Zig vypada zaujimavo, tiez som nad nim rozmyslal pred rokom, ked som vybral rust, ale asi som na tieto low level jazyky uz stary
ja som si vybral tento rok Go.
ale pouzivam copilot. tak ma velmi zaujima ci sa pri takomto programovani naucim aj realne ten jazyk.
vcera som si robil taky klasicky boilerplate, nieco co mi kazdy den vytvori adresar, ulozi input (iba z clipboardu) a vytvori basic subor aby som to nemusel robit kazdy den rucne.
o Go viem minimum, par rokov dozadu som to skusal ale nic si nepamatam. takze kodenie prebiehalo takym stylom ze som si v hlave vymyslel postup a potom uz len pisal copilotu "vytvor funkciu co vrati aktualny den v mesiaci s dvoma ciframi", "funkciu co precita text z cliboardu", "funkciu co vytvori adresar a ulozi text do suboru"...
na jednej strane mam pocit ze ci sa vlastne nieco ucim ked to pise on, na druhu stranu bez copilotu ten flow nie je o moc iny, akurat ze miesto napisania dotazu a pockania par sekund musim googlil a hladat to spravne. samozrejme vsetok kod co mi vrati si precitam a pochopim a tiez to samotne spajanie roznych funkcii uz robim sam.
toto bolo samozrejme easy, uvidime o 2 tyzdne