|
|
|
| Autor |
Správa |
Mareeek_K Novice

Stav:  Založený: 14.04.2008 Príspevky: 2
Zaslal: 14 Apr 2008, 21:07 Predmet: Zosietovanie |
|
|
| Cafte,chcel by som sa spytat....Susedia maju net od T-Mobilu a maju AP---Vigor 2600...po dohode s nimi by som sa chcel pripojit k nim cez Wifi...Mam notas.Ale sa chcem spytat,ked mam este aj compa,ktory nema Wifi,da sa pripojit na net aj ten comp??Skusal som sa pripojit cez notas,net mi siel,ale ked som pichol do notasa sietovy kabel,tak mi na compe net nesiel....Na notase to fici pohoda,ako sa to da spravit,aby mi siel net aj na compe...Diky moc za akukolvek radu |
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2164
Zaslal: 14 Apr 2008, 21:21 Predmet: |
|
|
| zalezi od toho ako ma zabezpecny router dany majitel. ak na WEP kluc, tak staci napisat heslo, co by malo fungovat z hocakeho zariadenia po zadani hesla. ak ma obmedzene pripojenie na MAC adresy, tak pomoze len pridat dalsiu MAC adresu do povolenych v routri |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mareeek_K Novice

Stav:  Založený: 14.04.2008 Príspevky: 2
Zaslal: 14 Apr 2008, 21:34 Predmet: |
|
|
| na routri je vsetko povolene--nastaveny na default....ja len chcem vediet preco mi nejde net na compe a na notasi mi fici v pohodde... |
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2164
Zaslal: 14 Apr 2008, 22:19 Predmet: |
|
|
| na router je mozne sa napojit pre hocikoho? ak ano, tak majitel je bud neschopny alebo matka tereza. berme do uvahy, ze router je nastaveny tak, aby sa na neho dalo napojit bez hesla. o tom sice velmi pochybujem, ale aj takych ludi sa par najde. dalej by nebolo zle napisat co to znamena "nejde". z tohto opisu sa dokopy velky prd zistit. ide ping na router? ide ping mimo siet, cize na serveri? ide ping na www.nejaka_stranka.sk? ide ping na IP nejakej stranky? co sa vypise po zadani prikazu ipconfig -all v prikazovom riadku? |
|
| Návrat hore |
|
 |
roxan Amateur

Stav:  Založený: 18.09.2005 Príspevky: 29
Zaslal: 14 Apr 2008, 23:27 Predmet: |
|
|
no musis pouzivat specialny kabel na prepojenie 2 PC , bez hubu/switchu , tam sa pouziva tusim krizeny kabel , alebo je to naopak : -) ... nejak sa mi to stale pletie , sice niektore novsie sietovky si to vedia sami prehodit ale;) ... no a potom si nastavis na notebook na sietove pripojenie DHCP , to je aby ti stolovy nacital automaticky ip adresu , alebo si to nastavis rucne napriklad na notebooku na tej LAN sietovke das ip 192.168.2.xxx , a na stolovom 192.168.2.xxx, maska siete 255.255.255.0 , a branu by si mal nastavit taku ipcku aku mas na notebooku , ak si to este nerobil tak ti to odporucam dat cez DHCP ... a samozrejme musis este nastavit zdielanie toho WIFI pripojenia ... aby to premostilo aj na tu LAN sietovku ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mathev Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.08.2006 Príspevky: 210 Bydlisko: ...Umlátit prdel štětkou Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|