Akcna kamera

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
marek788
Light Star
Light Star

Akcna kamera

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahoj, hladal som podobnu temu, no nic som nenasiel. Chcem si kupit akcnu kameru, no mam trochu dilemu. Nemam stanoveny pevny rozpocet, no kedze neplanujem tocit nejake profi videa a zivit sa tym, cena GoPro 6tky mi pride trochu vysoka. Planujem obcas natocit nejake zjazdy na lyziach, splav rieky, obcas mozno stvorkolka/motorka. Pozeral som plno videi, kde porovnaju goprocku s nejakymi alternativami, no aj tak sa neviem rozhodnut. Z alternativ ma najviac oslovila Yi 4k+, aj ta cena mi prijde prijatelnejsia, ale zas si hovorim, ze nechcem kupit nieco, co budem lutovat, a radsej dam nieco navyse a mam klud. Mate niekto realne skusenosti s tymito kamerami, a viete mi nieco odporucit? Rozmyslam, ci ist predsa len do tej GoProcky asi skor 5tky alebo radsej Xiaomi. Pride mi, ze ta cena za GoPro je ciste za znacku, hoci je vidno v niektorych veciach, ze ma o cosi navrch. Dakujem za nazory.
smajlik
Expert
Expert

Re: Akcna kamera

Príspevok od používateľa smajlik »

Lacnejsie kamery zvyknu mat problemy s prechodom svetlo/tma. Videa sa na ne tocit daju. V niecom su dokonca lepsie nez GoPro (napr. lepsie podanie farieb alebo celkovo lepsi zaznam pri dobrom svetle). Pri zlom svetle ale vacsinou zlyhavaju.
Na lyziach to problem nezvykne byt, na vode (najma v kanonoch) uz ano.

Konkretne s Yi 4k+ a GoPro 6 vsak skusenosti nemam.

Dobre videa sa daju natocit aj na lacnejsiu kameru, ak nemas moznost kupit GoPro za VOC, tak by som asi bral len nieco lacnejsie. Aj tak vacsina z tych videi skonci v sufliku (teda na disku). Ked neskor zistis, ze Ta to bavi a toceniu videi sa chces venovat, budes uz taktiez sam vediet ci potrebujes nieco lepsie alebo nie.
Napísať odpoveď