3D filmy
-
Corn Flake
Guru wannabe
3D filmy
Dobrý deň,
Ešte pred pár rokmi som bol v imaxe na nejakú rozprávku v 3D. Vyzeralo to akoby to vychádzalo z plátna. No keď som bol na Avatar 3D tak to bolo že to 3D bolo až za plátnom. Chcel by som sa spýtať že či len rozprávky čo sú 3D tak obraz vychádza s plátna alebo ako to je?
Ešte pred pár rokmi som bol v imaxe na nejakú rozprávku v 3D. Vyzeralo to akoby to vychádzalo z plátna. No keď som bol na Avatar 3D tak to bolo že to 3D bolo až za plátnom. Chcel by som sa spýtať že či len rozprávky čo sú 3D tak obraz vychádza s plátna alebo ako to je?
Re: 3D filmy
Tu ide skôr o to, ako to natočia. Bol som na Nezvratnom osude 4 3D a tam ma každú chvílu "ostriekala" krv, alebo do mňa niečo letelo
.
Btw. Avatar bol natáčaný priamo ako 3D. Väčšina filmov je natošená normálne a potom sa to len skonvertuje do 3D.
Myslím, že to je tak... ale nie som si na 100% istý.,
Btw. Avatar bol natáčaný priamo ako 3D. Väčšina filmov je natošená normálne a potom sa to len skonvertuje do 3D.
Myslím, že to je tak... ale nie som si na 100% istý.,
Presne tak ako v prvom príspevku. Bol so v Imaxe v BA ešte keď bol, mali približne 7 filmov bol som na dinosauroch a zažitok na celý život
tak na mna padali skali tak som si kryl hlavu
3D v Cinemaxe 0 bodov. Čakal som že to zachráni avatar no nič z toho. Rozhodne sa neoplatí priplácať si za 3D je to myslím že to isté čo 2D
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Shwollo - film natočený normálne sa skonvertovať nedá, pretože keď niečo natočíš jednou kamerou, stratí sa tretí rozmer a ten si z prsta nevycucáš...
Ale pre animáky to neplatí. Myslím že myslel tie
Odkiaľ si nabral to, že 2D je to isté ako 3D? Možno tak obsahovo. OK beriem, že cinemax 3D sa IMAXu nevyrovná. Ale tvrdiť toto je moc, nemyslíš?jukel napísal:Rozhodne sa neoplatí priplácať si za 3D je to myslím že to isté čo 2D
btw je pravda, že som v IMAXe nikdy nebol
tu majú napísané, žeGrim-Reaperka napísal:Shwollo - film natočený normálne sa skonvertovať nedá, pretože keď niečo natočíš jednou kamerou, stratí sa tretí rozmer a ten si z prsta nevycucáš...
takže myslím, že sa to dá skonvertovaťKonvertovanie každého filmu do formátu 3D by malo štúdiá stáť asi 5 miliónov dolárov (približne 3,6 milióna eur),
-
Grim
Darca
...ale to budú asi natáčať rovno na 3d...inak si to logicky neviem vysvetliť...
-
uplink
VIP
Grim dá sa prekonvertovať film do 3D, dokonca na to Samsung, alebo kto vyvinul priamo prevodník, ale kvalita je tomu adekvátna, je to dopočítavanie na základe tmavých a svetlých farieb, alebo niečo podobné...
-
Grim
Darca
...no akurát mi toť nedávno kamoš ukazoval driver ktorý mu dopočítal tretí rozmer v hrách...ako neveril som kým som neuvidel, ale naozaj to funguje, ale tak v hrách by sa to ešte dalo, lebo tam je viac samostatných objektov...ale film je len sled obrázkov rýchlo sa meniacich, tak sa mi to zdalo skoro nemožné...
-
Corn Flake
Guru wannabe
Ale ja by som chcel vedieť či animované filmy "vychádzajú s plátna" alebo sú ako avatar
-
uplink
VIP
Corn Flake sú ako avatar...aspoň tie čo sú tvorené polarizovaným svetlom, alebo stereoskopicky.
-
Corn Flake
Guru wannabe
Joooj ja mám chuť si pozrieť 3D film ako bol v IMAXE. Skoda.