naco by mi v takej dobe bolo auto? xD
mozno si to neviem dost dobre predstavit, no ked uz by bolo vsetko take zautomatizovane (co je moj odbor
material sa da robit sice velmi tazko aj tym ze pozmenis molekuly jedneho materialu a dostanes druhy v cerne sa to robi v malych mnozstvach,napr teraz trepnem nebuzerujte ma zato. Mas atom vodika naseries do nho protony a neutrony a mas iny prvok. Vo velkom mnozstve by si tak mohol co ja viem napr zo vzduchu vyrabat kov. a okrem toho sleduj to ze bannik nemoze robit v hlbke 1 km lebo by sa tam uvaril neznamena ze pod zem nemozu ist roboti a tazit a tazit aj z hlbky niekolkych desiatok kilometrovbrm napísal:konyk87.. presne to isté som chcel namietať, ale keď si to zoberieš tak, že aj materiál bude zadarmo, pretože materiál budú robiť tiež roboti. Robot bude ešte potrebovať energiu, ale aj tú si budú získavať roboti zadarmo z nejakého zdroja.
Jediná vec, ktorá mi nesedí, je otázka vlastníctva. Aby to mohlo fungovať, ľudia by sa museli vzdať všetkého majetku, všetkých pozemkov, aby na nich mohli roboti svojvoľne čerpať suroviny na neskoršiu výrobu. Ale kto sa len tak vzdá kúsku krásnej zeme? Pri riešení týchto otázok by nastali rozbroje.
ano..toto sa vola termonuklearna reakcia a bezne prebieha vo hviezdach..az na to je nejaka postupnost, ktore prvky mozu vzniknut - z vodika vznika helium atd..na to aby si z nejakeho prvku dostal dalsi je potrebne neskutocne mnozstvo energie (samozrejme cim dalej tym viac) a nase slnko uz nedokaze helia "vytvorit" dalsi prvok..tato postupnost, ak sa nemylim, tak konci prave na prvku menom (prekvapujuco) zelezo...chcel by som vidiet kde by sme ziskali take mnozstvo energie (tam nam uz nepomoze slnecna, veterna ani vodna energia)..aj ked uznavam, ze som cital o motore s ucinnostou az 300% (o tom nabuduce - musim ist prec)..qwerty-xyz napísal:material sa da robit sice velmi tazko aj tym ze pozmenis molekuly jedneho materialu a dostanes druhy v cerne sa to robi v malych mnozstvach,napr teraz trepnem nebuzerujte ma zato. Mas atom vodika naseries do nho protony a neutrony a mas iny prvok. Vo velkom mnozstve by si tak mohol co ja viem napr zo vzduchu vyrabat kov. a okrem toho sleduj to ze bannik nemoze robit v hlbke 1 km lebo by sa tam uvaril neznamena ze pod zem nemozu ist roboti a tazit a tazit aj z hlbky niekolkych desiatok kilometrov
SchYzo napísal:to prehanas ale fakt je ze neska zalozil qwerty uz 6 tem....asi sa nudi, mal by ist zas snivat o samovrazde...no offence ale odvtedy co zo seba urobil idiota (resp odvtedy co vyslo na javo ze je idiot) mi lezie hore krkom heh...
tak sorry ale snivat tu o tom ze vsetko budu robit roboty a ty budes doma sediet na riti a akurat si honit kkt je vrchol imbecilityqwerty-xyz napísal:som na intraku a internet je WIFI ktory vecne pada a ma ho len tretina intraku. tak si pekne na izbe napisem temy a ked som dosiel domov za svoje milovane DSL-ko tak som tu tie temy rovno skopiroval, a ano bolo to preto ze som sa na intraku nudil tak som lezal s notebookom na nohach a psial si kadeco co ma napadlo alebo som pocul. Okrem ineho mam par dalsich tem co je na tom zle?
Je to diskusne forum,tak zakladam temy...
a k teme neznamena ze ked my nenajdeme sposob ako tazit suroviny alebo vyrabat nove ze to nevymysli nejaka umela inteligencia casom ktora bude podla mna rozmyslat sakra lepsie a rychlejsie...
niekto kto neovlada slovencinu.....ale ovlada ine studijne smery...jeden je na hento druhy na tamto....hlavne je ze mi rozumieteSchYzo napísal:hej niekto kto slovo filozofia napisal s Ygratulujem ti k tvojmu fanklubu