd?to je nejaka skratka?
Ved do toho okna napises cmd
a potom sa ti spusti konzola a tam napises to co chces resp. to je prikazovy riadok.
h0l0tn1k
Novice
Novice

Príspevok od používateľa h0l0tn1k »

omg vy ste lolci :D:D

Start -> Spustiť -> napisete do toho CMD to neni ziadna skratka proste napisete CMD vybehne vam take okienko a napisete do neho
ipconfig/release odpoji vas od netu
A potom ipconfig /renew pripoji na net s novou Ip
Omg ked este dakto napise ze mu to nejde ta mna je*** o zem :D LOOL :Dmate to za 30 sek ani tolko ne
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ty si lolo, sak ten thread ma rok a pol
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

h0l0tn1k napísal:omg vy ste lolci :D:D

Start -> Spustiť -> napisete do toho CMD to neni ziadna skratka proste napisete CMD vybehne vam take okienko a napisete do neho
ipconfig/release odpoji vas od netu
A potom ipconfig /renew pripoji na net s novou Ip
Omg ked este dakto napise ze mu to nejde ta mna je*** o zem :D LOOL :Dmate to za 30 sek ani tolko ne
boze moj dalsi expert... a co ak mam staticku, a co ak idem do netu cez router? a co ak...? :roll:
walker9o
Novice
Novice

zmena IP

Príspevok od používateľa walker9o »

Ahoj, mám problém potrebujem zmeniť IP adresu ale neviem prísť na to ako.
Mám Chello Premium a používam MSI Router RG54G3 mám nastavený DHCP v nastaveniach routeru som ho povolil tiež mam nastavenú IP na dynamickú.
IP by sa na tomto modeli mala meniť pomocou tlačidiel Release a Renew ale mne sa ta IPčka nemení.
V nastavení som nastavil lease time (čo chápem ako čas po ktorý mi bude s poolu ip adries požičaná ipčka na 2 hodiny ono je vlastne jedno na koľko)
ďalej mám možnosť nastaviť začiatok a koniec IP adresy len tu som trošku nepochopil či sa myslí rozsah alebo prvý a posledný octet (nastavil som na 100 a 199) po resetovaní routera stále tá istá IPčka.
Nepomáha ani vypnutie routera ani release IPčky cez cmd neviem čo s tým.

Za odpoveď ďakujem.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

u Chella, ak dobre viem, sa meni IP raz za pol roka alebo rok, a nedokazes ju zmenit sam. Ktovie, ako to maju nastavene...
kenny-mito
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kenny-mito »

prosim mam iternet od conected a chcel bi som dinamicku ip pls da sa to
Cyber
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Cyber »

lol čaute mne tie príkazy ako odpoja net aj pripoja ale ip mám stále tú istú ale ide mi menit ip ked reštartujem ruter ale to sa mi stále nehce tagže v čom je chyba? mám net od t-comu konkrétne turbo 3 díky. :D .
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Cyber napísal:lol čaute mne tie príkazy ako odpoja net aj pripoja ale ip mám stále tú istú ale ide mi menit ip ked reštartujem ruter ale to sa mi stále nehce tagže v čom je chyba? mám net od t-comu konkrétne turbo 3 díky. :D .
v pripade ze mysilis public IP
-pretoze router je dhcp klient a nie tvoj pocitac
v pripade ze mysilis private IP
-zrejme koly lease time na routry

//autoeditácia príspevku ( 09 May 2009, 13:03 )
Mek napísal:u Chella, ak dobre viem, sa meni IP raz za pol roka alebo rok, a nedokazes ju zmenit sam. Ktovie, ako to maju nastavene...
u chella si mozes zmenit IPku tak, ze si zmenis MAC adresu na routry (ak si cez router a podporuje MAC cloning/spoof), alebo ak si na priamo, existuju softy, ktore ti dokazu zmenit MAC adresu sietovky, napr SMAC.

Funguje to tak, ze ked sa napr. pripojis z inou MAC adresou po pry krat, tak ta presmeruje na (tusim chello.upc.sk, po tom ako ti prideli docasnu IP z rangu 213.x.x.x tusim) a tam si zaregistrujes MAC svojeho PC, rebootnes modem a prideli ti inu verejnu IP.

