aké funkcie od mobilu očakávate do roku 2010?
-
danpark
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
no ale poďme založiť ... keď toto fórum funguje takto dlho tak možno aj vtedy bude fungovať, dajme si minimálne rok 2015 a potom sa zasmejeme spoločne na tom aké sme mali bláznivé predstavy ... vtedy sa niekomu nsívalo o 4GB flash pamäti a dnes čo z toho ? máme tam niekoľkonásobne väčšie dokonca ...
Re: aké funkcie od mobilu očakávate do roku 2010?
ako napisal kolega pred par rokmi, celkom zuajimave citat tuto temu teraz 
-
audiotrack
VIP
tak to skúsme posunúť na rok 2020. Alebo kľudne 2030
Tie 4 roky odkedy je táto téma rýchlo ubehli.
-
qwerty-xyz
Ja si netrúfam. CPU, pamäť a foťáky pôjde dopredu iba lineárne, a zrejme v pomalšom tempe ako doteraz, keďže si myslím, že už sme fakt blízko fyzikálnych možností. Čo očakávam do 2020, respektíve 2025 je revolúcia v baterke, výdrž niekoľko dní pri bežnom používaní.
A myslím, že sa to bude uberať skôr tak, že mobily nejak extrémne vyššie už nepôjdu, ale všetko ostatné, bude smart. Tak ako si v roku 2006, keď sa založila táto téma, nikto nevedel predstaviť Smart TV alebo hodinky. A ak nastane nejaká väčšia zmena, tak to bude vyslovene zmena, a nie progress. Že už tam nebude ten koncept dotykového displeja.
A tiež si myslím, že bude kľúčová virtuálna realita, možno headsety priamo v balení, a tak. Samozrejme rozlíšenia a výpočtový výkon, že by sa dal pozrieť plnohodnotne 3D film s mobilom vo VR headsete, a tak.
Toto je myslím celkom reálne, za tých 10 rokov. Ale človek nevie, ani čo bude o týždeň, hlavne v dnešnej dobe. Možno bude populácia zeme o 10 rokov zredukovaná o 70% kvôli nejakej vojne.
A myslím, že sa to bude uberať skôr tak, že mobily nejak extrémne vyššie už nepôjdu, ale všetko ostatné, bude smart. Tak ako si v roku 2006, keď sa založila táto téma, nikto nevedel predstaviť Smart TV alebo hodinky. A ak nastane nejaká väčšia zmena, tak to bude vyslovene zmena, a nie progress. Že už tam nebude ten koncept dotykového displeja.
A tiež si myslím, že bude kľúčová virtuálna realita, možno headsety priamo v balení, a tak. Samozrejme rozlíšenia a výpočtový výkon, že by sa dal pozrieť plnohodnotne 3D film s mobilom vo VR headsete, a tak.
Toto je myslím celkom reálne, za tých 10 rokov. Ale človek nevie, ani čo bude o týždeň, hlavne v dnešnej dobe. Možno bude populácia zeme o 10 rokov zredukovaná o 70% kvôli nejakej vojne.
-
guess.whoo
Redeemer
hlavne uz nebudu take tehly ako teraz. ked chce mat clovek solidny telefon tak je to bud placka alebo je hruby. ja ocakavam ohybny display, velkokapacitne baterky, solarne nabijanie , Li-Wi a vymretie sim-kariet ako aj pamatovych kariet.
od toho 2030 mozno aj implantovatelne telefony, resp. cipy pod kozu, ktore nahradia samotny aparat
od toho 2030 mozno aj implantovatelne telefony, resp. cipy pod kozu, ktore nahradia samotny aparat
ohybne ale skladacie displeje, v tom aj vidim buducnost. proste mat drobny telefon, ktory jednoducho nosis vo vrecku, ovladas jednou rukou, ale ked treba, tak ho rozlozis, natiahnes na vacsiu velkost aby si si pohodlne pozrel video alebo browsoval web. ja mam teraz 5,7" telefon a na pohodlne browsovanie by som bral aj viac, ale to uz by bolo fakt nekomfortne.
popravde viac uz od telefonov ani neocakavam, samozrejme okrem tej vydrze. skor mi aktualne ide o obsah. viac aplikacii, lepsie prepojenia s inymi zariadeniami (IoT) a hlavne aby sa iste sluzby zo zapadu dostali konecne aj na nase zaprdene slovensko. proste si v piatok vecer pozriet trochu starsi film (rozujem 2012) a teraz kde ho zohnat? doma som to nemal, torrenty vsetky mrtve, bezat niekam do obchodu aby som si kupil dvdcko tiez nie je idealna moznost... dokonca som aj alzu pozeral ci sa to neda pozriet (aj ked to by som musel kukat na PC a nie na telke).
keby tak zijem trochu dalej na zapad, tak otvorim netflix a pozeram...
popravde viac uz od telefonov ani neocakavam, samozrejme okrem tej vydrze. skor mi aktualne ide o obsah. viac aplikacii, lepsie prepojenia s inymi zariadeniami (IoT) a hlavne aby sa iste sluzby zo zapadu dostali konecne aj na nase zaprdene slovensko. proste si v piatok vecer pozriet trochu starsi film (rozujem 2012) a teraz kde ho zohnat? doma som to nemal, torrenty vsetky mrtve, bezat niekam do obchodu aby som si kupil dvdcko tiez nie je idealna moznost... dokonca som aj alzu pozeral ci sa to neda pozriet (aj ked to by som musel kukat na PC a nie na telke).
keby tak zijem trochu dalej na zapad, tak otvorim netflix a pozeram...
