ake balicky ma debian okrem deb ?

Všetko ohľadom Linuxu...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ake balicky ma debian okrem deb ?

Príspevok od používateľa cORP. »

ludia mam problem na starsom pc pouzivam starsiu distribuciu z roku 2005 a je to knoppix linux s casopisu pcrevue a ekdze knoppix je postaveny na jadre debian chcel by som sa spytat ake balicky mam tahat ak mam na vyber len rpm potom nieco ako tg gz ci co a YAM ? v linuxe len zacinam tak sa chcem spytat ako tam napr dostanem flash player ked neponuka instalacku v deb subore a rovnako prehliadac opera a ostatny soft ? za rychlu odpovude budem vopred velmi vdacny :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Nestačí to, že by ten balíček bol .deb. Musel by byť presne pre tú tvoju verziu Knopix (a pochybujem, že niekto kompiluje nové programy pre tak starú distribúciu a vyrába aj balíčky).
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

to nieco ako tg gz , musis to potom rozbalit a zkompilovat sam, vo vacsine pripadou to znamena ./configure make make install
chrono
VIP
VIP

Pochybujem, že pre distribúciu z 2005 skompiluješ nový program. Ja mám oveľa novšie knižnice, ale aj tak musím veľmi často pri kompilovaní nového programu dávať tie knižnice ešte novšie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Pochybujem, že pre distribúciu z 2005 skompiluješ nový program. Ja mám oveľa novšie knižnice, ale aj tak musím veľmi často pri kompilovaní nového programu dávať tie knižnice ešte novšie.
cize to mam chapat tak ze to nefunguje trebars ako v ubuntu ktore som tiez mal a mam ze stiahnem nejaky balicek urceny pre to konkretne jadro a klasicky nainstalujem ? ach boze a viete mi prosim povedat ako sa to najjednoduchsie da vysvetlit ako to skompilujem ? dakujem za ochotu :(
chrono
VIP
VIP

Funguje to tak. Problém je v tom, že pre tú tvoju distribúciu balíček už nenájdeš (je príliš stará na to, aby tie balíčky niekto robil).

S tým kompilovaním je to rovnaké. Tá distribúcia je príliš stará, aby si tam novú verziu programu skompiloval (možno by sa ti s problémami podarilo skompilovať verziu programov z roku 2006).
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sakris no nic musim tam hodit asi win kedze toto asi nezvladam :D
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »