A/T alebo M/T ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Jazdili ste uz s autom, ktore malo automaticku prevodovku?

ano
52
39%
nie
83
61%

Celkom hlasov: 135

Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

A/T alebo M/T ?

Príspevok od používateľa Les »

Na hlasovaciu anketu mozem jednoznacne odpovedat ANO. S manualnou prevodovkou neviem radit, lebo vodicsky preukaz som si spravil uz v USA. A zvykol som si a doteraz nechapem, preco v Europe je tak velmi zauzivana mechanicka prevodovka. (ak to vie niekto dobre vysvetlit, tak budem len rad).

Nejde mi nielej o mechanicke preradovanie stupnov, ale hlavne spojka, ktora je urcite hlavne pre zaciatocnikov v autoskolach uplnym hororom.

Tiez by som chcel vediet, ze ci sa v autoskolach na Slovensku da naucit ovladat auto s automatickou prevodovkou, ci je tam aj taka moznost. Ked ide clovek do autoskoly, tak musi sa najprv naucit s mechanickou v aute, alebo moze ist hned sa ucit na aute s A/T ? Myslim si, ze tato moznost neexistuje. (hoci by bolo zaujimave, preco). Urcite niesom sam, koho taketo veci zaujimaju.

Tiez by som chcel doplnit, kto ma nejaky vesely pribeh, aby ho sem napisal ohladne toho, co tu pisem. :)

Ja sa tiez pripojim: Bolo to uz davno niekedy v 70-tich rokoch, ked som prisiel do USA a uz o 3 mesiace na to, som si kupil Pontiac Bonneville za 200 dolarov na ktore sme si setrili s kamaratmi. Nikto nemal vodicsky preukaz a ja som si sadol za volant :) Nevedel som ABSOLUTNE NIC, nikdy predtym som s autom nejazdil. A teraz zrazu sedim v 6m dlhom aute a neviem co na vsetko sluzi :) Nastartoval som a kamarat mi poradil, aby som preradil do stupna D na volante. Auto sa hned pohlo a uz som "brazdil" cesty v Las Vegas. Boli sme 6 v aute. Volant isiel uplne jemne, potom som to na dialnici zrychlil na asi 70 mil. Ziadna havaria sa nastastie nestala :) Horsie to bolo s parkovanim, ale nejak som uz zaparkoval na to sa uz nepamatam. Prva jazda bola za mnou a mal som uplne neopisatelny skvely pocit :smt023

Toto je presne nas prvy Bonneville ale nas bol v ciernej farbe.

Kód: Vybrať všetko

http://www.amerikanskebiler.no/66pontiac.htm
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

manual je manual a s automatom si jazdu nevychutnam, je to nuda. Zase vyhodu ma na dlhych trasach.....ale aj tak mam rad len manual...je to kava
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

sice ano jazdil som,ale myslim ze manual je lepsi-tam si prehodim kedy ja chcem podla toho ako uznam za vhodne..
Les
King
King

aquafresh1 napísal:sice ano jazdil som,ale myslim ze manual je lepsi-tam si prehodim kedy ja chcem podla toho ako uznam za vhodne..
Poznas sekvencne radenie? Mam ho na Mazde, niekedy tak preradujem..
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Nie nejazdil. Podla mna sa tym vytraca pozitok z jazdy. Len blbo pozerat dopradu a drzat volant. Pri manuale aspon daco robim, mozem si radit podla vole a hlavne, pri automatickej prevodovke nemozno riadne vytocit motor. :D
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Zas sekvencna je fajn aj Tiptronic. Ale manual je manual proste hlavne ked si clovek dobre podradi a ma tam 6000rpm
Les
King
King

ROKI49 napísal:Zas sekvencna je fajn aj Tiptronic. Ale manual je manual proste hlavne ked si clovek dobre podradi a ma tam 6000rpm
Ty si uz jazdil na aute?
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Les napísal:Ty si uz jazdil na aute?
Ano ale cisto automatiku som este neskusal. Iba manual a tu Tiptronic.
Les
King
King

