Airbnb

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ake pravidla by mali byt stanovene pre airbnb?

Ziadne, a nech to ostane lacnejsie ako bezne hotely
13
81%
Take iste ako pre hotely, cena a pestrost ponuky sa urcite zhorsi
3
19%

Celkom hlasov: 16

jukel
Professional
Professional

Re: Airbnb

Príspevok od používateľa jukel »

Frco napísal: Co sa tyka Air BnB - tam su teda aj ranajky vsade, kde sa da prespat? Ako to funguje? Domaci vam nieco nachysta, alebo mate "kluce" od jeho kuchyne a date si co chcete? Alebo bez ranajok? Potom by sa to ale nemalo volat BnB :D
Predstav si že niekomu daš kluce od svojho bytu a odideš na vikend preč. O tom to cele je, byty obyčajných ludí, teda vačšinou. To čo mu nechaš v chladničke je na tebe, mne nechal 2 corony ktore som mohol vypiť :D

A ešte mam jednu taku skusenost že som sa majitelom ani len nestretol všetko som vybavil cez chat. Prišiel som do rezortu, kedze som tam mal znamych čo tam byvaju dlhodobo tak som bol snimi na bazene, majitel bytu mi napisal čislo bytu že je odomknute a kluč je na kuchynskej linke. Rovnako tak som tam ten kluc nechal ked som odchadzal. Bol to však straženy rezort s kartamy na otváranie všetkych bran.

Na 9gagu minule pridali učet z USA nemocnice kde turistu poštipal nejaky had. Ucet bol niečo okolo 400 000usd
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Frco napísal:Co sa tyka Air BnB - tam su teda aj ranajky vsade, kde sa da prespat? Ako to funguje? Domaci vam nieco nachysta, alebo mate "kluce" od jeho kuchyne a date si co chcete? Alebo bez ranajok? Potom by sa to ale nemalo volat BnB :D
No malo by to tak byť, že domáci ti poskytne aj raňajky, ale nie je to pravidlo. Na mojom tripe sa to stalo asi 2-krát, že mi bez opýtania ponúkli nejaké raňajky. V jednom prípade sme prespávali v mobile home jednej staršej pani, ktorá nám ešte pred príchodom písala, čo nám má kúpiť na jedenie, ale keďže sme zaplatili za ubytko necelé 4 stovky Kč, tak nám bolo blbé ju žmýkať ešte aj na raňajkách, keďže to by na nás nezarobila ešte aj s vodou, čo sme minuli na sprchu, asi nič, to by skôr prerobila :)

V druhom prípade sme si s kolegom zobrali nejakú vodu na celý deň do mesta a potom ešte večer sme sa na chvíľu zastavili u domáceho, ktorý nás ponúkol pizzou - pohoďák černoch filmový/video producent a aktívny húlič :smt033 No a večer tam navyše mal aj svoje 2 kamošky, ktoré neboli na zahodenie. Škoda, že sme obaja zadaní, inak si myslím, že by tam bol priestor na bližšie spoznanie sa :D To je myslím ďalšia výhoda/príležitosť pre ľudí, ktorí túto službu využívajú, podobne ako couch surfing podľa mňa nie je problém s príležitostným nezáväzným sexom :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To ci daju ranajky alebo nie je predsa o podmienkach toho ubytovacieho zariadenia. To je to iste ako booking.com, niekde mas plnu penziu, niekde ranajky, niekde nic, inde ranajky za priplatok. Takze to treba citat pozorne, vzdy je to tam uvedene.
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

posledne tri leta som to vyuzil v Chorvatsku. vzdy spokojnost. dokonca posledne leto tam bol problem s nakontaktovanim sa na majitelku bytu den pred prichodom tak som volal na ich infolinku povedal mi ze mam kludne ist do Chorvatska on jej bude volat a ak sa neozve daju mi ine ubytovanie. nakoniec sa zenska ozvala ale aj napriek tomu mi este volal raz potom ci je vsetko ok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

PtM: V Chorvatsku ma vyznam vobec riesit takto ubytovanie? Vsak tie ceny su od 10 do 20 eur na noc, povacsine tak 12-15 eur. Takto to bolo aspon lacnejsie ci islo o to, ze si mal len vopred zabezpecene ubytovanie na ktore si sa aj tak nevedel dovolat???
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

