4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
curta
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa curta »

Ten vyšinutý mLuks si ani nepozrie, čo sem dáva:
Pojem liberálna demokracia je ťažké definovať vzhľadom na mieru jeho využívania v rôznych kontextoch, najmä je problematické jeho vymedzenie, resp. odlíšenie od klasickej demokracie. Nie je preto jasné, čo presne znamená. [1]

Na začiatku 21. storočia je stále častejšie používanie tohto pojmu určitými záujmovými skupinami. [2]
Liberální demokracie – další matení pojmů
Liberální demokracie se podobá komunismu

To je z tej tvojej wikipédie.

Autoeditácia príspevku po 11 min 13 sek:
A k tomu, či to bolo pred rokom alebo rokom a pol, keď som písal o najslušnejšom Slovákovi Tiborovi Gašparovi a Blastbit so mnou nesúhlasil, je jedno kedy to bolo, podstatné je to, že psychicky zdraví ľudia nemajú komplexy, keď niekto má iný názor.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

curta napísal: 23 aug 2026, 17:39 Ten vyšinutý mLuks si ani nepozrie, čo sem dáva:
Liberální demokracie – další matení pojmů
Liberální demokracie se podobá komunismu
To je z tej tvojej wikipédie.
no áno troll by si mal overiť čo sem dáva
Ryszard Legutko, 67letý polský politický filozof a emeritní profesor na Jagellonské univerzitě v Krakově, je také politik – v roce 2005 byl zvolen senátorem za stranu Právo a spravedlnost, v roce 2007 byl ministrem školství ve vládě Jarosława Kaczyńského a od roku 2009 je poslancem Evropského parlamentu.
PiS je strana, ktorá zavádzala homo-no go zony, to je ako by Zaborská písala o liberálnej demokracii, skús zdroje ktoré nebudú katolibánske, keďže katoliban nie je veľmi objektívny. a ten druhý sa ani nedá objektívne nájsť kto to je, kďže je to 23 rokov starý článok.

Skús lepšie zdroje.

Navyše, o liberálnej demokracii splieta aj sám Fico, takže ak popieraš, že sme súčasťou liberálnej demokracie, tak popieraš aj Ficove slová a teda buď ty alebo Fico klame. Tak mi povedz, kto z vás dvoch klame?
A k tomu, či to bolo pred rokom alebo rokom a pol, keď som písal o najslušnejšom Slovákovi Tiborovi Gašparovi a Blastbit so mnou nesúhlasil, je jedno, kedy to bolo,
bolo by to jedno, keby Blastbit neklamal o tom, že to bolo pred rokmi a v roku 2025 si to len zopakoval. Čo sa nepotrvdilo, takže Blastbit klamal a to nie je jedno. Ja chápem, že klamstvo je pre teba bežný pracovný nástroj, ale pre normálnych ľudí nie je klamstvo prípustné.
podstatné je to, že psychicky zdraví ľudia nemajú komplexy, keď niekto má iný názor.
Takže ty nie si psychicky zdravý, keďže máš komplexy z LGBTI a chceš týmto ľudom obmedzovať ľudské práva, ako aj právo na zhromaždenie, slobodu pohybu, slobodu prejavu. Máš komplexy, keď majú ľudia na niečo iný názor ako ty, takže podľa vlastných slov, nie si psychicky zdravý.