ROKI49 napísal:Ano ale cisto automatiku som este neskusal. Iba manual a tu Tiptronic.
Takze si skusal. Tiptronic je tiez automaticka prevodovka, mal si tam stupen D urcite. Ja mam tiez poznost radit sekvencne (manulane + -) ale vacsinou to mam na automatike.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Automat - nudaaaaaaaa, vid. prispevok o tom ako American si pozical v Budapesti auto a prisiel na jednotke az do viedne - samozrejme auto hend do srotu... :lol:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

isiel som na automate a bolo to take cudne. nemal som co robit s pravou rukou :) manual je podla mna lepsi. sekvencnu som neskusal
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

Stare automaty su na shit, su lenive, zvysuju spotrebu a nemam ich rad. Siel som so stvorstupnovym automatom v Golfe IV a mal som dost. Tie nove su uz celkom dobre, sekvencne radenie som neskusal, ale moze byt fajn. Zaujimava by bola mozno aj bezstupnova automaticka prevodovka (pouziva ju Audi), vyskusat si, co to je zac.

Automaty ale nezatracujem, lebo v niektorych autach s vysokym vykonom ani inu prevodovku nemozes mat, vzhladom na vysoky krutiaci moment (lebo by si velmi rychlo odpalil spojku).

Osobne mam radsej manualy. :wink:

Ja som prvykrat nastartoval nasu S 120 LS ked som mal 6 rokov :oops: . Nastastie oco bol blizsko tak ma hned "zrusil" :(
Xaredon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xaredon »

Nechcel by som auto s automatickou prevodoukou. Necitim sa potom pri soferovani potrebny. Je to taka nuda. Manual je best.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

no byvat v USA, tak naozaj nerozmyslam asi nad manualom, pokial ide o auto na kazdy den. Ale v europe su ine podmienky - ovela viac zakrut a podobne. A tam uz nevyhody automatu citit, hlavne starsie obcas blbnu v zatacke a stupaniach, su nerozhodne a len zopar novych sa vyrovna v tomto manualom. Ine je to uz sekvencia alebo DSG, ale predsa spojka je spojka :)

inak moja jedina prakticka skusenost s automatom je z noveho Chrysleru Grand Voyager 2.7 CRDi, kde bol dost pomaly..
Les
King
King

quasimoto napísal:no byvat v USA, tak naozaj nerozmyslam asi nad manualom, pokial ide o auto na kazdy den. Ale v europe su ine podmienky - ovela viac zakrut a podobne. A tam uz nevyhody automatu citit, hlavne starsie obcas blbnu v zatacke a stupaniach, su nerozhodne a len zopar novych sa vyrovna v tomto manualom. Ine je to uz sekvencia alebo DSG, ale predsa spojka je spojka :)

inak moja jedina prakticka skusenost s automatom je z noveho Chrysleru Grand Voyager 2.7 CRDi, kde bol dost pomaly..
No mne sa nezdali prevodovky v mojich autach pomale, vacsinou som ani nevedel kedy to preradilo :) Ale to je vec nazoru.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Les napísal: No mne sa nezdali prevodovky v mojich autach pomale, vacsinou som ani nevedel kedy to preradilo :) Ale to je vec nazoru.
no zas ked si nikdy neskusal MT tak nemozes porovnavat celkom :) mozno sa ti zda ze spojka je narocna na ovladanie, ale tak po max 1000-2000 km sa na to nebudes vobec sustredit
2neo
Star
Star

Príspevok od používateľa 2neo »

ja jazdim len s a/t.ked si chcem sportovo zajazdit pouzijem tiptronic.na dlhe cesty a po meste je a/t uplne skvela
Les
King
King

quasimoto napísal: no zas ked si nikdy neskusal MT tak nemozes porovnavat celkom :) mozno sa ti zda ze spojka je narocna na ovladanie, ale tak po max 1000-2000 km sa na to nebudes vobec sustredit
Praveze som jazdil s manualnou prevodovkou, ale som skoro havaroval :roll: To bolo na Mazde RX7. Ked je clovek uz viac ako 30 rokov navyknuty na automat, tak na manual si len velmi tazko zvykne.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

IMHO, jazda s automatikou je nuda.
Les
King
King

Tomasito napísal:IMHO, jazda s automatikou je nuda.
co znamena IMHO?
Napísať odpoveď