Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 21 Jan 2019, 8:54



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 209 ]  Predchádzajúca  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Ďalšia

Choď na stránku
3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusia
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.2009
Príspevky: 299
Karma: Level +1
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
hm ja tam UVs islands vidim
aj texturi v pohode fungujnu
Blender2.73


28 Apr 2015, 12:06
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.6.2008
Príspevky: 8517
Bydlisko: pod železničným mostom
Karma: Level +6
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Aha. No vidíš, to som si vôbec neuvedomil, že to funguje aj bez UWV maps modifikátora (3ds max).


28 Apr 2015, 12:17
Profil  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3024
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Zdravicko.
Prosim vas poradte mi, ako co najjednoduchsie ulozit projekt v 3ds max (2014) tak, aby sa mi pri presune na iny komp zachovali aj materialy (hlavne textury) nastavenie rendra (vray) a podobne.
Ide mi o to, ze chcem si na NTB pripravit scenu na rendering a potom to celel vysavovat a na druhom PC uz len spustit bez toho, aby som musel este relativne dlhy cas zabijat hladanim stratenych textur a podobne.
Je vobec taka moznost, ze si maxko do nejakeho archivu ulozi vsetko potrebne a potom to z toho aj pouzije?

A druha vec, viem, ze sa to v maxe da, ale neviem, kde to hladat, aby som si vedel v batch rendri nastavit rozne "modifikacie" sceny. Rozumej to tak, ze si nastavim, ze jeden krat rendruje danu kameru s viditelnostou tych a tych prvkou, ako dennu scenu a druhy render rovnaka kamera, ale s viditelnostou niecoho ineho a napr. ako nocu. Neviem, co mam po nete hladat, ako sa to nastavuje.

Dakujem


26 Aug 2015, 18:01
Profil  ICQ  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.6.2008
Príspevky: 8517
Bydlisko: pod železničným mostom
Karma: Level +6
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
1. Nastavenie rendra ti nepomôžem, ale textúry mi fungujú tak, že všetko to nahádžem do jedného priečinka spolu s projektom. Max si sám skontroluje konkrétny priečinok, takže textúry si z neho načíta.

2. PTM klikni hocikde vo workspace a zvoľ možnosť Save scene state. Scénu musíš mať pripravenú na uloženie v takom stave, v akom ju chceš rendrovať. Vyberieš si z možností, ktoré chceš uložiť a uložíš si to pod nejakým názvom. Potom si len v batch renderer vyberieš scene state.


26 Aug 2015, 18:10
Profil  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3024
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Zdravim.
Nerobi tu niekto v microstation?
Mam problem v tom, ze magistrat hl. mesta Prahy na v microstation spracovane budovy, teren atd, ale ked si naimportujem subor do rhina, pripadne cadu, tak objemy sa premietnu ako ciary a nema to objem. Neviem si s tym rady.
nejake tipy?
Dik


03 Nov 2015, 12:21
Profil  ICQ  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.9.2011
Príspevky: 606
Bydlisko: Nitra
Karma: Level +2
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Oživím trochu tému, a zároveň sa podelím o jeden zaujímaví nález. Ak by niekto hľadal open source program na rýchle modelovanie/vytváranie vegetácie, tak program "ngPlant" vyzerá celkom zaujímavo. Zrejme jediná nevýhoda je že je dostupný (vyzerá to tak) len pre linuxové distribúcie. Ale podľa mňa oveľa lepšie ako sťahovať hotové free modely, človek má aspoň nad tým úplnú kontrolu, a môže si to spraviť podľa seba.

Oficiálna stránka: http://ngplant.org/


29 Apr 2016, 10:07
Profil  Pokec  Facebook  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.8.2015
Príspevky: 355
Bydlisko: Danmark
Karma: Level +1
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Rethon: Dá sa to údajne vybuildovať aj vo VS pre Win, viď http://ngplant.org/?page_id=373


29 Apr 2016, 12:40
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.2005
Príspevky: 3958
Bydlisko: TN/Karviná
Karma: Level +5
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
ten ngplant je aj pre win (ked som dal download, tak mi dal inštalačku), ale mne len zobrazuje a nemôžem vytvárať rastliny. akoby tam chýbalo menu. win7 x64...

ja mám alternatívy: tree[d] - jednoduchý a efektívny
arbaro - podrobný, v jave


29 Apr 2016, 12:45
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.9.2011
Príspevky: 606
Bydlisko: Nitra
Karma: Level +2
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Skvelé že ste napísali, aj pre ostatných aby vedeli, treba si pomáhať.