Autoeditácia príspevku po 3 min 4 sek:
harrison314 napísal: 23 aug 2026, 14:55 mLuks - co sa tyka zriadna v ktorom zijeme, tak curta ho kazdy tyzden vidi inak, ako sa mu hodi.
Stale ndoepoveda na otazky, a nechce dolozit vlastne tvrdenia a uz ani nechce zit v komunizme ani mu nevadi privatizacia, ani moslimovia.
ako zaplatia/ako sa vyspí, to píše. Trollovanie ho evidentne napĺňa, bohužiaľ aj takých ľudí berie autobus.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

curta :
Veru v tej ego palici neporozumel to, že sa dajú posty aj vymazať userom/vedením (nič hovoriaci post o Gašparovi), pokiaľ to neprečítal (kedže nečíta všetko a všetkých ako sám písal) kým to tu bolo pred rokmi (tak 2 roky dozadu).
Alebo že mu budem robiť schválne naprieky, keďže si to zaslúži. Najprv bolo prvé a keď je znovu zaťatá mulica, tak prišlo aj na druhé. :wink:
Chcel by som ťa ale opraviť, nie je tu konzervatívna demokracia (Smer/Hlas komunisti, Danko populista). KDH sú konzervatívny demokrati :
1. vládne Smer a spol, 2. liberálna demokracia je napr v Škandinávii, 3. ak vyhrá voľby PS bude tu "progresívna demokracia" to isté čo 1. bod. :smt006
curta
Light Professional
Light Professional

Áno, podľa mňa je tu len demokracia ako taká, máme voľby + ľudské práva. Pridávať k tomu, že "liberálna" demokracia je nezmysel.
Voľný trh tiež nie je liberálna téma, v USA presadzujú voľný trh konzervatívny republikáni.

Inak mLuks tu capol článok z wikipédie, kde mu to píšu, že nie je jasné čo by mal pojem "liberálna demokracia" znamenať, ale to sa mu nehodí, tak vraj toto na wikipédiu napísali zlí ľudia.
Trepe dve na tri.
mLuks
Addict
Addict

Tak potom neexistuje ani nič ako "konzervatívna demokracia", ktorú si spomínal ty.

A teda mi vysvetli prečo sa Fico oháňa pojmom liberálna demokracia, keď podľa teba neexistuje. Teda Fico nám všetkým klame? Vymyslel si Fico pojem liberálna demokracia, len aby polarizoval spoločnosť? Vymyslel si to len preto aby vytváral nenávisť? Alebo prečo potom Fico používa pojem liberálna demokracia, keď podľa teba nič také neexistuje a je to len demokracia a pridávať tam "liberálna" je nezmysel,

Tri na dve trepeš ty v každom poste.
curta
Light Professional
Light Professional

Však daj link, kde to Fico spomína. Ale myslím, že aj Orbán to spomínal.
Liberálne témy sú umelé potraty, homosexuálne manželstvá a pod. Takže zrejme to bude klasická demokracia, kde sú tieto veci propagované.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

curta kedy mi odpovies na moje otazky a dokazes, ze som otrok Bruselu? Ved som ti aj ponukol sposob ako ta ochranit pred liberalnymi vecami.
Stale cakam.
mLuks
Addict
Addict

curta napísal: 23 aug 2026, 19:32 Však daj link, kde to Fico spomína. Ale myslím, že aj Orbán to spomínal.
Liberálne témy sú umelé potraty, homosexuálne manželstvá a pod. Takže zrejme to bude klasická demokracia, kde sú tieto veci propagované.
nech sa ti páči
https://www.tyzden.sk/svet/122100/podla ... a-stastia/
https://dennikn.sk/4850428/liberalna-de ... hava-fico/
https://www.startitup.sk/predstava-libe ... -vietname/
Stačí se podívat, co se považuje za klíčové principy liberální demokracie: svoboda projevu, rovnost před zákonem, nezávislost soudů, pluralita názorů, ochrana menšin a pravidelné svobodné volby. Co z toho „nefunguje“ a Fico by to rád zrušil?[

Tyto pilíře zajišťují, že moc neuchvátí jeden vůdce nebo strana, a chrání občany před autoritářstvím. Ficův obdiv k Číně, kde je svoboda projevu potlačována a opozice likvidována, ignoruje, že tamní „efektivita“ je vykoupena omezováním základních práv.

