Znizenie hlucnosti PC

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Znizenie hlucnosti PC

Príspevok od používateľa hojko »

Mam nasledovnu zostavu: Asus A8N-E, A64 3000+ BOX, Inno3D 7900GT, zdroj Fortron 400W (12cm vetrak), 3 disky WD a jeden Maxtor (momentalne su zapojene len 2 WD)... Problem je ten, ze grafika je prilis hlucna a zacina mi to niekedy vadit, takze preto musi stale bezat WinAmp, aby som to tak nevnimal. Rad by som tu hlucnost znizit tym, ze by som chcel hodit chladic na grafiku, ktory by bol dostacujuci a zaroven tichy. Grafika mala dnes poobede po par hodinach behu PC 64 stupnov, po par minutach hrania Call of Duty 2 (DX9, 1024x768@100Mhz, 4xAA, vsetko na maximum) len 64 stupnov, co sa mi zda dost maly narast, nakolko uvedene kriticka hodnota je az 125 stupnov. Tiez by som rad dal tichy chladic na procesor (teraz je tam Box), ale mam v plane zdvihnut procak o takych 400MHz, cize na 2200MHz. Na chipsete (nForce 4 Ultra) je defaultny chladic, mozno by to tiez chcelo nieco kvalitnejsie. Rad by som dal disky do "suflikov" Silentmaxx, avsak 1400 korun za jeden suflik nedam, takze hlucnost diskov budem musiet nejak zniest. Prvorada je grafika a potom procesor.

Len tak orientacne som si pozeral chladice, niektore mali velmi nizke hodnoty hlucnosti (okolo 15-18 dB) a niektore pri vyssich otackach dosahovali hranicu az 40 dB. Skusal som googlit, zial nepodarilo sa mi najst, ake su priemerne hodnoty hlucnosti defaulneho boxu pre A64 3000+ a tiez pre grafiku. Ak niekto vie, tak nech napise, budem vdacny.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

inak ak xces znizit hlucnost VGA pouzi riva tuner a daj si otacky ventilatoru zo 100% na menej.. napriklad ja mam v 2D rezime na 50% a v 3D na 95%.. ked to ide na 100% hlucnost je obrovska... ale uz pri 97%-ách je to uplne tiche... tak ak xces tak to skus... u mna je spokojnost VYSOKA :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Otacky vetraku na grafike sa mi cez RivaTunner a ani nVtweaer nepodarilo znizit. Hoci Riva ukazoval, ze bezia vetrak na 25 percent, teplota bola konstatna (+/- 1 stupen) a hlucnost rovnaka.

Zalman uz mam vyhliadnuty a kolajnickam na disk neverim, radsej Silenmaxx o ktorom sm pocul uz dobre recenzie: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023296
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

tu je recenzia na kolajnicky. Ja mam tiez v plane odhlucnit PC, novy chladic na VGA(Primecooler)a idem kupit aj kolajnicky, potom ti poviem ako
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kedy ides kupit tie kolajnicky? Daj potom vediet, ci sa to oplati.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ten disktwin pomoze maximalne tak o par stupnov v teplote. Co sa tyka hlucnosti bude to stale to iste. Iba ak by mal niekto masivnu 15-20kg bednu ktora pohlti vibracie.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

No mám podobnú dilemu ako ztíšiť PC. Už som to aj písal v jednom poste, tomase mi aj pomohol s výberom. Največší zdroj hluku je CPU + Chipset.
Na Chipset ide jednoznačne Thermalright HR-05 SLI a na CPU Scythe SCNJ-1000P NINJA Plus rev. B - budem objednavat z tichepc.sk. Viete o niečom lacnejsom?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hezo napísal:No mám podobnú dilemu ako ztíšiť PC. Už som to aj písal v jednom poste, tomase mi aj pomohol s výberom. Največší zdroj hluku je CPU + Chipset.
Na Chipset ide jednoznačne Thermalright HR-05 SLI a na CPU Scythe SCNJ-1000P NINJA Plus rev. B - budem objednavat z tichepc.sk. Viete o niečom lacnejsom?
Lacnejsie jedine na ukor vykonu ...
hezo
Darca
Darca

Myslel som lacnejsie tie iste komponenty. Ked nenajdem lacnejsi shop, tak pojdem cez tichepc, ale napr. v tnt rade som videl chladic o 250 sk lacnejsi ako na tiche pc, a to je uz dost podla mna...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

hezo napísal:No mám podobnú dilemu ako ztíšiť PC. Už som to aj písal v jednom poste, tomase mi aj pomohol s výberom. Največší zdroj hluku je CPU + Chipset.
CPU nemusi byt najvacsi zdroj hluku, u mna je to VGA
hezo
Darca
Darca

Johnnny napísal:CPU nemusi byt najvacsi zdroj hluku, u mna je to VGA
na vga mam Zalman VF900cu a ten nie je pocut
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

hezo: Ten Zalman nie je vobec pocut? Lebo tiez ho chcem kupit. Btw na tichepc.sk by som nekupoval, je to tam dost predrazene.
hezo
Darca
Darca

hojko napísal:hezo: Ten Zalman nie je vobec pocut? Lebo tiez ho chcem kupit. Btw na tichepc.sk by som nekupoval, je to tam dost predrazene.
ten zalman mam na najnizisch otackach a nepocut ho. no a na tichepc som sa vykaslal, spravil som si konto na tn trade sk a je tam aj doprava lacnejsia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

hezo: A grafiku mas aku? Ja to chcem hodit na 7900GT a tiez by som rad tie najnizsie otacky.
hezo
Darca
Darca

hmm, mam MSI 7600 GT, 7900 GT to musi uchladit v pohode... teda neviem ako to planujs s OC
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

mozem sa spytat ze ako ja znizim otacky na mojej ATI 9600 pro ?
v rivatuneri ?
(nejake obr. by mi moc pomohli :) )
chladick (resp. vetrakcik ) som na kartu kupoval stary sa pokazil.. dufam ze sa to ta nejak zariadit lebo mi vrci ta mala vrtulka ze ma bolia uska :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

tu je mensi navod
1.Obrázok2.Obrázok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do: Robil som to tak ako si napisal, ale nic sa nezmenilo (hlucnost rovnaka, teplota rovnaka), aj ked pisalo, ze to ide na 50 percent, ale nic.
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atlox »

Ja by som sa priklonil k pasívnemu chladiču.. :) Záruka toho, že grafika bude na 100% tichá... Takto to urobil aj kamoš a ja som mu pomohol vymeniť ten chladič na karte.
Napísať odpoveď