Neviem, ci ta registracia MAC adresy funguje na celej chello sieti, alebo je to nejaka Petrzalska specialitka ale ked som vcera riesil moj problem s routrom tak som si vsimol ze sa to takto da spravit.

to walker9o - ty si nastavoval urcite DHCP server na svojom routry, to akurat ovplyvni nastavenia privatnej siete.
Svojim routrom nemozes nijak ovplyvnit chello DHCP..jedine ak si na routry zmenis MAC adresu na WAN interfacy.
Pozor ale, ak si zmenis MAC rovno na routry tak ti to nepojde, lebo router ta nepresmeruje na tu stranku na ktorej sa registruje nova MAC adresa.

1/ najprv musis novu MAC adresu nastavit na PC, pripojit sa napriamo (bez routru)
2/ cez PC ta presmeruje na tu stranku, na ktorej si zaregistrujes tuto novu MAC adresu
3/ resetnes modem, pripojis sa cez router
4/ na routry nastavis na WAN taku MAC adresu, ktoru si v kroku 2 zaregistroval
5/ na PC si nastavis MAC naspat na povodnu
vysledok - tvoj router (DHCP klient) bude smerom do internetu vystupovat pod inou MAC adresou, a kedze DHCP server bude vidiet ze povodna IPcka ktoru prideloval tvojmu routru je uz obsadena (bude je drzat v databaze po cely cas lease time), prideli ti novu IP z rovnakej subnety.

//tato tema by mala byt asi tu http://www.hojko.com/internet-a-siete-f48.html
Prílohy
smac.gif
(32.3 KiB) 897 stiahnutí
cumilko
Star
Star

Príspevok od používateľa cumilko »

meffisto mas pravdu ale ja som si ju zrejme menil uz tolko krat ze chello ma zacalo obmedzovat v registracii novych mac adries pretoze ak si zmenim mac adresu sietovky tak mi ide net registrovat az o par hodin isty cas to islo uplne super ale potom uz zrazu az po par hodinach tak som sa na to vykaslal racej pockam 15 min ako cakat niekolko hod :- D
kenny-mito
Novice
Novice

prosim mam iternet od conected a chcel bi som dinamicku ip pls da sa to
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

kenny-mito napísal:prosim mam iternet od conected a chcel bi som dinamicku ip pls da sa to
napis providerovi (poskytovatelovi internetu), kedze len on ti to moze zmenit.
kenny-mito
Novice
Novice

a zmenam mi to da sa to
Cyber
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Cyber »

lol aj tak nechápem ako to mám spravit nejaké nastavenie nevieš?
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

ludia ja mam iny problem .. od vcera mam novy net , napojil som na router a zapol pc .. net die ... zapol som nb a napisalo mi aj na pc aj na nb ze ip sa pouziva aj inde a nejaka chyba .. aj na pc a na nb vtedy odpaja a pripaja ... pri starom nete mi to nerobilo neviete co mam spravit ? dik
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

rovnaka pevna IP na PC a NB?
guardianangel
Novice
Novice

Re: ZMENA ip adresy

Príspevok od používateľa guardianangel »

nazdar,
moj problem co sa tyka zmeny IP spociva v tom ze aj ked vypnem zapnem router aj ked v prikazovom riadku napisem release a renew stale mi ostava ta ista IP-cka. zrejme to bude tym ze mam asi staticku ip no ale chcel by som sa spytat ci sa to da nejako hodit na dynamicku a ak ano tak ako? a ked uz bude dynamicka adresa ty mi bude stacit dat len release renew a pojde to.

vopred dakujem za odpoved
Terrorr
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Terrorr »

zdarec mam taky takovy problem dostal jsem ban na jednom wow serveru za vic acc a potřeboval bych nějak změnit IP adresu mam internet od netbox nevíte někdo co s tím ? potřebuji ji nějak změnit
diky moc za odpověd
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Terrorr: Poziadaj NetBox o zmenu IP.
Terrorr
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Terrorr »

To ja už jsem jim pravě hnedka napoprve volal a borec mě řekl že prej se ip nemění že prý se sem tam sama změná po par letech ale že to takhle změnit nemužou když zažádám =(
Napísať odpoveď