acer notebook - bez OS problem

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

acer notebook - bez OS problem

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

kupil som notebook acer bez OS... spustil som a nabehol linux.. prikazovy riadok(no proste ten root)... nechapem ako tam mam teraz nainštalovať XP, poradi niekto?

stale mi pri spusteni notebooku nabehne limpus linux live cd edition v9.2 a ja nič nemôžem robiť...
pato83
Addict
Addict

Re: acer notebook - bez OS problem

Príspevok od používateľa pato83 »

Old Dirty Bastard napísal:kupil som notebook acer bez OS... spustil som a nabehol linux.. prikazovy riadok(no proste ten root)... nechapem ako tam mam teraz nainštalovať XP, poradi niekto?

stale mi pri spusteni notebooku nabehne limpus linux live cd edition v9.2 a ja nič nemôžem robiť...
Pozri manual a zistis, ze mozes. Po poste ti aj vypise, aku klavesu mmozes stlacit pre vyber media, z ktoreho chces bootovat. Vyberies CDrom a potom klasika. :wink: Je to niektory z funkcnych klaves, mozno F2 alebo F10, treba pozriet.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

dik, nepozeral som na odpovede a potom som na to sam prišiel :D no nič... ale mam zase jeden drobny problem.... už je tam nahodene normal xp-čko a všetko ide ako ma... avšak pri spusteny notebooku naskoči klasicka obrazovka kde mate k dispozicii čas 30sek na vyber z viacerych OS(ak ich mate nainštalovane)... a to je problem.. ja mam len XP-čko a tato obrazovka sa mi spušťa pri každom zapnuti a je to dosť otravne... na vyber su v ponuke 2 XP-čka... čomu nechapem... ako to mam zrušiť/obisť?
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Asi na to prídeš skôr ako to napíšem, ale ak nie tak
napríklad
choď na system properties - advanced - startup and recovery a tam si nastav ten čas
alebo
editni boot.ini - nájdi si niekde ako má vyzerať pre jeden systém
Napísať odpoveď