Zmeranie teploty CPU a harddisku

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

66 stupnov na procesore sa za optimalnu urcite povazovat neda, ani zdaleka. Ostatne su v pohode. Ked to mas zaplombovane, tak sa obrat na firmu od ktorej si ho kupoval a vysvetli im aky mas problem, pretoze ak ti odide, tak to bude ich problem. Ale na druhej strane ti to nemusi ukazovat spravne, ak by bolo cidlo zle nakalibrovane, pripadne aj programy mozu mat odchylku urcitu. Kazdopadne navstiv tych, od ktorých si to kupoval.
Waper
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waper »

ryty napísal:diki uz mam free verziu a zistil som nove merania po starte PC (bol zapnuty asi 2 minuty):
:arrow: Základná doska: 31C
:arrow: Procesor: 51C
:arrow: Disk: 29C

a po 5 minutach zacal hucat ventilator a teploty boli nasledovne:
:arrow:Základná doska: 34C
:arrow: Procesor: 66C
:arrow: Disk: 31C

Smutne ze? :cry:

Chcel by som sa este spytat ze ake su optimalne teploty pre jednotlive merania?
aky mas procesor? ak by si mal AMD athlon xp tak by 66 stupnov nebolo nieco co by robilo problem
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Waper napísal:aky mas procesor? ak by si mal AMD athlon xp tak by 66 stupnov nebolo nieco co by robilo problem
Lenze po 5 minutach, na prvej strane meral teploty a mal 78 C. To v pohode moc nemoze byt ?
Waper
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waper »

pato83 napísal:Lenze po 5 minutach, na prvej strane meral teploty a mal 78 C. To v pohode moc nemoze byt ?
takto ja ked som mal amd athlon xp tusim palomino verzia to bola ona znesie az do 84 stupnov lenze to nie je idealne lebo sa tym procesor nici(opotrebuvava) kazdopadne by si mal kupit lepsi vetrak nech sa mu to znizi na takych 60-70 to je na amd normalna teplota
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Ale je to zbytocne ho nechat hen tak kurit zbytocne mu znizujes zivotnost das tam radsej articooling za 500sk a cez 50stupnov nemas sancu sa dostat ked nerobis fakt nieco zlozite a narocne na procesor
ryty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ryty »

procesom mam Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19x133)

ani mne sa nezda ze by 66 alebo 78 stupnov bolo optimalne bo miestnost to vykuri kvalitne :lol: moze byt to opotrebovanie ventilatora sposobene tym, ze PC som mal obcas zapnuty aj 2 dni v kuse?
ryty
Light Star
Light Star

pato83 napísal:66 stupnov na procesore sa za optimalnu urcite povazovat neda, ani zdaleka. Ostatne su v pohode. Ked to mas zaplombovane, tak sa obrat na firmu od ktorej si ho kupoval a vysvetli im aky mas problem, pretoze ak ti odide, tak to bude ich problem. Ale na druhej strane ti to nemusi ukazovat spravne, ak by bolo cidlo zle nakalibrovane, pripadne aj programy mozu mat odchylku urcitu. Kazdopadne navstiv tych, od ktorých si to kupoval.
este dodam ano to urcite ze moze byt pravda ze nieco je s cidlom alebo program nie je spravne nakonfigurovany s tym s tebou suhlasim, ale ventilator huci a huci, ze sa PC bojim aj zapnut :) ale sa mi nezda bo pocitac pracuje spomalene, obcas sa aj sam restartne proste mu sibe
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

max. pripustna teplota na povrchu v zavislosti na type patice je 67 az 68 stupnov celzia pre tvoje cpu.
-pozri vytazenie procesora v task liste. to, ze si prebehol pc nod-om32 neznamena, ze je vsetko ok. skor naopak. lebo ten chudak sa na spyware...nechytá.
-mohol by si uviest aj typ MoBo. moze to byt sposobene aj nie prave 100% kompatibilitou medzi mobo a cpu. hlavne ak sa jedna o paticu = sct. 478. nieco by poriesil mozno aj novy bios.
ryty
Light Star
Light Star

MoBo je Mother board ze? tak ja mam ASUS P4S800. aky to ma vplyv na ventilator a chladic? bo ventilator huci viac ako ked bol te PC novy
cOre
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cOre »

- Poprvé moze byt zle namastený chladič ( pomalé otáčky )
- Podruhe moze byt strasne rýchle otacky a chladič nestiha.. jednie ked mas maly chladič... ( ale dufam nie )

Kukni everest tam daj Počitač > Senzory a tam maš otačky a daj tie otačky sem.. diki.. a tak sa mozeme rozpravat
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ryty
Light Star
Light Star

PC je uz v servise ked ho dostanem spat tak vam dam vediet dakujem za rady :)
Napísať odpoveď