29 Apr 2016, 13:35
Profil  Pokec  Facebook  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3024
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Tak ked sa tu rozbehla diskusia o vegetacii, spomeniem jeden plugin (mozno ho uz aj poznate) pre Maxko, kde si viete celkom pekne vytvarat hlavne popinave rastliny a podobne. Celkom fajn pre dotvorenie vizualizacii architektury LINK

A mam este otazocku, s ktorou si nejako neviem rady:
Rendrujem prevazne architekturu, exteriery, scenu osvetlujem pomocou vray dome light s tym, ze mi odraza texturu (vrayhdri), ktoru mam nastavenu aj v enviroment ako oblohu + mam nastavene vray sun kvoli tienom (myslim, ze take standardne nastavenie) ale ak pouzivam dome light, tak si po vyrendrovani neviem ulozit alpha kanal, lebo aplha je len biely obrazok. Tak musim nastavit dome light na invisible, ale potom na oplatku je obloha velmi tmava (pritom napriklad v odrazoch je to fajn, rovnako aj model ako taky je osvetleny dobre) Neviete mi poradit, ako to vyriesit?
Vdaka


05 Máj 2016, 11:50
Profil  ICQ  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.1.2012
Príspevky: 2232
Karma: Level -6
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
vedel by mi niekto upraviť blueprint?
teda rozrezať ho tak že, keď ho chcem použiť v 3ds maxe tak aby sedeli svetla, spätné zrkadlá, šírka a výška vozidla? Lebo už len na pohľad to vyzerá divne


Prílohy:

05 Máj 2016, 17:48
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.9.2011
Príspevky: 606
Bydlisko: Nitra
Karma: Level +2
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
nejakymarko - a kebyže si vyrenderuješ dodatočne len samotnú oblohu? Potom by si mal v post produkcií nad ňou plnú kontrolu, keby bola na samostatnej, transparentnej vrstve. V arch viz sa zvykne používať celkom dosť vrstiev, pre následnú post pro. Za vyskúšanie to stojí.


05 Máj 2016, 21:30
Profil  Pokec  Facebook  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3024
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
No aj to je jedna z moznosti. Do teraz som oblohu v PSku rucne maskoval a potom s nou robil, co bolo treba, ako aj s dalsimi castami, ale hladam nejaky pohodlnejsi sposob. Tomu rendrovaniu "dvojmo" som sa snazil vyhnut hlavne z dovodu, ze to zvyknem robit tak, ze na stolovom PC si nastavim model, kamery hodim do batchu s ukladanim na cloud a potom uz len na notebooku obrazky upravujem a doladujem, ako treba. Snazim nechat komp bezat vkuse aj niekolko dni a chcem minimalizovat moje zasahy do tohto procesu. Ale ak to inac nepojde, tak je to jedna z moznosti.

Dik za tip


07 Máj 2016, 1:15
Profil  ICQ  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.1.2005
Príspevky: 3009
Bydlisko: ba
Karma: Level +5
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Viem, ze neskoro, ale tuto temu nesledujem :D vray dome sa sprava ako objekt na pozadi, preto mas vsetko biele. Ak mas malo casu, tak si riadne nastav v render elementoch depth a to mozes pouzit ako nedokonalu alternativu...


05 Júl 2016, 15:11
Profil  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3024
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Dá sa to riešiť tak, že dome light dám ako invisible a potom ho v postprodukcii doladim, lebo hneď ako ho dám invisible, tak obloha sa strašne stmavi. Ale už som si našiel nejaký postup, ktorý používam, aj keď to nie je úplne komfortné riešenie

//autoeditácia príspevku (22 Sep 2016 17:42)
Páni som tu zasa s otázočkou :D
Ako nastaviť materiál, aby sa správal, ako wireframe? Potrebujem, aby časť rendru bola len v čiarach.

Viem si nastaviť, VrayEdgesTex, ale v tom prípade je objekt plná plocha, ktorá ma vytiahnuté hrany. Ja by som potreboval, aby boli hrany viditeľné, ale vnútro priehľadné. Ak nastavím v materiáli "refract" tak sa materiál samozrejme spriehľadní celý a nevidno pre zmenu nič.

