Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa Dunlop »

Syfon napísal:tak to si na velkom omyle, si nastuduj napr. na wikipedii aky je rozdiel medzi danymi systemami
na tvoj podnet
http://sk.wikipedia.org/wiki/Elektronic ... čný_systém
Skladá sa z dvoch subsystémov: ABS a ASR.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

su to subsystemy, ale ABS+ASR sa nerovna ESP... je podmienene gyroskopom, DBW, a este prip. EDL... aj cela funkcnost je omnoho zlozitejsia...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

priznam, ja som wikipediu predtym necital :D a myslim, ze v slovenskom clanku je to nestastne napisane v ceskej wiki je "...esp je rozšíření funkce systémů ABS a ASR" co je trochu zrejme aj z popisu jednotlivych systemov v mojom prvom prispevku, ale islo mi o to, ze je nepravdivy vyrok esp=abs+asr v tom zmysle, ze ked ma auto abs a asr tak sa sprava ako keby esp malo, resp. ze cela funkcia esp je zalozena len na funkcii abs a asr, proste esp je system, ktory pracuje v spolupraci s abs, asr atd.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Wau... Človek sa pozastaví nad niekoho hrabaním a čo z toho vznikne :coffee:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

whisper: ved prave mozeme byt radi, ze je tu o com pisat :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale ja sa vďaka tomu k odpovedi na moju "otázku", že čo on s tým autom robí, že toľko šmýka ani nedostanem :P
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

whisper: no jedina mozna odpoved je, ze na to moc dupe :) alebo ma fungel novu spojku a ta este kuse :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmm diskusia ABS, ASR, ESP :-) - konecne nieco zaujimave

pritomnost ASR a ESP je v aute vylucena bez ABS, kedze su to neni samostatne systemy, ale len funkcie systemu ABS ... vsetky ale funguju na jednom jedinom principe snimania a vyhodnocovania diferencie otacok brzdenych / hnanych kolies (ci uz na naprave, alebo medzi napravami - podla systemu)...

ABS, ako take pozostava zo snimacov uhlovej rychlosti v nabojoch kolies, riadiacej jednotky a hydraulickeho akcneho clenu (podla typu ABS ma rozne funkcie a rozsirenia). Funkcia je snad kazdemu jasna - zabrzdim - koleso, ktore je v smyku ma nulove otacky, co vyhodnoti jednotka a ovlada ventily rozvadzaca tak, aby brzdna sila na koleso v rychlych sledoch plynule stupala a klesala - auto nejde v jednom dlhom smyku, ale v kratuckych prerusovanych smykoch :-)

ASR uz je zlozitejsie a v lacnych alternativach, kedy motor skrti vykon uplne zbytocne a nefunkcne :-) zamerajme sa teda na ASR ovladane brzdami - je to v podstate simulovany samosvorny diferencial, kedy je preklzujuce koleso vzdy pribrzdene nejakou vypocitanou davkou brzdiaceho momentu (auto s ASR uz musi mat ABS aspon trojkanalove a funkciu posilovaca brzdoveho ucinku - nie podtlakovy posilovac, ale autonomny posilovac, ktory generuje v brzdovom okruhu tlak bez zosliapnutia pedalu :-) )

ESP - kedze kazda krizova situacia ma svoju charakteristicku kinematiku, tak sa da relativne jednoducho zostavit podla modelu spravania sa auta akasi tabulka stavov v ktorej vystupuju rozdiely rychlosti jednotlivych kolies a podla vyhodnotenia tychto stavov zas jednotka pribrzdi jednotlive kolesa, tak aby sa zvysila ovladatelnost auta ... zase je treba aktivny posilovac brzd a stvorkanalove ABS :-)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

na tomto sa vozim ja, sorry je to narychlo fotene takze ziadna bohvieaka fotka + auto je spinave a na skaredych zimnych kolesach :D v lete mozno pridam este jednu krajsiu
Prílohy
2012-01-26 12.21.01.jpg
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pekne vozitko. S-Line, mmm. :)
yamahaMiso
Star
Star

Príspevok od používateľa yamahaMiso »

whisper: presne tak ESP nemám...heh, s plynom som sa snažil čo najjemnejšie, nie som až taký neskúsený vodič, ale auto je to relatívne živé a hlavne ľahučké...cesta tam bola ok, ale naspäť to bolo o niečom úplne inom, zabudol som napísať, že trasa bola väčšinou hore kopcom, dosť veľké stúpanie, vlastne vtedy som nestretol ani jedno auto a to nebolo nejako neskoro a je to dedina 3km od mesta, jazdí sa tade často...problém bol v tom, že ja blbec na Celice som sa vybral v úplne najhoršom počasí na "výlet" (za bývalou - mozog vypatý, bolo mi to jedno)... inak sa cez zimu dá jazdiť normálne bez zbytočného pretáčania kolies, ale vtedy by možno malo problém aj "4x4" :))...no auto na zimu to nie je. Ty máš čo ? pochvál sa :) ...

/našiel som ... krásna civic :wink: také môžem :twisted: 200ps, tak to musí byť iná raketa :)))
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

SchYzo: hlavne skarede zimne^^ ..take su na audinkach najkrajsie <3
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hentie sa ti pacia? si nevidel moje letne 18ky original...nic sa k tomu nehodi viac nez tie <3
edit: a hlavne tie zimne 17ky su trocha doskriabane, neviem z coho, to je este od predchadzajuceho majitela
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

SchYzo,
motor tam máš aký???? Predokolka či štvorkolka???? Automat či manuál???? Diky za odpovede na moje vyčerpávajúce otázky :).... proste ma to zaujíma....
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

motor 2,0 TFSI 200 koni, je to quattro, a mam tam 6° manual, neni zac, tesi ma tvoj zaujem :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Pekná Audina, tieto nové generácie s veľkým predným chladičom sa mi vždy páčili... Možno raz, až budem potrebovať niečo rodinnejšie, než mám teraz, tak Audi bude určite jedným z favoritov :wink:

@yamahaMiso: raketou by som to asi nenazval, ale tak rýchle to je a zase závisí od toho, s čím porovnávaš :) Každopádne to auto bolo mojim snom od strednej školy a už sa neviem dočkať jari - na zimných gumách a mokrých cestách je to nanič :D
yamahaMiso
Star
Star

Príspevok od používateľa yamahaMiso »

whisper:6,6s na 100vku je teda pekný údaj :D a ako to musí ísť v reále ani nehovorím :))) ... teší ma, že si si splnil sen :wink: ja som natom rovnako
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

SchYzo: Ktore letne elektrony tam mas??? Rozmer 235/40/R18 ci co sa to pouzivalo k tomu??? Hod foto elektronov :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko tu je fotka z leta ked bolo este na dovozovych znackach, tam su tie letne kolesa
Prílohy
309954_2104286964296_1159144415_32018680_1649905_n.jpg
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

osobne sa mi pacia tie zimne "skarede" viac ako letne :))
Napísať odpoveď