2012 je starší film? (Buď "2012", alebo film z roku 2012), obe prípady sú nové filmy, a ak to nie je nejaká festivalové indie záležitosť, tak to na torrentoch bude mať na tisíc percent dostatok seederov. Ale to sme OT.
Ale hej, s tou podporou služieb plne súhlasím.
A k téme, ešte viac ako v progress telefónov dúfam v progress operátorov, a že sa konečne za normálne ceny dočkáme poriadnych dátových balíčkov a rýchlostí. Tj., žiadne 2gb "neobmedzené internety", alebo 10gb FUP na LTE (kde to LTE stráca potom význam). Lebo s pár gb dát tie spomínané služby ani nevyužijeme.
Ale hej, s tou podporou služieb plne súhlasím.
A k téme, ešte viac ako v progress telefónov dúfam v progress operátorov, a že sa konečne za normálne ceny dočkáme poriadnych dátových balíčkov a rýchlostí. Tj., žiadne 2gb "neobmedzené internety", alebo 10gb FUP na LTE (kde to LTE stráca potom význam). Lebo s pár gb dát tie spomínané služby ani nevyužijeme.
-
guess.whoo
Redeemer
realne nevyuzijes 10gb dat...ja casto pocuvam hudbu cez YT, aktualizujem aplikacie a nikdy som sa nedostal cez 6,5GB mesacne (doma som na wifi, mam 100gb od swanu) pokial to nepouzivas ako hotspot pre pocitac, takze do toho by som to netlacil.
ano tie 100,500 a 1gb balicky su uz na dnesok smiesne, ale 10gb musi stacit aj v LTE
ano tie 100,500 a 1gb balicky su uz na dnesok smiesne, ale 10gb musi stacit aj v LTE
tak uz teraz najdes rozumnu ponuku (swan ma 100gb za 5 eur) ale je pravda ze vacsina ludi to proste nepotrebuje. mne sa podarilo tento mesiac behom 10 dni minut 80% dat, pretoze som si nevsimol ze mi mobil nestahuje podcasty ale ich streamuje. ale tych dalsich 20% mi stacilo na zbytok mesiaca, len som si dal pozor aby som uz nestreamoval hudbu alebo videa. inac mi 2gb pohodlne staci na mesiac.
ide prave o to ze v mobile tolko dat proste nemam na co vyuzit. doma je wifi, v robote je wifi a inak proste nemam dovod stahovat veci.
problem vidim skor v tom ze sa chceme o par rokov stahovat do domu a tam ziadny normalny internet nie je, tak tam zrovna vyuzijem LTE od swanu (ak tam samozrejme neprijde nic ine.
(Hensym: no prave ze 2012 je pre torrenty uz starsi film, nakoniec som ho stiahol ale trvalo to 2 dni, nove filmy mam stiahnute do pol hodiny.)
ide prave o to ze v mobile tolko dat proste nemam na co vyuzit. doma je wifi, v robote je wifi a inak proste nemam dovod stahovat veci.
problem vidim skor v tom ze sa chceme o par rokov stahovat do domu a tam ziadny normalny internet nie je, tak tam zrovna vyuzijem LTE od swanu (ak tam samozrejme neprijde nic ine.
(Hensym: no prave ze 2012 je pre torrenty uz starsi film, nakoniec som ho stiahol ale trvalo to 2 dni, nove filmy mam stiahnute do pol hodiny.)
A aký je potom zmysel toho LTE, keď na videá a hudbu bohate stačí aj 3G?
Podľa mňa sa ti pravidelný stream videa, a sťahovanie filmov v kľude dostane cez 10GB. Aj keď áno, tých 100GB vyzera ako bohate postačujúca ponuka, na to som zabudol. Ale také by mal mať každý operátor.
aacid, a bol to neznámy film? Ja nemám problém sťahovať filmy aj z 90. rokov rýchlosťou cez 5MB/s.
Podľa mňa sa ti pravidelný stream videa, a sťahovanie filmov v kľude dostane cez 10GB. Aj keď áno, tých 100GB vyzera ako bohate postačujúca ponuka, na to som zabudol. Ale také by mal mať každý operátor.
aacid, a bol to neznámy film? Ja nemám problém sťahovať filmy aj z 90. rokov rýchlosťou cez 5MB/s.
-
guess.whoo
Redeemer
tak ale mobilny internet nie je urceny na stahovanie filmov a stream videa...pokial viem tak taku akciu aku ma swan nemaju ani nemci ani v UK (tam ma tusim 3ka 1TB dat v LTE ale za nejakych 20 libier s kontraktom)