Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

zostava AM2
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Noki
Amateur
Amateur

Stav: Odhlásený
Založený: 07.01.2007

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 0:14    Predmet: zostava AM2 Odpovedať s citátom  

Ahojte.Posielam návrh na moju new zostavu

Procesor: AMD Athlon64 X2 5200+ DUALCORE BOX Socket AM2
chladič procesoru: Scythe Infinity
Doska: ASUS M2 CROSSHAIR
Grafika: ASUS GEFORCE EN8800 GTX 768 Mb HTDP
Pamäť: CORSAIR DDR2 2*1024 Mb 800 Mhz TWIN 2X
LCD : ASUS 22" LCD MW221U 2Ms DVI
DVD RW: LG GSA-H20L LS RETAIL 2krát
Skrinka: THERMALTAKE KANDALF SILVER VA9000SWA WINDOW
Rozšir.karta pci: STLABS PCI CARD SATA+ATA 133
TUNING: TRUBICE SHARKOON CFCL TUBE 30 RGB 2in1
CCFL - SHARKOON 3,5 CCFL CONTROLLER
multi.panel: AEROCOOL CoolWatch Black
multimedialny panel :Thermaltake Media Lab A2331 black
Prep.ochrana: Infosec PSF7 TCFR
zdroj:ENERMAX LIBERTY cablemanagement 620W

a toto mi ostane:
+ HDD 30 Gb ata,80Gb ata, 80Gb sata, 160Gb sata
+ Zvukovka Audigy 2 zx platinum ex

čo vy na to? Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Gizmoo
Medium Star
Medium Star

Založený: 16.02.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 0:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

a cena je akoze aka????
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 0:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

Keď už toľko investuješ, tak na Tvojom mieste sa zbavím aj tých "sračičkových" diskov. Pokiaľ aspoň jeden z nich nie je SATA2 (na systém), tak budú brzdami. Na Tvojom mieste radšej kúpim do RAIDu 2x 320GB Seagate 7200.10 alebo WD.. Smile (prípadne Raptora).

Zdroj by postačoval aj 500W (ak neskôr neuvažuješ o 2x vga do sli).. a miesto tých DVD napaľovačiek H20L by som kúpil jednu H12L/H22L na čítanie a nejakého NECa alebo Pioneera na zápis (presný typ už niekto poradí). Smile

btw.. uvažoval si aj o alternatíve od Intelu? Pretočená E6600ka za približne rovnakú cenu podľa mňa zanechá aj tú Tvoju plánovanú 5200+.. Smile ale ak si 100% AMD pozitívny, tak ber túto poznámku za bezpredmetnú. Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Noki
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 0:31    Predmet: zostava amd Odpovedať s citátom  

dva disky mam sata a chcem dokupit sata 2 disk co som pisal.Zbavil by som sa ich,ale to pojde asi tazko.Cena okolo 80tácov,možno aj menej!Ale zas až tak to brzdiť nemôžu keď sú sata,nie?a idečkový tam možno dám len 80Gb Wink
Návrat hore
canopus
Guru
Guru

Založený: 07.11.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 0:35    Predmet: Re: zostava amd Odpovedať s citátom  

Noki napísal:
dva disky mam sata a chcem dokupit sata 2 disk co som pisal.Zbavil by som sa ich,ale to pojde asi tazko.Cena okolo 80tácov,možno aj menej!Ale zas až tak to brzdiť nemôžu keď sú sata,nie?a idečkový tam možno dám len 80Gb Wink
a o rok si budes buchat hlavu ze naco ti to bolo,ako pojdu ceny dole
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Noki
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 0:42    Predmet: zostava amd Odpovedať s citátom  

ceny pojdu dole,to my je jasne,ale zas vsetko je total new na trhu a sa to udrzi velmi dlho,myslim grafiku,lcd,jasne ze casom bude aj doska na 4jadra amd,ale to zas tak ryclo nepride a tato zostava mi vydrzi dost dlho,a ak by som mal stale cakat na to ze bude daco new tak to ani nemusim mat comp
Návrat hore
canopus
Guru
Guru

Založený: 07.11.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 1:24    Predmet: Re: zostava amd Odpovedať s citátom  

Noki napísal:
ceny pojdu dole,to my je jasne,ale zas vsetko je total new na trhu a sa to udrzi velmi dlho,myslim grafiku,lcd,jasne ze casom bude aj doska na 4jadra amd,ale to zas tak ryclo nepride a tato zostava mi vydrzi dost dlho,a ak by som mal stale cakat na to ze bude daco new tak to ani nemusim mat comp
ale hento ti je na 2 veci,treba sa zamysliet naco ten komp vobec chces?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 3:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

To je dobra bucora ten pocitac ci si si vybral. Pozri radsej: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=61810
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
mystique
VIP
VIP

Založený: 07.03.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 16:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Keď už toľko investuješ, tak na Tvojom mieste sa zbavím aj tých "sračičkových" diskov. Pokiaľ aspoň jeden z nich nie je SATA2 (na systém), tak budú brzdami. Na Tvojom mieste radšej kúpim do RAIDu 2x 320GB Seagate 7200.10 alebo WD.. Smile (prípadne Raptora).

