22" a viac LCD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

22" a viac LCD

Príspevok od používateľa moosha »

Kamarat by potreboval novy zobrazant, tak som sa "podujal" ze mu nieco vyberiem...

bude na nom hrat, ale neni ziaden PG, obcas grafika a minimum filmy.

Do cca 200€ +-10

22" a viac
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

High End

http://www.alza.sk/iiyama-e2209hds-d112287.htm

http://www.alza.sk/lcd-displej-eizo-s22 ... 104386.htm tu som to drobet prepískol

Random NEC

Random HP

Mid Range

http://www.alza.sk/lcd-panel-samsung-2443nw-d101763.htm

http://www.alza.sk/samsung-ecofit-sm237 ... 115180.htm

Random 24" LG

Low End

Nebrať žiadne, sem patrí Benq, Acer, Asus, Philips a všetky panely s čo majú v názve Vision, Max, alebo písmenko X...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No z nich asi ten E2209HDS, hoci by mohol byt vacsi, no uspokoji sa. Pocul som ze ma nejake problemy s rovnomernostou podsvietenia a ta odozva neni zrovna "2ms", nevies o tom nieco? Na EHW vzdy davaju aj taky obrazok s ukazkou rovnomernosti podsvietenia, ale to asi len tak na googli nenajdes...
Nebrať žiadne, sem patrí Benq, Acer, Asus, Philips a všetky panely s čo majú v názve Vision, Max, alebo písmenko X...
:mrgreen:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm čo som ho videl tak nemal problém s podsvietením, práveže bolo excelentné, lebo má až 6 katódových trubíc. A čo sa týka odozvy, tak tá nikdy nie je taká, aká je uvedená. Je to len pri istých tónoch farieb. Máš GTG odozvu [grey to grey] a potom BTW a WTB [black to white, white to black]. Takže ak má LCD panel povedzme 8 ms GTG, tak môže mať reálnu odozvu až 24 ms a tak. Takže to by som neriešil.

Pozrel som nejaké reviews, borec napísal že ho rozbil Benq uf :). Neviem no, však ak chce chalanisko, tak nech vezme samsunga, alebo HP, poprípade NEC. Tie monitory čo som tam hodil som "live" vyskúšal, preto som na ostatné napísal random. Nezvyknem odporúčať niečo, čo som nevidel na vlastné oči.

Nec nezoberie, lebo je moc drahý, HP má v tej cenovej kategórii len slabšie monitory. Hmm, ja by som šiel do iiyamy, alebo eiza, pri najhoršom Samsung, alebo LG. Nič iné...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

EIZO asi velmi na hranie nebude, a to je primarne. Hoci... to by som si ho kupil aj ja, taka vec je mojim tajnym snom :oops: . Alebo je? Lebo nevzynam sa v tom, ze ktore je lepsie na hranie a ktore ma vernejsie farby, teda na grafiku, ci TN, S-IPS alebo co.

Alebo to EIZO moze ist aj na gaming? Ziaden hardcore fps, len nech sa nerozmazava pri rychlejsich scenach.

// nic z neho, nema 1080p a to treba :). Takze iiyama, ale ako je na tom s ergonomiou? Aj vyska screenu aj natacanie v [y] osi? Aspon 10°...
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

ja mam doma tu iiyamu absolutna spokojnost nebudes lutovat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:EIZO asi velmi na hranie nebude, a to je primarne. Hoci... to by som si ho kupil aj ja, taka vec je mojim tajnym snom :oops: . Alebo je? Lebo nevzynam sa v tom, ze ktore je lepsie na hranie a ktore ma vernejsie farby, teda na grafiku, ci TN, S-IPS alebo co.

Alebo to EIZO moze ist aj na gaming? Ziaden hardcore fps, len nech sa nerozmazava pri rychlejsich scenach.

// nic z neho, nema 1080p a to treba :). Takze iiyama, ale ako je na tom s ergonomiou? Aj vyska screenu aj natacanie v [y] osi? Aspon 10°...
no to eizo je "civilná" rada, žiadna grafika. To by mal cca 25 ms natívnu odozvu a to nemá. Na hry Ti bohate stačí reálnych 10ms, TNko [S-iPS je fakt luxus a osobne aj keď su na ňom farby krajšie, sa mi viac páčia na iPS a TNkových displayoch]. A to eizo je aj na gaming.

Takto, to že sú niekde rozmazané rýchle scény je imho už len chimera. Mám hmm už ani neviem koľko ročný lacný eizo panel [FlexScan M1900], ktorý som kúpil pred 5-7 rokmi? možno aj viac, možno menej, za 16 000 SKK a hrám sa na ňom z času na čas nejaký ten photoshop a som max spokojný. Mal som HP s S-iPS a predal som ho, zbytočne veľký, zbytočne kontrastný, zbytočne "farebný". V robote mám tak isto to HPčko a ešte jedno 20". Takže s tým S-iPS pokiaľ nie si grafik, animátor, architekt, alebo podobná háveď, tak sa na to vykašli. Bohate stačí "zastaralá" TN technológia.

