Aka ma byt optimalna teplota CPU, MB, HDD?
-
camarovk12
Light Expert
Re: Aka ma byt optimalna teplota CPU, MB, HDD?
AHA to je aké cpu? haswell ? ja mám tdp 65w a máš vodné chladenie? no 130w je poriadny výkon
-
camarovk12
Light Expert
celkom fajn a to má 130w
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no tak ja mam na tom vodne chladenie
-
camarovk12
Light Expert
no to som si aj myslel také teploty s tdp130w 55C iba s vodným chladením zato som sa pýtal nejako mi to došlo totiž ja bi som tiež pri takom cpu volil vodne no ja mám vzduchové ale 4 ventilátory v obrovskej skrini na cpu na gpu zdroj a jednu 12ku na odsávanie vzduchu z bedne úplne pri takom výkone stačí cpu core2 duo e8500 3160 mhz
gpu ati radeon hd6670 1gb gddr5 ram kingston hyperx 2*2gb 1200mhz a zdroj fortron blue storm2 500w čo mislíš? stači take chladenie nie? teploty som poslal
gpu ati radeon hd6670 1gb gddr5 ram kingston hyperx 2*2gb 1200mhz a zdroj fortron blue storm2 500w čo mislíš? stači take chladenie nie? teploty som poslal
-
typek61
Darca
to hej tebe take staci,ale ja osobne by som uz nesiel ako 4 jadro.
-
camarovk12
Light Expert
tak mne je 4jadro zbytočne vieš na štúdium počúvanie hudby pozeranie videa a občasne hranie a ešte na programovanie do školy v poho o rok aj pol sa chystám na výšku z informatiky a nato mi to stačí
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2014, 21:28)
tak mne je 4jadro zbytočne vieš na štúdium počúvanie hudby pozeranie videa a občasne hranie a ešte na programovanie do školy v poho o rok aj pol sa chystám na výšku z informatiky a nato mi to stačí
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2014, 21:28)
-
Daniel9911
Professional
Ahojte, mam problém kupoval som bazaru dosku+procesor+ramky Doska : Gigabyte GA-M61VME-S2 , Procesor : AMD Athlon X2 5000+, pôvodne som chcel kupovať len dosku ale takto to predával spolu za 39 euro čo sa zdalo byť v dobrá cena. Ale problém nastal ked som dosku osadil do skrinky všetko pozapájal a skúsil zapnúť všetko nabehlo ako malo úvodná obrazovka ale potom ak sa preplo na bootovanie z disku sa mi celý počítač vypínal. Tak som odmontoval chladič a vybral procesor osadil som tam procesor Athlon X2 4200+ aj pastu a chladič a PC sa mi zapol a ide zatiaľ bez problémov čo ma trošku serie, že teplota PC je 60 až 70 stupnov v pokoji, čo môže byť podla Vás ? problém môže byť že som dal málo pasty alebo veľa ? (značka pasty je revoltec). Z procesora a chladiča som len papierom zotrel starú pastu existuje nato niečo čím by som to vedel lepšie očistiť poprípade niečo čo nájdem aj doma ? Vedeli by ste mi niečo poradiť?
Mozes mat slaby zdroj, nikde nepise aky mas. Pastu vycistis liehom, kupis ho v lekarni za euro. Pasty sa dava len trosku, asi ako mala sosovica, aj menej.
Na co si kupoval taky stary hardware, ved prechodom na 5000+ si si noc nepomohol a dat 40 eur za nieco take, to je hriech. Za to by si uz pomaly kupil SSD disk a ten by si o dost viac pocitil alebo sa popozerat po bazarovych Pentium G ci nieco podobne, mozno by si doplatil par eur a nieco by si nasiel (nevyhoda, ze okrem dosky a cpu, tak aj ram by si musel zhanat).
Na co si kupoval taky stary hardware, ved prechodom na 5000+ si si noc nepomohol a dat 40 eur za nieco take, to je hriech. Za to by si uz pomaly kupil SSD disk a ten by si o dost viac pocitil alebo sa popozerat po bazarovych Pentium G ci nieco podobne, mozno by si doplatil par eur a nieco by si nasiel (nevyhoda, ze okrem dosky a cpu, tak aj ram by si musel zhanat).
-
Daniel9911
Professional
PC nie je môj majiteľ ho chcel ešte oživiť po vypálení základnej doske , momentálne tam je 4200+ ktorá síce funguje ale tie teploty mi moc nepasujú, Zdroj je tam 400W a ten tam bol aj predtým a všetko fungovalo ako malo. Pastu som tam dal len tenkú vrstvu na procesor.
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2017, 13:49)
Ahojte, dnes som skúsil stiahnút 3 programy na meranie teploty CPU a každý ukazuje inú hodnotu viď v prílohe ktorý je podla Vás najpresnejší ? Ďakujem
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2017, 13:49)
Ahojte, dnes som skúsil stiahnút 3 programy na meranie teploty CPU a každý ukazuje inú hodnotu viď v prílohe ktorý je podla Vás najpresnejší ? Ďakujem
-
hojko
Site Admin
Daj si restart, bios a pozri si teplotu rovno v biose.
-
Ch.Daniels
Medium Expert
ahojte.
chcem sa spytať, či je tato teplota cpu v necinnosti v pohode, nie je to velmi nizka teplota?
chcem sa spytať, či je tato teplota cpu v necinnosti v pohode, nie je to velmi nizka teplota?
- Prílohy
-
- Bez názvu.jpg (75.22 KiB) 1410 zobrazení
-
lukostrel77
Star
To bude vadné čidlo,neexistuje aby mal taku nízku teplotu,aku teplotu máš v zátaži?aký máš chladič?
-
Ch.Daniels
Medium Expert
pri 100% zatazi ma cca 78°.chladic je ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2
speedfan mi ukazuje tu istu teplotu
- Prílohy
-
- Bez názvu0.jpg (75.56 KiB) 1386 zobrazení
-
Daniel9911
Professional
Tak po výmene chladiča sa mi teploty znížili, len bohvie čo bude ten aux tá teplota sa mi nepáči.
-
lukostrel77
Star
Tých 78c v zátaži je vela,tak do 65c to treba držat,V biose ukazuje aku teplotu?Ch.Daniels napísal:pri 100% zatazi ma cca 78°.chladic je ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2