Zdroj by postačoval aj 500W (ak neskôr neuvažuješ o 2x vga do sli).. a miesto tých DVD napaľovačiek H20L by som kúpil jednu H12L/H22L na čítanie a nejakého NECa alebo Pioneera na zápis (presný typ už niekto poradí). Smile

btw.. uvažoval si aj o alternatíve od Intelu? Pretočená E6600ka za približne rovnakú cenu podľa mňa zanechá aj tú Tvoju plánovanú 5200+.. Smile ale ak si 100% AMD pozitívny, tak ber túto poznámku za bezpredmetnú. Wink

chcel si povedat nepretocena, a nie podla teba ale celkom urcite a v kazdom moznom teste
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 16:51    Predmet: Odpovedať s citátom  

jj.. len som sa nevedel rozhodnúť, či napísať @E6600 vs. @5200+ alebo iba E6600 vs 5200+ ..a takto to dopadlo.. Razz
Návrat hore
skura3
Star
Star

Založený: 22.02.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 18:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja iba podotknem ze za tu cenu co stoji ten procak mozes mat aj Core 2 Duo...a to je myslim lepsia volba Confused
Návrat hore
Noki
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 22:27    Predmet: zostava AM2 Odpovedať s citátom  

Tak zostava bude na pozeranie filmov dvd,hranie new hier,a na prácu v programe pinnacle 10.7 plus,čo je strašne náročný program.A čo sa týka dvd mechaník,tak LG mám už strašne dlho a som s nimi nad mieru spokojný.A nechápem prečo všetci sa oháňate tým c2d.Ale zas pouvažujem aj o tejto alternatíve
Návrat hore
skura3
Star
Star

Založený: 22.02.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 22:30    Predmet: Re: zostava AM2 Odpovedať s citátom  

Noki napísal:
Tak zostava bude na pozeranie filmov dvd,hranie new hier,a na prácu v programe pinnacle 10.7 plus,čo je strašne náročný program.A čo sa týka dvd mechaník,tak LG mám už strašne dlho a som s nimi nad mieru spokojný.A nechápem prečo všetci sa oháňate tým c2d.Ale zas pouvažujem aj o tejto alternatíve
je to novsi a vykonejsi procak...je vyrabany 65nm technologiou takze je o generaciu pred amd...a inac program pinnacle je narocny hlavne na hdd..takze odporucam dva hdd do raid0
Návrat hore
Noki
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 22:39    Predmet: zostava AM2 Odpovedať s citátom  

No vieš daktorí mi vraveli,že napr. amd 90nm sú výkonnejšie ako 65nm,tak som stoho jeleň,a prosím ťa môžeš mi vysvetliť,ako potom funguje ten raid0,bo som čítal že si ževraj 2x dačo archivuje.
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 08 Jan 2007, 23:30    Predmet: Re: zostava AM2 Odpovedať s citátom  

Noki napísal:
No vieš daktorí mi vraveli,že napr. amd 90nm sú výkonnejšie ako 65nm,tak som stoho jeleň,a prosím ťa môžeš mi vysvetliť,ako potom funguje ten raid0,bo som čítal že si ževraj 2x dačo archivuje.
Voľačo som aj ja začul, že novinky od AMD so 65nm technológiou sú trošku horšie ako ich ekvivalenty AMD s 90nm technológiou. Smile

Ale core2duo je kuštiq iné. Smile Skús pozrieť tieto jednoduché testy.. síce tam nie je 5200+, ale iba 5000+.. no môžeš si sám domyslieť, či bude mať tá 5200+ na Intel E6600, ktorý sa predáva za rovnakú cenu ako 5000+.. Smile
http://www.ddworld.cz/procesory-a-pameti/mega-test-core2duo-e6300-e6400-e6600-e6700.html
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp?ARI=131919&CHID=1&EXPS=&EXPA=
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

Prejdi na: