Adobe After Effects - otazky

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Awattar
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Adobe After Effects - otazky

Príspevok od používateľa Awattar »

Zdravim, takze mam par otazok ohladne after affects CS4
- ako sa daju chytit v jednom stlpci vsetky keyframe naraz posuvat?
- mam robit " project " v 8/16/ or 32 bit?
- v jakom presnom formate mam renderovat(export) project ( mov. a ake kodeky? H264,NTSC, PAL) a ktore veci zaskrkat ? :o)
- ake fps ? 30 ?
- preco ked si idem pustat project este v AAE po ZMENACH tak sa mi na tej osi najprv renderuje len ta zelena linka alebo ako to mam nazvat a ked to ide az dalej, tak zo zaciatku sa zacina zmazavat a potom zas zacne sekat.., dufam ze som to dobre popisal.

-btw, sekaju/kockuju sa mi niektore videa na jutube, neviete cim to moze byt sposobene? netom nie..

Ď.
BlackFlash
Medium Expert
Medium Expert

Re: Adobe After Effects - otazky

Príspevok od používateľa BlackFlash »

1. keyframes si oznacis jednoducho ako ikony na ploche
2. podla toho aky projekt robis - ak mas video uz nejake natocene tak nemenim bit,
ale pokial potrebujes nieco kvalitnejsie tak si myslim ze 16 bit plne staci
3. formatujes do takeho formatu :D ... aky potrebujes - ak potrebujem nejaku dobru kompresiu videa a netreba ziadny extra vystup tak MPEG 4 - Xvid , no pokial by to malo byt nieco kvalitnejsie ( HD ) tak *.mov bez kompresie s alpha mapou ( ak sa vyuziva vo videu - napr. robis nejaky efekt ktory sa dalej pouzije v nejakom videu )

FPS - u nas sa pouziva 24/25 ( PAL ) , americania frcia na 30 :)

4. to nahravanie sa nazyva bufrovanie , video sa ti prerenderuvava , takze pokial si kliknes na tu "zelenu cast " a das play tak sa video prehrava "Bez sekania " , maze sa preto lebo si obmedzeni svojou pamatou.

5. kockuju sa ti z roznych dovodov , jeden z nich moze byt blba kompresia , dalsi ze video este nie je kompletne spracovane , obcas sa treba pozriet ci sa neda prepnut na vyssie rozlisko :)

tak snad aspon takto laicky , nebudem ti tu odborne vysvetlovat dovody skor prakticky :)
Awattar
Light Professional
Light Professional

Re: Adobe After Effects - otazky

Príspevok od používateľa Awattar »

oukej.. dakujem :)..
tak ked robim video tak by som chcel aby bolo najkvalitnejsie:o).. takze moze byt
mov., h.264 50/90fps (vegas zrychli na 30 :o) a rozlisenie 1280-720?tato kombinacia mi prisla najkvalitnejsia :o).
k tomu bufrovaniu.. pamat mam 4gb a ked som si v multiprocesingu nastavil 3.5 gb pre prerender/bufrovanie a naopak ked som dal zas vsetko na render tak stale to bolo take iste:(..

k tomu jutubu>video nacitane je, rozlisenie je vpohode ale mi obcas tak sekne, net mam vpohode a adobe flash najnovsi:/
Napísať odpoveď