Kritika „roztříštěnosti“ politických stran a návrh na „zúžení“ na „standardní“ subjekty zavání snahou o omezení politické soutěže. Zažili jsme to u nás za druhé a třetí republiky a Slováci za Slovenského štátu, a nebyla to zrovna šťastná období. Pluralita stran, byť chaotická, je základ demokracie. Omezit ji znamená otevřít dveře k monopolu moci. Ironií je, že Fico sám těží z demokratických mechanismů, které mu umožnily vládnout.
„Liberalizmus a predstava liberálnej demokracie úplne zlyhala, je neefektívna a my musíme rozmýšľať, ako zefektívniť demokratické spôsoby riadenia štátu,“ uviedol predseda vlády.
Dodal, že práve ázijské krajiny si vedia stanoviť ciele a dôsledne ich napĺňať na rozdiel od Slovenska, kde sa podľa neho každé štyri roky prerušuje kontinuita vládnutia.
Takže Ficovi vadia pravidelné voľby, každé 4 roky a práve takýto systém nazýva liberalizmom a liberálnou demokraciou.
Fico upozornil aj na vysoký počet politických subjektov na Slovensku. „Ako zúžiť okruh strán na tie, ktoré sú štandardné?“ položil si otázku v kontexte viac ako 100 registrovaných strán, z ktorých vyše dvadsať pravidelne kandiduje vo voľbách. Podľa premiéra takáto roztrieštenosť komplikuje politickú stabilitu a efektívne vládnutie.
Ficovi vadí počet politických strán a roztrieštenosť hlasov, chcel by obmedziť politickú súťaž - tento problém pripisuje liberalizmu a liberálnej demokracii.

Ciže to v čom ty teraz žiješ, to čo tu máme na slovesnku teraz Fico nazýva liberalnou demokraciou a tvrdí, že zlyháva a treba tu zaviesť autokraciu namiesto demokracie, keďže ta príklady dobrého zriadenia dáva Čínu, Vietnam, kde o demokracii, ľudských právach, slobode ako ju poznáš ty ani len nepočuli.

NIe, liberalizmus neznamená len LGBTI ako si ty mylne myslíš, to je ďalší dôkaz toho, že ty ani netušíš o čom rozprávaš a trepeš dve na tri. Liberalizmus je sloboda, iba vďaka liberalizmu si aj ty môžeš tu vypisovať svoje názory a nikto ťa za to nezavrie, kým rešpektuješ platné zákony. To si v takom Rusku, Číne, Vietname nemôžu povedať.

Autoeditácia príspevku po 17 min 6 sek:
curta napísal: 23 aug 2026, 19:32 Liberálne témy sú umelé potraty, homosexuálne manželstvá a pod. Takže zrejme to bude klasická demokracia, kde sú tieto veci propagované.
Takže zrejme sa mýlíš ako stále. NIe je to klasická demokracia s liberálnymi témami, je liberálna demokracia sú slobodné voľby, politická súťaž, podľa Fica. A Fico by toto chcel zrušiť/obmedziť.

Takže nám teraz povedz Curtino, či súhlasíš s Ficom, že by liberalnu demokraciu, ako to on nazýva, trebalo zrušiť/obmedziť a nahradiť ju systémom aký má Čína alebo Vietnam.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ach musel som, rozmohol sa nam tu taky nesvar...
Pricom Slovensko po storoci skusnosti s Ruskom by malo byt prve co pomaha Ukrajine.
Prílohy
778936353_1071179965460152_8529047323059531415_n.jpg
curta
Light Professional
Light Professional

harrison314,
s otroctvom si začal ty, vraj pre "náklonnosť k Rusku" a nijako si nedokázal, že by som bol otrokom Ruska alebo Putina
tak nechci, aby som ti dokazoval otrockú mentalitu k Bruselu