Isiel som na Ultra Europe do Splitu. 150k ludi na festivale samozrejme vratane domacich. Pocas festivalu vacsina ubytovani 2-4x vyssia cena ako cez letnu sezonu. A to som uz dost neskoro vo februari riesil ubytko kde uz drviva vacsina bola rezervovana. Hlavne nam slo o to aby nas nejaky chorvat neodrbal a airbnb ma fakt skvely zakaznicky servis na ktory sa mozete uplne spolahnut.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Tak podelim sa s mojimi zazitkami z airbnb. Prvy krat som tuto sluzbu pouzil ked sme mali ist na dovolenku do Talianska (ktorej som sa nakoniec kvoli zdravotnym problemom nezucastnil), kazdopadne kamosi isli a chvalili si. Cely byt/chata/dom, na taliansko islo o rozumne ceny.
Prejdem ale k tomu co som vyskusal na vlastnej kozi. Jeden vecer som potreboval prespat vo Viedni, tak som si cez AirBnb poriesil ubytko u nejakeho typka na byte. Islo len o postel, ale prisiel som o niekolko hodin neskor ako som mal, nebol s tym problem, komunikacia v pohode. Navyse tam okrem mna bolo asi este 5 ludi z celeho sveta, takze clovek ako ja, ktory si rad pokeca si to tam uzil. Cize spokojnost s ubytkom velka. Dalsi krat sme to vyuzili pri nasej ceste do Chorvatska. Planovali sme trip, t.j. prezit kazdu noc niekde inde, tak sme si to vopred poriesili cez airbnb a tiez parada. Cely velky byt, dali nam kluce, hesla od wifi, vsetko vysvetlil a mohli sme si robit co sme chceli. Vyslo nas to v priemere mozno nieco okolo 10 eur/noc/os. Samozrejme sa stalo ze kamosi zarezervovali 2 byty na jeden termin, takze sme museli improvizovat a riesit ubytko noc pred prijazdom, ale vobec to nebol problem. Akurat raz sme skoncili v nejakom hosteli nechtiac, takze si treba riadne ceknut co je to za typ ubytka :). Ranajky sme tam nemali nikdy, proste vzdy islo len o noclah + sprchu.
Booking.com som este nepouzil, takze porovnat to neviem. :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Umna airbnb pohoda tiez spokojnost. Ked sme boli minuly rok trip po usa/kanada, tak sme 2x vyuzili airbnb. Presnejsie New York + Montreal. v NY to bol taky prizemny byt za rozumnu cenu so vsetkym (wifi atd). Kluce nam vopred bolo oznamene, ze najdeme tam a tam a tak aj bolo. Odomkli sme si a bolo to len nase. Ked sme odchadzali tak kluce sme zas vratili na povodne miesto. Uz nepamatam co to bolo zac.
V Montreale sme mali cely byt taktiez s terasou atd, utulne sikovne male. Stretli sme sa s typkom, dal nam kluce, vysvetlil co ako funguje atd a bolo. Dokonca nam pozical jeho parkovacie miesto, kym tam budeme, co bola velmi velak vyhoda. Poradil nam aj kde su lacne restiky. Takze spokojnost. Ranajky su pri airbnb skorej vynimkou, kedze si prenajimate cely byt/dom, kde si viete sami varit atd. Istotne by som si zato nepriplacal.

Jedine si treba davat pozor na upratanie. Niekde je totiz poplatok dodatocny za upratanie, nevynesenie smeti ak to nespravite sami. Tak aby nebol clovek prijemne prekvapeny, ze mu daco navyse zrazu zauctuju po pobyte :) A tiez parkovanie vacsinou nieje garantovane ako u hotelov/hostelov.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kopa city hotelov nema parkovanie alebo je prilis drahe. Bezne najdes cenu aj 20-30 eur/den za parkovanie, zacinajuc pomaly Bratislavou a konciac velkymi metropolami, ak si niekde v centre. Dobrym prikladom je napriklad Florencia.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Vcera som si bookol mesiac ubytovania v US. Cena nie je nizsia ako keby som si zhanal nejaky intrak, no len otazka je ci by som ho vobec dostal, kedze oni chcu tonu papierovaciek. Nastastie airbnb potrebuje len kreditku...
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Ja som vyuzila Air BnB v Nemecku a na Malorke. Sama som aj ponukala izbu cez Air BnB (v Nemecku). Mam s tym velmi dobru skusenost, hlavne ak chce clovek strechu nad hlavou a nie je narocny na luxus (a hotelove sluzby vseobecne). Este je rozdiel, ci si prenajmete cely byt alebo len izbu. Mat cely byt sa hodi napr. vtedy, ak si chcete sami varit- to sa v hoteli napr. neda.
Da sa na tom dost dobre usetrit v niektorych mestach a lokalitach.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dake zlavove kupony sa nenajdu na airbnb? :) Lebo tie po nete su vsetko bullshit ..
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Mali ste niekto nejaku skusenost so Security depostiom (zaloha, kaucia)... Rezervoval som ubytko, a hostitel aj potvrdil, no nevsimol som si tuto polozku :/ Niekde som cital, ze sa suma stahuje vopred, nie, no mne nic nestiahlo, ani nerezervovalo na karte... (FAQ na airbnb som cital, zaujimaju ma osobne skusenosti :wink: )
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

No akonahle potvrdili obe strany ubytovanie v mojich poslednych troch skusenostiach, cela suma bola hned stiahnuta z mojho uctu...

Inac prva neprijemna skusenost cez Airbnb... mesiac som byval nedaleko Bernu u jedneho rakusaka a jeho zeny. Ten typek bol stavbar ci co, a vkuse chlastal ako sa vratil z roboty... raz fycizky napadol suseda a mna raz slovne... mozno do buducna ponaucenie ze ist len k ludom co maju kusok viacej pozitivnych ohlasov ako dva v tomto pripade... moj treti mu asi nadobro prekazil prenajimanie cez airbnb...

Soviet: par eur mozes ziskat ze posles niekomu pozvanku a on objedna ubytko... no nejedna sa o ziadne zavratne sumy...
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Jop a pozor na tieto referral bonusy - platia len rok! ja som tam mal cca 60eur a ked som to chcel tento rok vyuzit uz tam neboli.
Napísať odpoveď