Sú len tri veci, na ktoré si treba dať pozor pri kúpe LCD panelu na hry a filmy. a) podsvietenie b) odozva [GTG, BTW, WTB] a c) pozorovací uhol. Ideál je 178 / 178, ale nepohrdni ani 170 / 170, poprípade 170 / 160.

To je všetko. Ostatné veci sú fakt len chimera, ale to je len môj názor.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak by EIZO bolo 1080p, je jeho, a urcite potom aj moje :D. Takze to bude ta iiyama E2209HDS.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

S tým eizom je problém, je "trochu" drahé, keď ho chceš mať full HD...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

iiyama , lg , samsung :) , ludia s nimi nemaju problemy, len sa trochu boja znacky iiyama kedze ju nepoznaju :wink: , urcite nim chybu nespravis
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hej no Filipito má pravdu, aj keď mi to "trhá" žily, že ľudia nepoznajú iiyamu, eizo a pod. Dve high endové značky, ku ktorým sa má šancu dostať aj bežný smrteľník...teda ak nerátam to naj od NEC a HP.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Teda iiyama sa moze porovnavat s EIZO-m? Ja EIZO chapem ako ten najvacsi premium high-end pre profesionalnych grafikov, iiyama je pre mna nieco ako Samsung, mozno lepsie. Vazne to tak neni?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

iiYama bola založená v roku 1973.
Iiyama Corporation (株式会社iiyama, Kabushiki-gaisha iiyama?) is a manufacturer of high end computer monitors, medical monitors and televisions, named after the city Iiyama in Nagano, Japan. The company was founded in 1973.
Eizo bolo založené v roku 1968
Eizo Nanao Corporation (株式会社ナナオ, Kabushiki-gaisha Nanao?) (TYO: 6737), or EIZO, is a manufacturer of computer displays. A Japanese corporation, it was founded in March 1968 but did not adopt its current name until 1999 when Nanao Corporation and Eizo merged. It has its headquarters in Hakusan, Ishikawa Prefecture.
Sú to dvaja súperiaci giganti, pre mňa osobne "state-of-art" výrobcovia displayov. Osobne mám trochu radšej iiYamu ako eizo, práve kvôli cenám. Kvalitatívne sú porovnateľný.

Samsung začal vyrábať LCDčka v 95tom a až o 10 rokov sa stal najväčším dodávateľom LCD panelov pre masy. Každopádne, Eizo a iiYama sú špička pre bežných ľudí.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A co je pravdy na tom, ze vraj E2209HDS vyrobil BenKve?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fúha, tak to netuším. Každopádne, ak napísalo dosť borcov že Benkju má dobrý obraz, oproti Eizu, tak tam možno sú nejaké čachre-machre. Ale čo je na tom pravdy Ti nepoviem. Viem len že nokia vyrába panely pre eizo, alebo aspoň jeho súčiastky...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

ficim na EIZO od doby, kedy 17'' stala cez 10k :D
pri tvojom rozpocte by som nevahal pridat tych 30eur na neho.
zaruka od vyrobcu 5 rokov na coilen jeden vadny pixel o necom vravi.
pouzival som ho primarne na hry.

//sry sry, necital som az tak precizne, len som pobehal linky
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tam o 30€ nejde, tam ide o to. ze nema full HD a to pri hrani dnes urcite treba :). Ak by malo 1080p, nevaham ja, ani ten, pre koho ho vyberam :).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

moosha pri hraní treba full HD? :) skôr naopak, čím menśie natívne rozlíšenie, tým lepšie. Alebo máš hardware ktorý Ti utiahne všetko vo full HD na plných detailoch? Nemám zrovna najslabší PC a ledva, ledva ťahám 1280x1024 ;) ale to len bokom. Vždy hrám na plných detailoch a max FSAA.

Full HD je imo len a len na filmy a na grafiku, nič iné. Ako som písal v jednej téme, na hry je najlepšia voľba 19-20" s natívnym rozlíšením 1280x1024, alebo 20-22" s natívnym rozlíšením o dve úrovne nižším ako majú Full HD monitory.

Ono na Full HD som hral asi dva týždne nejaké hry a mimo to že to sekalo ako prasa, tak som nemohol mať ani natívne rozlíšenie [ktoré častokrát nahradzuje antialiasing], ani plné detaily. A keď som vyhúlil rozliško do 1920x1080 tak som kukal z prava do ľava keď som hral nejakú FPS. Proste to bola galiba...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Bude mat 5850, takze 1080p s viacnasobnym AA, AF a najvyssimi detailami by nemal byt problem.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

moosha no len aby :)
Napísať odpoveď