Fico vidí situáciu, že nás valcuje Čína, a rozmýšľa ako nastaviť dlhodobejšie plánovanie ako na 4 roky. To som čítal už aj od iných autorov, aj tzv. liberálnych, že politici myslia len na 4 roky a nie dlhodobo.
To isté množstvo strán; ak sa naplnia prieskumy, tak budúca vláda, ak sa ju podarí zložiť, sa bude skladať až z piatich strán.
Čiže Fico pomenoval dva skutočné problémy.
Žiadne rušenie demokracie, žiadne rušenie slobody prejavu aké chystajú progresívci, len pomenoval dva problémy, ktoré ak nevyriešime sami, vyrieši ich za nás Čína, a to sa liberálom nebude páčiť
Tí rozumnejší vedia, že dokonalý politik neexistuje, ale z tých premiérov, čo sme mali, je Fico najväčší štátnik.
Šimečka, Korčok, Kiska - to je paródia na štátnikov
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

curta napísal: 23 aug 2026, 22:12 Fico vidí situáciu, že nás valcuje Čína, a rozmýšľa ako nastaviť dlhodobejšie plánovanie ako na 4 roky. To som čítal už aj od iných autorov, aj tzv. liberálnych, že politici myslia len na 4 roky a nie dlhodobo.
Prečo teda táto 4. ficova vláda zrušila a zničila takmer všetko, čo vytvorili počas 1-3. vlády?? To je tá kontinuita vládnutia? V jednom volebnom období niečo vytvorím a v druhom to zničím?

Zároveň ficova 4. vláda nedokázala splniť ani základ svojho programového vyhlásenia a predvolebných sľubov (napr. totálne spackaná konsolidácia, reforma štátnej správy kde sa zoštíhluje tak, že je viac štátnych zamestnancov než na začiatku, rekordný počet štátnych tajomníkov a Ficových poradcov)? Koľkokrát ešte je potrebné Fica zvoliť, aby konečne dodržal svoje sľuby a začal pracovať v prospech občanov SR?

Fico spomínanú "kontinuitu vládnutia" vníma len v kontexte seba = nemôže prísť o moc, lebo polícia dostane voľné ruky a skončí v base.
mLuks
Addict
Addict

No rozumnú odppveď som od teba nečakal, ale snažil si sa z toho vykecať, aj keď sa ti to nepodarilo.
curta napísal: 23 aug 2026, 22:12 situáciu, že nás valcuje Čína, a rozmýšľa ako nastaviť dlhodobejšie plánovanie ako na 4 roky. To som čítal už aj od iných autorov, aj tzv. liberálnych, že politici myslia len na 4 roky a nie dlhodobo.
Aha, takže Fico čo už má za seba tri predošlé vlady, teraz vo štvrtej vláde zistí a rozmýšľa ako nastaviť dlhodobejšie plánovanie? A čo robil ten Fico 12 rokov? Mal na to 8 rokov, ktoré vládol kontinuálne aby to nastavil a on sa zobudí až teraz? ..Tak to je teda strašný diletant a neschopný politik, keď po 12 rokoch jeho vlád mu dôjde, že treba dlhodobo plánovať a doteraz spal.

To aj Šimečka by bol lepší ako tento diletant Fico, ktorému trvalo dokopy 15 rokov kým sa zobudil a zisitl, že veci v štáte sa majú nastaviť tak aby pokračovali aj pri zmenách vlád. To by ale nesmeli byť na to necucaní ľudia blízky vládam, to by sa ale tie veci museli robiť trasparentne a nie prihadzovať kšefty kamarátom a straníkom, oligarchom, ktorí naliali do Smeru peniaze. To bude ten problém.
To isté množstvo strán; ak sa naplnia prieskumy, tak budúca vláda, ak sa ju podarí zložiť, sa bude skladať až z piatich strán.
Čiže Fico pomenoval dva skutočné problémy.
Aj keby sa skladal z 10tich strán, politická súťaž nie je problém, je to to ako má demokracia fungovať
Žiadne rušenie demokracie, žiadne rušenie slobody prejavu aké chystajú progresívci,
Poprosím ťa aby si doložil relevantné dôkazy a relevantné linky, dáta o tomto. Kde a aký progresívci chcú rušiť slobody prejavu a tentoraz žiadne tvoje veštenie ani vymysli.

