Ahojte,píšem sem len pre prípad či vás niečo nenapadne iné ako mňa.Ale k veci.Doma mám 500mbps internet ktorý NECHCEM ťahať káblami po byte.Disponujem routrom Mikrotik ktorý cez wifi v 5ghz režime prenesie tých 500mbps.no a tuto rýchlosťč internetu by som potreboval s čo najmenšou stratou v rýchlosti vzduchom nejako dotiahnuť do izby cez 3 steny( cca max 10 metrov) Jedna stena je panel s armaturou ale ostatné steny su Ytong takže žiadna výstuž ani nič.Skušal som už nejaké možnosti ale stále to neni ono.S adaptérom Asus PCE+AC88 mám v izbe okolo 220Mbit down pri 5ghz pásme.Skúšal som aj čo to sparví keď PC premiestnim s touto wifi kartou priamo k routru Mikrotik a urobilo to cca + 100 Mbit takže rýchlosť bola niekde okolo 330 Mbit ale osobne si myslím že limitom bude skôr wifi karta ako samotná wifina mikrotiku lebo sa jedná o jedno z najvýkonnejších riešení pre domácnosti vôbec akeďže tento router dokáže preniesť cez kábnel takmer 2gbit tak tých 500mbit cez vzduchby pre jeho výkone nemal byť problém.Otázkou je ako docieliť aby som mal aj v izbe cez 3 steny 500mbps net cez vzduch prípadne cez zásuvku.Cez zásuvku(powerline) Tam sa to zdá že budu velké straty aj na rýchlosti a dosiahnutie aspoň 480 mbit čo by bol pre Mńa uspokojujuci vysledok nemám asi šancu nakolko rozvody v byte su každá izba zvlášť na iný istič.napadlo ma aj že by som už kupil vyslovene oputdorove anteny a tým to potiahol ale tam je zas potrebna priama vidietľnosť takže to tiež nič.Ešte by tu m ožno bola možnosť dokupiť takí istý mikrotik ako mám router a nastaviť ho do režimu PTP Bridge a urobiť wifi most.otázkou však zas je či backbone wifi signálu tkorý by sa vytvoril s týmito dvomi zariadeniami by bol dostatočne silný že by som mal na výstupe tých aspon 480.Neviem.existuje vôbec nejaké zariadenie ktoré by dokázalo v dnešnej dobve preniesť mi do kompu 500 mbps vzduchom alebo cez zásuvku? Bavíme sa o reálnej rýchlosti.Nie o teoretickej čo píšu výrobcovia na svoje zariadenia.
Vďaka za pomoc lebo fakt už neviem
Tak teraz to skúšam s týmto KITOM:TP-Link TL-WPA9610 KIT
Čo myslíte kolko s tým KITOM dám? Pojde to aspon 300-400mbit?
500Mbps internet
Re: 500Mbps internet
Powerline.
Re: 500Mbps internet
Okej powerline ale s ktorým modelom alebo tkoru značkou viem preniesť takú rtýchlosť lebo čo o tom viem tak su tam dosť velké straty