V prílohe posielam, čo by som chcel dosiahnuť (je to môj screen, objekty sú tam teraz vložené ako čiary z CADu.

Ďakujem


Prílohy:

22 Sep 2016, 16:42
Profil  ICQ  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.6.2008
Príspevky: 8517
Bydlisko: pod železničným mostom
Karma: Level +6
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Urob to cez VrayBlendMtl. Ale neviem ako presne sa s tým robí.


22 Sep 2016, 18:03
Profil  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.9.2011
Príspevky: 606
Bydlisko: Nitra
Karma: Level +2
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Nejak sa mi podarilo rozbiť pôvodnú tému o 3d rendroch, tak to hodím sem.

Prajem príjemné sledovanie.

YouTube
Názov videa:
Autor:
Zobrazení:
Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZdHmu0utaGQ


27 Jan 2017, 4:47
Profil  Pokec  Facebook  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 6.3.2017
Príspevky: 2
Karma: Neutrál
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Zdravim,
chcem sa opytat, ci mi nevie niekto poradit s 3ds max design 2010. Modelujem v nom uz dlhsiu dobu a vsetko bolo ok. Nieco sa pokazilo alebo prestavilo a neviem prist na to co. Mam urobeny model a namapovany s texturou cez unwrap uvw. Vo viewporte je zobrazene vsetko ok ale ked dam renderovat model vyrenderuje, len cela textura je uplne zle. Je to asi prestavene v celom maxe, lebo aj starsie modely s texturami mi tak isto pokazilo. Aj tie co boli predtym ok. Neviem prist na to co sa stalo a ako to opravit. Pridal som pre nazornost aj druhy objekt s farebnou texturou na na viewporte je normalne zobrazena aj 3d tak ako ma byt a pri renderovani je uplne inej velkosti aj polohy a vyzera ako jednoliata na celom objekte. Nevie mi niekto poradit? dakujem


Prílohy:

06 Mar 2017, 16:34
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.1.2012
Príspevky: 2232
Karma: Level -6
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
skus , collapsnuť uwv na daný objekt vznikne ti editable mesh ale nieje to štandardný postup , najrýchlejšie by bolo reinstall alebo skontroluj cez uwv editor ako sú na tom ostatné mapy či sa nezresetovali


06 Mar 2017, 18:07
Profil  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 6.3.2017
Príspevky: 2
Karma: Neutrál
Príspevok Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Dakujem ze odpoved, ale aj tak mi to nejak nejde. Dal som convert to editabled poly a urobil render. Ziadna zmena. Potom som skusil model zdeformovat - vidiet to hore na okne ze su posunute polygony, ale pri renderovani znova ziadna zmena. Ani len ta textura co je cez cely model pri renderovani sa nezmenila. Fakt tomu nerozumiem. Ani tomu preco mi to zacalo robit aj na inych otexturovanych modeloch v uplne inych scenach, ktore pred tym boli pri renderovani uplne normalne. Skusil som preinstalovat max, ale asi som nevymazal uplne vsetky nastavenia a preto mi to ostalo rovnake. Fakt neviem co za problem to je, ze ta textura v renderovacom okne ostane vzdy tak isto. Pripada mi to akokeby bola nejakym pozadim, pretoze aj ked posuniem modelom ona vzdy ostane na tom istom mieste a nehybe sa spolu s modelom. Ked som na predoslom obrazku domodeloval tu krabicu pri aute a dal na nu rovnaku texturu, tak pri renderovani ta textura prechadza z modelu auta rovno na model krabice. Ako keby pokracovala dalej a bola vzdy len 2D. Nemeni sa podla tvaru 3d objektu. Pripada mi to tak, ze sa nieco muselo prestavit v celom nastaveni maxu a preto sa to aplikuje aj na modely v inych scenach. Daju sa nejak vyresetovat nastavenia celeho maxu do "povodnych"? Dakujem

//autoeditácia príspevku (07 Mar 2017, 17:19)
Tu som este urobil obrazok, ako pri posunuti modelom ostava textura na jednom mieste.


Prílohy:


07 Mar 2017, 17:13
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 209 ]  Predchádzajúca  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.452s | 14 Queries | GZIP : On ]