Ukaž mi kto a kedy z PS povedal, že chce rušiť nejaké základné ľudské práva alebo slobody, alebo že chce zrušiť demokraciu. Daj linky, tak ako ja som dal linky na Fica.

Ak to nedoložíš linkami, tak sú to len tvoje výmysli a klamstvá.
len pomenoval dva problémy, ktoré ak nevyriešime sami, vyrieši ich za nás Čína, a to sa liberálom nebude páčiť
Hlavne by sa to nemalo páčiť ani tebe ako kresťanovi, lebo Čína veľmi veľa s kresťanstvom nemá spoločné. ALe keď už sa máme inšpirovať Čínou, tak taká zaujímava myšlienka:
Štátny dohľad: Všetky náboženské aktivity podliehajú prísnej kontrole Komunistickej strany Číny a úrady zakazujú náboženskú výchovu neplnoletých osôb.

To by sa ti páčilo, že? Ty hlavne buď rád za liberálnu demokraciu a že v nej môžeš žiť.
Tí rozumnejší vedia, že dokonalý politik neexistuje, ale z tých premiérov, čo sme mali, je Fico najväčší štátnik.
A čo máš z toho štátnika keď je aj najväčší zlodej? Tí rozumnejší vedia, že síce dokonalý politik neexistuje, ale rozkrádanie štátneho rozpočtu znižuje životnú úroveň celej krajine.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

curta napísal: 23 aug 2026, 22:12 s otroctvom si začal ty, vraj pre "náklonnosť k Rusku" a nijako si nedokázal, že by som bol otrokom Ruska alebo Putina
tak nechci, aby som ti dokazoval otrockú mentalitu k Bruselu
Ach klasicka bolsevicka taktika, obvin ostatných z toho co si spravil sam. Tu prikladam aj citat, co to dokazuje. Sme tu na fore, nie na smerackej tlacovke, ludia si mozu overit, co kto pise.
harrison314 napísal: 22 aug 2026, 14:02 Inac dnes som rozmyslal, ze ta neskutocna naklonost ku komunizmu, Rusku a silnym vodcom je vlastne mentalita vecneho otroka, ktory si nevie predstavit, ze by bol slobodny, a to ani v momente, ked tu slobodu zaziva.
A na tentvoj dasi vyplod. Uz prisli asi peniazky za troling ze?
Lebo to co si napisal nie je pravda.

Vies v inych krajinach, kde nevladny uplne neschopny wanana dikatator, dokaze vlada velke veci aj za 4 roky, dokaze rozpracovat projekty a posunut krajinu dalej. Na druhej strane kolko uz vladne Lukasenko v Bielorusku a pozri sa ako sa tam maju dobre.

Fico, ten tu vladne uz pomaly 16 rokov a vdaka nemu sme skoncili na chvoste EU uplne vo vstekom.
Ved za ten cas nedokazal ani postavit dialnicu do Kosic, ktoru sluboval v roku 2007, nedostaval ziadnu novu nemocnicu. Teraz este predava islamistom aj nase zavlazovacie systemy, vraj na ne nemame peniaze, co je tiez klamstvo. Svojim prispevkom len dokazujes, aky je Fico neschopny vladnut - uz ani odborne, osobnostnie ani psychicky (kedze sa unho spusti totalny breakdawn, ked sa ho zena nieco opyta).

Riesnie nie je aby tito nechopni birmovani komunisti vladli dlhsie, ale to aby takych ludi uz k vlade nikdy nepustili a zavreli ich za krupciu.
Ved vies aka je definicia sialenstva, ci myslis, ze nabuduce to uz vyjde?
Napísať odpoveď